iPhone 5 κάμερα, πατέντες της Apple μαρτυρούν μυστικά

by Stefanos Kofopoulos • On 13-12-2010 • AT 1:08 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Καλύτερες φωτογραφίες στο iPhone 5, οι πατέντες της Apple μαρτυρούν μυστικά

Αν οι μισές από τις πατέντες που έχει καταθέσει η Apple σχετικά με τις φωτογραφικές δυνατότητες του iOS ενσωματωθούν στις μελλοντικές εκδόσεις του λειτουργικού το νέο hardware του iPhone 5 θα είναι απλά καταπληκτικό. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες και το τελικό αποτέλεσμα που αποθηκεύει στην μνήμη του κινητού, το iOS 4.3 και νεότερες εκδόσεις θα έχουν τρελές δυνατότητες. Μερικές από τις πατέντες της Apple μειώνουν τον θόρυβο στις φωτογραφίες, βελτιώνουν την χρωματική απόδοση σε ορισμένες περιπτώσεις, φροντίζουν για την μείωση του φαινομένου των “κουνημένων” φωτογραφιών και αυξάνουν τις επιδόσεις του βίντεο. Αναλυτικά οι πατέντες είναι:

– Patent Application Number: 20100309344 – Entitled “Chroma Noise Reductions for Cameras
– Patent Application Number: 20100309346 – Entitled “Automatic Tone Mapping for Cameras.”
– Patent Application Number: 20100309335 – Entitled “Images Capturing Device having Continuous Image Capture.”
– Patent Application Number: 20100309321 – Entitled “Image Capturing Devices using Orientation Detectors to Implement Automatic Exposure Mechanisms.”
– Video Related Patent: 20100309985 – Entitled “Video Processing for Masking Coding Artifacts using Dynamic Noise Maps.”
– Video Related Patent: 20100309975 – Entitled – “Image Acquisition and Transcoding System.”
– Video Related Patent: 20100309987 – Entitled “Image Acquisition and Encoding System.”

Ορισμένες βελτιώσεις μπορούν να εφαρμοστούν αλλάζοντας μόνο το software, δηλαδή βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά του iOS 4.3, του iOS 4.4 κλπ. Κάποιες αλλαγές αφορούν πιθανότατα στην αλλαγή του hardware, λύση που θα πρέπει να περιμένουν να δούμε με το iPhone 5 κάποια στιγμή στα μέσα του 2011.

Αν κάτι είναι σημαντικό και πρέπει να κρατήσετε από την διαδικασία που λαμβάνει χώρα στην Apple αυτή την περίοδο είναι η διάθεση για αλλαγές και βελτιώσεις στον τομέα της φωτογραφίας και βίντεο. Χαρακτηριστικά που έμεναν στα αζήτητα και αποτελούσαν δευτερεύοντα κομμάτια της εμπειρίας iPhone μέχρι την εμφάνιση του iPhone 4 και στην συνέχεια του νέου iPod touch.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στο iOS 4.3 ή στο iOS 5.x;

  • Το HDR υπάρχει καιρό τώρα, γιατί να μην βελτιώσουν κάτι ακόμα στο iOS 4.3 και να περιμένουν την νέα έκδοση του iPhone 5 με hardware που πιθανότατα να είναι βελτιστοποιημένο για όσα θέλουν να κάνουν με την κάμερα;

   • Ορθά μιλάς. Αν και λίγο μ’ενοχλούν οι αλγοριθμικές πατέντες, ιδιαίτερα όταν σταματούν τους άλλους κατασκευαστές απ’το να υιοθετήσουν κάποιες ρηξικέλευθες λύσεις ανάλυσης σήματος και επεξεργασίας αυτού.

    Ελπίζω σε έντονο patent exchange.

   • Οι πατέντες είναι ένα μεγάλο θέμα που μάλλον θα βγει off topic. Για μένα το σημαντικό είναι ο τρόπος που εξελίσσεται η Apple. Δηλαδή, μέχρι το iPhone 4 η κάμερα ήταν εκεί επειδή απλά έπρεπε να έχουν κάμερα για να μην τους κράζουν. Με το iPhone 4 έκαναν εξαιρετική δουλειά στο CCD και πάνω σε αυτό μαζί με το υπόλοιπο hardware δημιουργούν και προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες στο πλαίσιο της λογικής του iPhone, δηλαδή KISS.

    Αυτό έχει σημασία για τον τελικό χρήστη γιατί είναι κάτι ακόμα, το ίδιο εύκολο και λειτουργικό όπως το υπόλοιπο iPhone 4 που έχουν πληρώσει ακριβά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

    Η οθόνη έκλεισε για μερικές γενιές ακόμα, η κάμερα φαίνεται να έχει πάρει τον δρόμο της και αυτό που απομένει στην συνέχεια είναι ο ήχος (το διπλό μικρόφωνο για noise cancelation δεν κάνει τρελή δουλειά – αν κάνει κάτι δηλαδή).

 2. Αυτή η λογική με τις πατέντες πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή. Δεν μπορεί να έχεις σκεφτεί να κάνεις κάτι ή ακόμη μπορεί να το έχεις υλοποιήσει κιόλας και να μπαίνει στον δρόμο σου μια ηλίθια μηλοδαγκωμένη πατέντα.

  Είναι δηλαδή σαν να πατεντάρεις τον αλγόριθμο του καφέ. Γίνεται να τον φτιάξεις διαφορετικά απ ότι τον πίνεις γιατί έτυχε να πατεντάρει τον τρόπο κάποιος;

  Επίσης όλες αυτές οι πατέντες του μηλοδαγκωμενου είναι υλοποιημένες στις τελευταίες φωτογραφικές μηχανές.

  apple sucks για μια ακόμη φορά, λειτουργεί εις βάρος όλων και στην τελική δεν προσφέρει και τίποτα ιδιαίτερο ( ναι έχω και γω mac λόγω δουλειάς αλλά δεν κάνει…)

  Ένας θυμωμένος προγραμματιστής…

Top

Show Buttons
Hide Buttons