Apple iPad, όσο το αρνείσαι τόσο πιο πολύ το θέλεις

by Stefanos Kofopoulos • On 28-01-2010 • AT 2:01 pm • 136 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

apple ipad home page and web view

Ο Steve Jobs εμφανίστηκε, μίλησε και παρουσίασε το tablet των θεών, το Apple iPad. Με $499 για το βασικό μοντέλο των $16GB με WiFi η Apple όχι μόνο δημιουργεί μια νέα κατηγορία ανάμεσα σε smartphone και laptops αλλά θέτει τις βάσεις για να κυριαρχήσει σε αυτή. Το μήνυμα είναι σαφές προς πάσα κατεύθυνση. Η Apple ξέρει γιατί το iPhone πουλάει τρελά και φροντίζει να εφαρμόσει τις ίδιες βασικές αρχές σχεδιασμού software και hardware σε μεγαλύτερη οθόνη.

Αυτό σημαίνει ότι η προσωπική απέχθεια του Jobs για τα netbooks έχει βρει τον πιο γνήσιο εκφραστή στην μορφή του iPad. Το χτύπημα είναι κάτω από την μέση όχι μόνο την κατηγορία των netbooks ως προϊόντα αλλά και κάθε εταιρεία που κατασκευάζει αυτά τα λιλιπούτεια μηχανήματα. Οι ASUS, Dell, HP, MSI, Acer του κόσμου θα πρέπει να βρουν ένα καλό λόγο ώστε τα notebooks να είναι τουλάχιστον φθηνότερα από το iPad. Η ιστορία έχει δείξει ότι τα netbooks όχι μόνο πλασάρονται για email και web on the go αλλά αποκτούν όλο και ακριβότερη τιμή. Το iPad προσφέρει Safari browser σε μια οθόνη αφής με διαγώνιο 9.7″ και όλα τα επιτυχημένα χαρακτηριστικά που ήδη γνωρίζουμε από το iPhone μαζί με email client, διάρκεια μπαταρίας 10 ωρών και όχι μόνο.

Γιατί το iPad εκτός από netbook είναι e-book reader με το iBooks iPad app και το iBook store να περιμένουν υπομονετικά όσους θέλουν να διαβάσουν. Αν αντιμετωπίσετε το iPad ως βιβλίο αμέσως θα καταλάβετε γιατί έχει αυτό το σχήμα και πόσο πιστεύει η Apple στον e-book reader. Το Kindle κυριαρχεί στην κατηγορία αλλά δεν προσφέρει σε καμία περίπτωση τα εφέ του iPad, την χωρητικότητα του iPad, την οθόνη του iPad και την λειτουργία ως netbook. Δεν είναι τυχαίο ότι η Apple, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν ενσωμάτωσε multitasking στο iPad έτσι ώστε το iBooks να συνοδεύεται από μουσική υπόκρουση. Βιβλίο στα χέρια και νότες από το iPod ή το iPhone, δηλαδή μια ξεχωριστή συσκευή, όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε βιβλία από την εποχή του γραμμόφωνου και του Walkman.

Αυτά όμως ισχύουν για τους λάτρεις του σχεδόν λευκού φόντου παραγεμισμένου με μαύρα γράμματα, όχι για όσους πηγαίνουν από το σπίτι στην δουλειά, στο γραφείο ή στην σχολή ούτε για όσους ξαπλώνουν και θέλουν να ξεχάσουν την ημικυκλική κίνηση που διαγράφει η παλάμη ξεχωρίζοντας την οθόνη από το πληκτρολόγιο. Με το iWork να προσφέρει Keynote, Pages και Numbers για όσους θέλουν τύπου Powerpoint, Word και Excel στον δρόμο όχι μόνο για ανάγνωση αλλά και δημιουργία εγγράφων η Apple στοχεύει white collars, φοιτητές και όσους τρέχουν την τελευταία στιγμή. Για τους υπόλοιπους έχει φροντίσει για την αναπαραγωγή YouTube HD video, slideshow φωτογραφιών, μουσικής απόλαυσης και φυσικά ό,τι μπορούν να προσφέρουν 140.000 iPhone apps που αυτούσια παίζουν στο iPad.

Με industrial design που θυμίζει βιβλίο και χαρακτηριστικά που εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες για τις οποίες δημιουργήθηκαν τα netbooks ενώ παράλληλα η θεωρητική διάρκεια της μπαταρίας φτάνει τις 10 ώρες για όσους θέλουν να χαζεύουν φωτογραφίες, βίντεο και εξισώσεις στο Numbers, το iPad δεν βρίσκεται ανάμεσα στο smartphone και το laptop. Αντιθέτως, δανείζεται βασικά χαρακτηριστικά και από τις δύο αυτές κατηγορίες προσθέτοντας την δυνατότητα του e-book reader μαζί με ό,τι άλλο σκαρφιστούν οι χιλιάδες developers εκεί έξω… όπως ακριβώς συνέβη με το iPhone.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

136 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εμένα πάντως μου άρεσε ότι κι αν ακούγεται :D

  • Είναι για τις μάζες, όχι τα geeks. Είναι καλό γενικά ως concept και όπως έχω πει πολλές φορές θα αλλάξει την ιστορία

   • +..1000 για τον τίτλο του post :)

 2. Συμφωνώ… και είναι ακόμα στην πρώτη του έκδοση με ανταγωνιστική τιμή. Είναι πολλά υποσχόμενο και έχουμε να δούμε πολλά περισσότερα από αυτό στο άμεσο μέλλον.

 3. περιμένω hp μέχρι τότε βλέπω το isleep και γελάω:P

  • Το πρόβλημα της HP και των άλλως κατασκευαστών που χρησιμοποιούν Windows 7 αυτή την στιγμή είναι ότι παίρνουν το OS που είναι φτιαγμένο για το desktop και το βάζουν πίσω από μια οθόνη αφής. Για να είμαι δίκαιος τα Windows 7 έχουν κατασκευαστεί με το touchscreen in mind αλλά και πάλι δεν είναι αυτό που είναι το iPhone / iPad OS.

   Θα ήθελα η HP να κάνει στο iSlate ό,τι έχει κάνει η HTC με το Sense UI στα κινητά.

   • Το πρόβλημα της Apple είναι ότι πήρε το λειτουργικό που είναι φτιαγμένο για (boderline) smartphone και το έβαλε σε ένα strechαρισμένο iphone.
    Σόρρυ αλλά δεν το βρίσκω καθόλου καινοτόμο σαν προιόν…

 4. Δεν είναι τυχαίο ότι η Apple, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν ενσωμάτωσε multitasking στο iPad έτσι ώστε το iBooks να συνοδεύεται από μουσική υπόκρουση. Βιβλίο στα χέρια και νότες από το iPod ή το iPhone, δηλαδή μια ξεχωριστή συσκευή, όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε βιβλία από την εποχή του γραμμόφωνου και του Walkman.

  Δηλαδή αντί να πηγαίνουμε μπροστά πάμε πίσω; Τι δικαιολογία είναι αυτή; Δηλαδή να πάρω το ipad και να θέλω και άλλη συσκευή για να ακούω μουσική όσο κάνω surfing ή οτιδήποτε άλλο; Ε πως να μην κρατάει μετά 10 ώρες η μπαταρία; Με ένα app τη φορά πως να τελειώσει; Σιγά το κατόρθωμα.

  Και πόσοι από σας θα χρησιμοποιήσετε το βιβλίο σαν ebook reader? Πόσοι από σας διαβάζετε βιβλία γενικότερα που το θεωρείτε τόσο μεγάλο ατού; Και αν διαβάζετε, πόσο συχνά που θέλετε και συσκευή να δικαιολογεί το γεγονός;

  Μέσα στο 2010 βγαίνουν πόσα άλλα netbooks με windows 7 ή android και λειτουργίες πολύ περισσότερες από του ipad. Τώρα τι ipad μου λέτε εσείς και μπαρούφες… Ούτε ιστορία αλλάζει ούτε τίποτα. Τα 16 gb στην φθηνότερη έκδοση (γιατί τα υπόλοιπα ειναι για γέλια) είναι τραγικά φτωχά. θα μου πεις τώρα με μόνο iphone OS και apple store apps, δε γεμίζει το ριμάδι. Και με απουσία multitasking δε περνάς και τραγούδια (τι να το κανεις αφού πρέπει να μη κάνεις τίποτα άλλο ταυτόχρονα;)

  Οι fanboyz go buy it και ψάξτε να βρείτε λειτουργίες να δικαιολογήσετε τα λεφτά που δώσατε.

  • Πες μου τι χρησιμοποιείς τώρα για να ακούς μουσική και πόσα GB το έχεις γεμίσει; Πες μου επίσης αν από αυτό μπορείς να διαβάσεις κάτι, να έχεις πρόσβαση σε 140.000 apps και να έχει διάρκεια μπαταρίας περίπου 10 ώρες. Α ναι, πες επίσης αν η μάνα σου ή ο πατέρας σου μπορούν να χρησιμοποιήσουν με την μία.

   Ακόμα και λάθος να άκουσα για την μουσική υπόκρουση στην ανάγνωση ενός e-book αυτό δεν έχει σημασία στο κομμάτι του e-reader γιατί μαζί με αυτό κολλάνε λειτουργίες ενός netbook και ενός laptop που απλά δουλεύουν. Με περιορισμούς ναι, αλλά δουλεύουν και θα είναι το παράδειγμα για τους άλλους όπως θα είναι μια συσκευή με χαμηλό κόστος που θα αγοράσουν πολλοί για τα “βασικά” στο internet και όχι μόνο. Εδώ θα αλλάξει η ιστορία.

   • Έστω ότι το θέλω για δουλειά όταν δεν είμαι στο λάπτοπ ή τον σταθερό (άρα όποτε θα χρησιμοποιούσα κ το ipad). Τότε έχω ένα netbook (που αντικαθιστά κ το λάπτοπ δλδ αν θέλω σε μόνιμη βάση) με 160 gb hdd, από όπου τα 40 ειναι μουσική, κάποιες ταινίες και τα προγράμματα που χρησιμοποιώ και χρειάζομαι.
    Τα 140.000 apps είναι φτιαγμένα για το μέγεθος του iphone με την φορητότητα που το διακατέχει. Όχι για μια τόσο μεγάλη συσκευή.
    Και ναι τα Windows 7 μια χαρά τα χρησιμοποιούν και οι γονείς μου μέσα σε λίγη ώρα.

    Όσο για το iWork που διάβαζα πως θα ναι βοήθημα σε φοιτητές κτλ κτλ για έγγραφα και διάφορα στο δρόμο. Οι φοιτητές θέλουν 10 πράγματα ανοιχτά μαζί για να κάνουν οτιδήποτε για τη σχολή τους. Όχι ένα μόνο. Και στην διπλάσια τιμή.

    Το μόνο που βολεύει το iPad ειναι σαν reader ναι, αλλά κανείς δε θα το χρησιμοποιήσει ποτέ έτσι. Γιατί αν πει να κάνει surfing, πρέπει ή να ξαπλώνει η κάθεται ώστε να το βάλει στα πόδια του και γράφει σαν άνθρωπος ή να το στήσει στο dock με το πληκτρολόγιο. Ε κάθομαι στο κανονικό pc.

   • +99

  • Οσο αφορα το ereader που λες εγω κατεβασα δοκιμαστικα στο iphone μου το amazon kindle app για να δω πως ειναι η ολη φαση με την αγορα ebooks και εκτος του οτι μου αρεσε η ολη εμπειρια(πληροφοριακα μπορεις να κατεβασεις δωρεαν ολοκληρο το πρωτο κεφαλαιο απο καθε βιβλιο για να παρεις μια γευση) αγορασα και ενα βιβλιο με το υπαρχον account που εχω στο amazon και οσο απιστευτο και αν ακουγεται εγω που δεν μπορω να διαβασω καλα καλα στο monitor του pc διαβασα ενα ολοκληρο βιβλιο απο τηλεφωνο.Οταν η apple λεει οτι οι συσκευες μας κανουν και αυτο απλα το κανουν.Απλα οι οθονες τους ειναι σε αλλο επιπεδο.

  • Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο μαζί σου. Πάνω κάτω αυτά ήθελα κι εγώ να πω αλλά με πρόλαβες.

 5. Είναι σίγουρο ότι δεν παίζει μουσική στο background όπως στο iphone/ipod touch;

  • Έτσι είπε ο Joshua στο engadget. Ακόμα και λάθος να κάνω σε αυτό δεν έχει σημασία στο κομμάτι του e-reader

   • Δεν νομίζω να μην παίζει μουσική στο background… multitasking != bgMusic :P
    ta ipod touch Από την αρχή έπαιζε μουσική έτσι, αλλά τα Push μπήκαν πολύ μετά…

 6. Εχει gps τελικα αυτο?ειναι τυπου iphone 1ης γεννιας χωρις στιγμα απο δορυφορους?

 7. Αρχικά έχω ένα θέμα με τον τίτλο, σχολίασα νωρίτερα πως με ενοχλεί που ακούγεται τόσο πολύ το “όποιος το κράζει καταβάθος το θέλει”. Μόνο για προϊόντα της Apple το ακούω αυτό.
  http://twitter.com/Days4u/status/8316836354

  Από εκεί και πέρα, είναι ενδιαφέρον που υπάρχει τόσο μεγάλη διάσταση απόψεων. Νωρίτερα διάβαζα ένα πολύ ενδιαφέρον post το οποίο συμπεραίνει πως το iPad ΔΕΝ θα αλλάξει την ιστορία: http://mashable.com/2010/01/27/apple-ipad-downsides/

  Δεν μπορεί να έχουν όλοι δίκιο… Only time will tell!

  :)

  • Αυτά ακριβώς που περιγράφει το Mashable ως μειονεκτήματα είναι τα πλεονεκτήματα του iPad. Όσο για την ιστορία, αυτή θα αλλάξει γιατί το iPad με την ύπαρξη του και μόνο θα προκαλέσει μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων στον ανταγωνισμό. Περισσότερα tablets σε αυτή την τιμή σημαίνει περισσότεροι άνθρωποι να έρχονται σε επαφή με υπολογιστές με ακόμα πιο φυσικό τρόπο.

   • Ε καλά, πως μπορεί η έλλειψη multi-tasking, flash, e-ink, το “closed computing” σε επίπεδο netbook κ.α. να είναι πλεονεκτήματα.

    Προσωπικά δεν βλέπω το “χώρο” που μπορεί να καταλάβει στην αγορά. Μου φαίνεται ότι το μόνο κενό που γεμίζει, είναι στο ίδιο το portfolio της Apple ανάμεσα στο iPhone και τα MacBooks, το οποίο όμως δεν αντικατοπτρίζει τις ανάγκες της αγοράς καθώς δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο ή καλύτερο. It’s cool and sexy όπως πάντα, αλλά μέχρι εκεί.

    Όσο για την αλλαγή της ιστορίας, όταν το θέτεις έτσι, συμφωνώ. Αλλά αυτό συμβαίνει κάθε φορά που εμφανίζεται κάτι νέο – δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι επιτυχημένο για να έχει κάποιο impact στην εξέλιξη των πραγμάτων.

   • Γιατί δεν είναι μόνο netbook αλλά και αυτό στις βασικές λειτουργίες του και γιατί το iPhone πουλάει τρελά για τους ίδιους λόγους.. και όλοι ξέρουμε πως άλλαξε την ιστορία το iPhone. Μόνο που το iPad σε σύγκριση με το iPhone προσφέρει κάτι που είναι βαθιά ριζωμένο στο ανθρώπινο DNA, την ανάγνωση βιβλίων και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που να μοιάζει ακριβώς σαν να κρατάς βιβλίο και να γυρνάς τις σελίδες κλπ.

   • We can agree to disagree :)

    Δεν αλλάζω προς το παρόν άποψη… Εγώ βλέπω πως δεν είναι iPhone, δεν είναι netbook, ούτε laptop, ούτε Kindle. Δεν κάνει τίποτα περισσότερο ή καλύτερο από αυτά. Δεν μπορεί να τα αντικατστήσει. Plus είναι ακριβό. Ίδωμεν….

   • Πρόλαβαν και άλλαξαν την ιστορία άλλες εταιρίες με τα γνωστά tablet pc. Η Apple ακολούθησε τον ανταγωνισμό απλά.
    Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού πάντως δεν τρελάθηκε κανένας για το αναφερόμενο προϊόν.
    Με όσους μιλάω πάντως στο χώρο της πληροφορικής αλλά και λιγότερο γνώστες μου λένε ότι έμειναν ασυγκίνητοι από αυτό το προϊόν. Και από ότι βλέπω δεν πρόκειται να το αγοράσουν πολλοί.
    Όλοι μα όλοι προτιμούν τα φθηνά netbooks όταν δεν μπορούν να αγοράσουν ακριβό laptop.
    Οπότε όπως καταλαβαίνει κανείς οι πωλήσεις αυτού του προϊόντος δεν θα γίνουν από τις μάζες κι αυτό διότι οι μάζες δεν πετάνε 500 ευρώ για κάτι το οποίο δεν έχει ξεκάθαρη θέση στην αγορά.
    Με τα μισά χρήματα οι μάζες αγοράζουν μικρά λαπτοππάκια με τα οποία έχουν ελευθερία κινήσεων, multitasking, προγράμματα που δουλεύουν τόσα χρόνια στο σπίτι τους και στη δουλειά τους, φορητότητα και πάρα πολλά άλλα.
    Προσωπικά πιστεύω ότι η Apple βιάστηκε να βγάλει το προϊόν στη αγορά απλά για να κερδίσει γρήγορα φήμη στην κατηγορία πριν κάποιος άλλος βγάλει κάποιο παρόμοιο προϊόν.
    Σίγουρα το μετάνοιωσε αλλά ποντάρει στο iPad 2 το οποίο θα βρει ένα μικρό κόκκινο χαλάκι στρωμένο από το iPad 1.

 8. Μπορούμε να κάνουμε μια υπόθεση για την τιμή του σε ευρώ όταν με το καλό έρθει? Και πότε με το καλό έρχεται Ευρώπη?

 9. “Γιατί το iPad εκτός από netbook είναι…”

  Sorry αλλά δεν είναι netbook. Βάζοντας στην άκρη την εμφάνιση ουσιαστικά το μόνο που απομένει στο iPad είναι η οθόνη. Κατά τα άλλα, ένα netbook είναι σαφώς πιο πολυχρηστικό. Και αυτό το λέω έχοντας iPhone και ένα iMac και ένα MacBook Pro στο σπίτι. Όσο fanboy κι αν είμαι λοιπόν το iPad δε μου λέει κάτι.

  Βέβαια, το όλο θέμα είναι τι θα βαφτίσει η Apple ως “επιτυχία”. Να ξεπεράσει σε πωλήσεις το iPhone αποκλείεται φυσικά. Αλλά ας μη γελιόμαστε. Ένα iPad με full-blown OSX, ή έστω με multitasking και lite εκδόσεις από desktop apps θα ήταν απευθείας χτύπημα στα MacBooks των 1000-1200 USD, οπότε το crippling ήταν αναπόφευκτο…

  • Σκέψου ποια είναι τα βασικά selling points ενός netbook. Φορητότητα, αυτονομία, web, email, skype, φωτογραφίες, βίντεο. Όλα αυτά τα κάνει το iPad και μάλιστα με τρόπο που έχει αποδειχθεί ότι πουλάει τρελά στο iPhone. Bonus παίρνεις και αυτά που έγραψα στο post

   • Sorry Titana αλλά εκτός από όλα αυτά που κάνει το netbook το πιο βασικό είναι ότι τα κάνει ΟΛΑ ΜΑΖΙ. Είναι πλέον σχεδόν αναγκαίο το multitasking ακόμα και σε επίπεδο κινητού, δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε καν να το συζητάμε για επίπεδο netbook/tablet.

    Δεν λέω πως το iPad δεν έχει χρησιμότητα, κάποιοι θα βρουν τί να το κάνουν. Αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί netbook replacement.

   • Το θέμα είναι να μπορείς να τα κάνεις και ταυτόχρονα αυτά! Δηλαδή τη μια θα είσαι στο skype, μετά θα το κλείνεις για να δεις μια σελίδα που σου είπε ο φίλος σου από το skype, και μετά θα κλείνεις και το browser για να δείξεις μια φωτογραφία του φίλου σου που κάθετε δίπλα σου; Σε 9.7″ άνετα χωράς 2 παράθυρα και το θεωρώ μεγάλη σπατάλη όλη αυτή η οθόνη να χρησιμοποιήται μόνο από το “skype”!

   • Το σχόλιο σου πρέπει να γίνει διαφήμιση για τα netbooks!!!
    Τα είπες όλα μέσα σε 6 γραμμές!
    Είμαι πολύ περίεργος να δω τις απαντήσεις στο σχόλιο σου!!! Τεκμηριωμένες απαντήσεις φυσικά.

    Μπράβο man!

 10. βλεπω το βιντεο παρουσιασης του ipad και θα θελα να μαθω πως γινεται κ στελνει video out στον προτζεκτορα το ipad χωρις να υπαρχει καποιο καλωδιο που να κρεμεται απο το ipad???????

 11. iPad Could Be Sold Without iBooks In Non-US Countries At Launch

  Μερικά ακόμη καλά νέα για όσους σκέφτονται να το αγοράσουν :-p.

 12. Πάντως κάπου διάβασα ότι σαν ebook δεν θα λέει και πολλα γιατι η οθόνη είναι tft και είναι πολύ ποιο κουραστική απο το e ink που δίνει το kindle το nook για μεγάλα κείμενα όχι για μια σελίδα…

 13. sorry gia ta greekglish alla eimai italia kai den exoun elliniko keyboard.

  h timi einai xeftila gia tosa liga pou kanei. ti na ta kano ta 16gb pou den einai epektasima kai na exo 140.000 pou kanoun mono efe?

  exo to 10” netbook mou gia ta taxidia pou kanei oti thelo. h mpataria tou krataei 6ores kai exo mesa 320 giga kai kostizei 400evro.

  fisika kai o Steve den thelei na to lene netbook oste na plironi o kathe xazos pou tha to parei kai na min milaei.

  ante se 3-4 xronia na gini opos oloi to theloun. mexri tote kathe 6 mines tha to vgazoun me mia akoma leitourgia gia na poulane perisotera.

  to design den einai mono to thema. alla h leitourgikotita.

  opios exei na dosei tosa lefta gia 140.000 efe as ta dosei. alla tha xerei oti “mono” afta tha kanei. tha xreiazete kai ena netbook dipla tou gia na kanei kai ta ipoloipa. hahahahaha

 14. episeis emena an mou xarizane to ipad tin pio poli imera tha to xrisimopoiousa san disko gia ton kafe afou den tha mporousa na to xrisimopoiiso kai gia para polla perisottera.

 15. Δεν εντυπωσιάζομαι.Ούτε σε φορητότητα προσφέρει τίποτα, ούτε σε δυνατότητες. Ένα ipod touch που δυσκολεύεσαι να το κουβαλήσεις ή ένα macbook με ελάχιστες δυνατότητες. Όπως και να το δεις δε βολεύει…Πραγματικά, δε μπορώ να φανταστώ κάποιον να το κουβαλάει παντού ή αντίθετα να το χρησιμοποιεί αντί για laptop.Και σαν e-book reader υπάρχουν καλύτερες λύσεις.Περιττό…

  Το iphone 4g, βέβαια, είναι άλλη ιστορία(περιμένω πως και πως να βγει).

 16. Δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου και η αλήθεια είναι πως περίμενα πολλά περισσότερα.
  Θα με εντυπωσίαζε μονο αν έτρεχε Snow leopard έστω και λίγο πειραγμένα..

  Εγώ θα πάρω ipad ala΄windows για να έχω τα πάντα στο χέρι μου απλά..

 17. Ξέχασα να πω πως τα θετικά του για εμενα είναι ότι είναι book reader και απλά σκοτώνει την χρήση του netbook ώστε η άλλες εταιρίες να κατασκευάσουν παρόμοια προϊόντα που θα κάνουν ότι και το σύγχρονο pc, η ακόμα και mac, χωρίς “μειονεκτήματα” ;)

 18. Νομιζω οτι το βασικο concept της Apple ηταν να κανει που να μοιαζει με εξελιξη, βελτιωση του kindle. Ακομη και στο site το εχει σε portrait mode.
  Νομιζω οτι θελουν να προοθησουν το iBook store με οχημα το ipad.
  Η τιμη ειναι πολυ καλη και νομιζω οτι θα πουλησει. Πχ θα αναφερθω στην δικη μου περιπτωση. Εχουμε σπιτι ενα παλιο PowerBook G4 8 χρονων τωρα για surfing , emails κλπ. Οταν θα αντικατασταθει μαλλον την θεση του θα παρει ενα ipad.

  • Μόνο που το G4 δεν είναι φορητό, δεν έχει ενσωματωμένο App ούτε iBook store, δεν έχει την δυναμική να πάρει 3G κλπ :) Όπως το λες είναι αλλά με αυτά που αναφέρω ως πλεονεκτήματα

   • Ναι συμφωνω ετσι ειναι ακριβως, και οπως λες ειναι και σχετικα φτηνο. Νομιζω οτι εχουν μαζεψει τοσα χρηματα απο το iphone και ipod που θα κανουν πολυ πιο επιθετικο marketing τιμων απο εδω και περα. Φαινεται και στα macbooks αυτο.

 19. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει την ιστορία,αυτό που ξέρω είναι οτι από χτες έχουν πάρει φωτιά οι Project managers όλων των μεγάλων εταιρειών ποιός θα αντιγράψει καλύτερα το ipad, όπως αργοπορημένα έκαναν με το πιο καινοτόμο προιόν της τελευταίας δεκαετίας,το IPHONE!!!

 20. Να ρωτήσω κάτι; Αν πάρω ένα ipad (που μάλλον τελικά θα το πάρω), γιατί να έχω και iphone, αφού αυτά που κάνει καλά το iphone σε σχέση με τα άλλα κινητά θα τα κάνει και το ipad.
  Μήπως δούμε μία μείωση των πωλήσεων iphone, με ένα trend για συνδυασμούς:
  φωτογραφικό κινητό-ipad, ή
  slim n simple κινητό-ipad

  • Εγώ προκαλώ τον οποιοδήποτε που θεωρεί το ipad αντικαταστάτη του iphone να το βάλει στην τσέπη του!

   • Αν κατάλαβες τι είπα: Αφού θα έχω το ipad στο χαρτοφύλακα γιατί να μην έχω και ένα κινητό με 8mp κάμερα αντί για το iphone.
    Επαναλαμβάνω: τι χρειάζεται το iphone κάποιος που θα έχει αγοράσει το ipad, όχι αν αξίζει να αντικαταστήσεις το ένα με το άλλο…

   • Ok.Εγώ σαν αφορμή πήρα το σχόλιό σου για να επισημάνω το ότι η όλη έννοια iphone os,browsing,apps κλπ βρίσκει νόημα μόνο εάν έχεις πάντα πρόσβαση στη συσκευή. Προφανώς άμα έχεις σκοπό να χρησιμοποιείς συνέχεια κάποιο μέσο(χαρτοφύλακα,μεγάλη τσάντα κλπ) για να μεταφέρεις το ipad σίγουρα δεν προσφέρει πολλά η ταυτόχρονη χρήση iphone. Απλά η μερίδα των ατόμων που ανήκουν στην κατηγορία αυτή, πιστεύω, είναι μικρή(+ η ταλαιπωρία βάλε-βγάλε κάθε τόσο που θες να το χρησιμοποιήσεις-κάλλιστα μεταφέρω ένα laptop).Δεν αμφιβάλλω,όμως, ότι θα έχει εμπορική επιτυχία!

 21. Προτιμώ το full time blogger, social media weirdo, event organizer, entrepreneur, dreamer, the man you hate or madly love. WordPress & bad boy for life :)

  Όπως είπε και κάποιος εχθές, τα σχόλια είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που γράφτηκαν χρόνια πριν για το iPhone. Το concept είναι απλό και εκεί είναι που κερδίζει η Apple με το iPhone και τώρα με το iPad. Μια συσκευή που με το software μετατρέπεται σε 1002 άλλες για να κάνει μια δουλειά σχετικά καλά, καλά ή πολύ καλά με το πλεονέκτημα της φορητότητας και αυτονομίας

 22. “Όσο πιο πολύ το θες και το προμοτάρεις, τόσο συνειδητοποιείς πόσο άχρηστο είναι”

 23. Το μόνο που πραγματικά θα μπορούσα να καταλάβω θα ήταν να είχε βγεί πρώτα αυτό και μετά να έβγαινε το iphone.Σαν να πήγαν λίγο ανάποδα μου φαίνεται…Και όχι τιτάνα , με όλή τη συμπάθεια που σου έχω , δεν ισχύει πως όσοι λέμε πως δεν μας αρέσει το θέλουμε πολύ.Εγώ αφήνω την επιλογή στους άλλους να τους αρέσει και να το αγοράσουν.Αλλά άσε και μας να μην μας αρέσει και να θεωρούμε πως δεν μπορεί να μας προσφέρει κάτι

 24. Από τα videos που είδα το ipad είναι “τρομακτικά” γρήγορο και άμεσο. Τα apps φορτώνουν σε χρόνο dt και τα πάντα είναι lighting fast, πάντα σε σχέση με το iphone!
  Για μένα έχει μπει ήδη στο μελλοντικό μου καλάθι αγορών. Το μέλλον είναι εδώ…

 25. Ωραίο gadget, αλλά δεν το βλέπω να γράφει ιστορία όπως τα ipod και iphone. Οι πολλές εφαρμογές κατά τη γνώμη μου δεν παίζουν και τόσο ρόλο αφού δεν πρόκειται για υπερφορητή συσκευή. Άλλη αξία δίνουν οι εφαρμογές στο iphone που το έχεις πάντα μαζί σου. Με το tablet π.χ. αν είσαι στο σπίτι γιατί να μην χρησιμοποιήσεις το desktop ή το laptop σου και να κάνεις τη δουλειά σου. Το iPad για μένα είναι απλώς η βέλτιστη συσκευή για να καταναλώσεις το iTunes store. Πράγμα που σημαίνει ότι με το φτωχό περιεχόμενο της ελληνικής έκδοσης είναι πρακτικά άχρηστο.

 26. κατά τη γνώμη μου ο λόγος που βγήκε πρώτα το iphone είναι απλός. Την περίοδο που βγήκε το iphone δεν υπήρχε μεγάλο αγοραστικό κοινό για το ipad, το iphone το δημιούργησε. Προσωπικά θα αγοράσω ένα ipad γιατί δείχνει πως κάνει εξαιρετικά τις δουλειές για τις οποίες προορίζεται, ενώ σε ένα netbook αναγκάζεσαι να τις κάνεις με συμβιβασμούς (όπως για παράδειγμα το browsing).

 27. Από developers που δουλεψαν το SDK του iPad, προκύπτει το εξής:

  “File-Sharing Support – Οι εφαρμογές μπορούν να δημιουργούν αρχεία στο “Documents / Shared” στο οποίο θα αποκτάμε πρόσβαση (edit, move, delete) όταν συνδέσουμε το iPad με τον H/Y.”

  Εαν αυτό ισχύει, σημαίνει ότι τέλος τα παράπονα για δύσκολη μεταφορά αρχείων, τέλος οι “μαιμουδιες” που χρειάζόμασταν για μεταφορά αρχείων (βλέπε Wi-Fi), τέλος η ξεχωριστή μεταφορά αρχείων για κάθε εφαρμογή και εν τέλει δεν θα μας ξανααπασχολήσει και πολύ το θέμα του κλειστού file system.

  Όσο για το τι μπορεί να κανει το iPad, μια ματια στο iWorks for iPad και μπορεί εύκολα κάποιος να καταλάβει την δυναμική της συσκευής. Φανταστείτε apps όπως το Hitchcock και το Four Tracks ή RTS games ή δεν ξέρω κι εγω τι άλλο θα φανταστούν οι developers. It’s all about the software ;)

 28. Και εγώ έχω σοβαρούς ενδοιασμούς. Ελλείψει βασικού multitasking κατευθείαν δημιουργεί προβλήματα. Ο μέσος χρήστης θέλει όταν γράφει ένα κείμενο να μπορεί να είναι πχ ταυτόχρονα και στο msn/skype/κτλ. Αναφέρεται τίποτα αν θα έχει push notifications? Η μετάβαση απο μια εφαρμογή στην άλλη μου φαίνεται κάπως προβληματική ακόμα και στο Iphone.
  Είναι κατανόητο το επιχείρημα για την απλότητα του λειτουργικού που θα ενθαρύνει τους αδαείς αλλά αυτοί είναι οι low end users. Είναι πράγματι το σημαντικότερο κομμάτι της αγοράς αλλά μη ξεχνάμε ότι είναι σημαντικό να διατηρείς κοντά σου τους μέσους χρήστες. Η Apple ισχυρίζεται οτι είναι ιδανικό για φοιτητές, αλλά θα συμφωνήσω οτι ως φοιτητής τουλάχιστο περιμένω να τρέχω κανένα δυο προγράμματα ταυτόχρονα, και ακόμα και τα 64GB μου φαίνονται λίγα. Μάλλον θα έπαιρνα απευθείας macbook. Δε προδικάζω, γιατί θέλω να το δω απο κοντά, αλλά το να μεταφέρεις τις λειτουργίες του iphone σε μια μεγάλη πλατφόρμα δεν ειναι αυτόματα συνταγή επιτυχίας.
  Θα συμφωνήσω όμως οτι απαιτείται στην ταλαιπωρημένη κατηγορία των netbooks/tablets κτλ κτλ κατάλληλο customization των λειτουργικών που θα τρέχουν για να βελτιώσουν την αίσθηση των χρηστών (ούτε tablet με win7 θα έπαιρνα αν δεν υπάρχει ένα κατάλληλο UI), όμως η Apple μπαίνει στην κατηγορία απο την άλλη άκρη με ένα λειτουργικό που δεν ικανοποιεί τις βασικές προσδοκίες. Θεμιτή η δυνατότητα για χρήση των iphone apps αλλά και πάλι νομίζω οτι η Apple ξεπερνάει το σημείο αρμέγματος της αγελάδας και προσπαθεί να την στεγνώσει τελείως.
  Περιμένω να δω τι εφαρμογές θα αρχίζουν να κυκλοφορούν αποκλειστικά για το ipad για να σχηματίσω άποψη,αλλά ένας μέσος χρήστης δεν θα μείνει ικανοποιημένος μόνο με εφαρμογές που θα έχουνε απλά αναβαθμιστεί για χρήση απο το ipad, χωρίς αναβάθμιση των λειτουργιών,δυνατοτήτων κτλ κτλ.

 29. Το ipad για μένα θα ήταν εξαιρετικό αν ενσωμάτωνε κάμερα,usb και είχε multitasking. Aν πραγματικά ισχύει πως ούτε μουσική δεν μπορείς να ακούσεις ταυτόχρονα, τότε είναι ακόμα χειρότερο. Για το iphone ήμουν θετικός αλλά όχι και επανάσταση το ipad!
  Μερικοί λέμε για 140.000 εφαρμογές.Εκ των οποίων μερικές δεκάδες είναι οι καλές.
  Άλλοι λένε για φοβερή θέαση ταινιών. Σε 10 ίντσες? Έχουμε πάει σε 40+ τηλεοράσεις και προβολικά. Για το μπάνιο μιλάμε ή κρυφά κάτω από το κρεβάτι; Τουλάχιστον στις ταινίες παίζει βίντεο και ήχος ταυτόχρονα;
  Μόνο για e-reader θα το προτιμούσα επειδή διαβάζω αρκετά pdf. Αλλά και αυτό το κάνω με το netbook μου.
  Θα περιμένω το ipad 2 αφοί το πρώτο απευθύνεται ξεκάθαρα σε fanboyz που και καφετιέρα να βγάλει η apple θα τρέξουν να την πάρουν.

  ipaaaaaaadddddddddd (κατά το Σάαααααααακηηηηηηηηηη) :)

 30. Συμφωνώ απόλυτα με το post. Επιπλέον, φανταστείτε τη χρήση του iPad στην εκπαίδευση! Η Apple μας προετοιμάζει για το σχολείο του μέλλοντος. Παιδιά ξεχάστε τις τσάντες, τα βιβλία, τα μολύβια, τους χάρακες κ.τ.λ. Πάρτε το iPad παραμάσχαλα και καλό μάθημα…

 31. Τι συμβιβασμούς κάνεις δηλαδη με το Netbook στο browsing????? θα μας τρελάνει η Apple εντελώς. Αν ήταν ένα apple netbook με MacOSX θα έκανε τα πάντα που κάνει το Ipad και παραπάνω. τώρα απλά είναι ένα Ιpodtouch Supersizeme

 32. Αυτα που βασικα θα με ενδιεφεραν θα ηταν: 1) Πως συνδεεται με iphone για να χρησιμοποιησω tethering για το 3G. Δε νομιζω οτι θελω αλλη mobile internet συνδρομη.
  2) Πως συγχρονιζεται με το mac για να μεταφερω αρχεια (keynotes etc..) Φανταζομαι οτι τελικα καπου θα τα βαζεις αυτα για να κανεις και ενα talk. Νομιζω οτι συνδεεται με displays. Οσο το βλεπω τοσο μου αρεσει :)

 33. Εγώ θα την πάω λίγο αλλού την συζήτηση… Το γεγονός οτι η apple χρησιμοποιησε τον Α4 μου μυρίζει μεγάλη επανάσταση στις συσκευες της apple… όσο σε επίπεδο iphone οσο και στους υπολογιστές…
  και όσο για το itablet η αλήθεια είναι ότι στην αρχή απογοητεύθηκα.. γιατι περίμενα κάτι hitech αλλά όσο περνούσε η ώρα και συνηδητοποιούσα περισσότερο ότι η συσκευή αυτή κατασκευάστηκε για να καλύψει ένα κενό κ όχι για να ανταγωνιστεί κάποιο άλλο προϊον…
  Και θυμήθηκα ότι Πάρα Πολλές φορές ώς χρήστης iphone είχα σκευτεί ότι θα ήταν πολύ ωραίο να ήταν πιο μεγάλο και να μπορώ άνετα να σερφάρω και διάφορες άλλες μικρολειτουργειες που θέλω… η τιμή είναι δίκαιη.. το προϊόν όχι επαναστατικό αλλά όμορφο και προπάντως… APPLE…δηλαδή ιδιαίτερο και για λίγους… όποιος δέν του αρέσει η δέν τον καλύπτει δέν το παίρενει… τα περισσότερα σχόλια τα θεωρώ κομπλεξικά….

 34. Συμφωνω κι εγω με την αποψη οτι δεν απευθυνεται σε καποιον που εχει α) εξοικειωση β) χρήσεις υπολογιστων. To iPad ειναι η ελαχιστη συσκευη (κουτσουρεμενου) connectivity με λιγο multimedia αντε και καμιας γυροβολιάς σε word processing / office apps. Απευθυνεται σ΄ εκεινον που θελει οικιακη/καθ’οδον χρηση και ψυχαγωγια και δεν εχει σκοπο να εργαστει ή ν’ ασχοληθει περισσοτερο με εξειδικευμενες εργασιες. Σκοπο εχει να πουλησει περιεχομενο σ’ εκεινους που δεν εχουν ιδεα με υπολογιστες με τον ιδιο τροπο που χωρις να το καταλαβουν τους πουλησε ενα (σχεδον) smartphone. Δε πα να λες για specs, συγκριτικα, τεχνολογιες, το target audience απλα θελει να σερφαρει, να διαβασει κανα περιοδικο, να δει κανα video, αντε και καμια εφαρμογη ή game χωρις να μπλεξει με φροντιστηριο και να σπασει το κεφαλι του να δει πως δουλευουν ολα αυτα. Οι “κουμπιουτεράδες” (sic) φρίττουν (και μαζι τους κι εγω) με το ολο πακετο iPad ενω πρεπει απλα να καταλαβουν οτι η Apple δεν το εφτιαξε γι αυτους. Είναι μία νερωμένη έκδοση του τι θα μπορούσε να είναι τεχνολογική κορυφή σήμερα και δεν περιμένει να πουλήσει στους γερούς πότες αλλά στους περιστασιακούς. Αν θέλετε, το πιο αξιοθαύμαστο προσόν του είναι πως πουλάει τα κουτσουρεμένα specs και εγκληματικές παραλήψεις σαν μινιμαλισμό κι ευκολία. Μ’άλλα λογια ο μπάρμπα Θύμιος ο τρελλός είναι απλά εκκεντρικός. Έτσι όμως το βλεπουν οι γνώστες της τεχνολογίας και το ξαναλεω οτι δεν απευθυνεται σε αυτους.

  Μετα την ενσωματωση των mp3 players στα κινητα, η Apple επρεπε αμεσα να κανει κατι για να μη μεινει μ’ενα τομεα κερδοφορο μεν, που πεθαινει δε. Το iPhone ηταν η πολυ επιτυχημενη συνταγη που καταφερε να πουλησει ακριβα, μεχρι προτινος business oriented smartphones στη κουτση Μαρία. Τώρα πατωντας στην ιδια πλατφορμα κανει και το επομενο βημα για τον διαδοχο του iPod για να δημιουργησει μια νεα κατηγορια (ουσιαστικα μεταλασσοντας μια προηγουμενη). Μπορειτε να το δειτε και σαν το hardware μερος του iTunes/App Store, μία συσκευή σχεδιασμενη για ν’ αγοράζει media content αλλά δεν το δημιουργεί τόσο εύκολα. Ήδη με την μη υπαρξη USB, HDMI, SD/MMC slots φαινεται οτι δεν θελει να μοιραζεται αλλα να ψωνίζει.

  Το θεμα ειναι τωρα: θα ψαρωσουν τοσο πολυ ολοι αυτοι που δεν εχουν υπολογιστη στο σπιτι ωστε να παρουν ενα τετοιο; Και πόσοι είναι αυτοί τελικά τη σημερον ημερα; Επίσης, υπάρχει ενα αλλο προβλημα με τους ηδη υπαρχοντες fan: πρεπει να περιμενουν 60+ μέρες μεχρι να βγει και καθως πολυ καλα γνωριζουμε ενω τωρα ειναι ενδιαφερον και ακομα εχει καποια αυρα απο ολο το hype, σε 2 μηνες… μηπως περασει στο ντουκου; Μηπως χαλαρωσουν και το ξανασκεφτουν; Σιγουρα δεν θα ειναι τοσοι πολλοι απ’ οτι αν ηταν διαθεσιμο σημερα το πρωι. Επιπλεον, παρα πολλοι εμαθαν απο το iPhone και περιμενουν το iPad v.2 (ή και v.3) είτε λογω τιμης ειτε λογω specs…

  Προσωπικά δεν έχω καμία χρήση γι αυτό καθως μισοκάνει τις δουλειές που θα θελα και δεν προκειται να παρω κατι τετοιο ουτε στα 150 euro (απλα δεν μετακινουμαι τοσο πολυ και δεν κανει για εργασια οταν μετακινουμαι οποτε το laptop – ουτε καν netbook – ειναι μονοδρομος). Ακομη και για eReader θα προτιμουσα καποιο πιο ξεκουραστο με eInk αλλα και παλι κι αυτα ειναι πολυ ακριβα ακομα, ποσο μαλλον το iPad. Για μενα το ποσο επαναστατικό είναι θα φανει απο την διείσδυσή του στο κοινό, αν καταφέρει και δημιουργήσει μία νέα κατηγορία users που καταναλώνουν media content χωρις να μπλεκουν με υπολογιστες -> και καταφερει να ζήσει από αυτούς <- τοτε οντως θα μιλαμε για επιτυχημενο μοντελο. Αλλα μην πετάτε τα ποντίκια σας ακόμα, η επανάσταση αργεί σύντροφοι ;-)

  • +1

   Περιμενα να δω το “jesus pad” (γιατι η αληθεια ειναι οτι η apple εχει τουλαχιστον τον τροπο να δημιουργει μυθους, τις περισσοτερες φορες χωρις ουτε καν να το επιδιωκει) οντας 99% αποφασισμενος να παρω το macbook pro. Πλεον ειμαι 101% σιγουρος οτι το ipad απλα δεν ειναι για εμενα…

   Ειμαι ο φοιτητης Πληροφορικης-εργαζομενος που εχω αναγκη εναν υπολογιστη στο 70% της ημερας μου (δουλεια, σχολη και εννοειται διασκεδαση… ;) )… Το ipad δεν κανει τιποτα απο αυτα που θελω. Οπως ειπε και ο Δημητρης το βλεπω και ειμαι σιγουρος οτι “το target audience απλα θελει να σερφαρει, να διαβασει κανα περιοδικο, να δει κανα video, αντε και καμια εφαρμογη ή game”… Τιποτα παραπανω!

   Και μονο η ιδεα να κραταω με τα δυο χερια μια οθονη και να πληκτρολογω προσπαθωντας να δουλεψω (ακομα και στα πιο απλα word, excel αρχεια) μου φαινεται πραγματικα πολυυυυ μακρινη…

   • @ Manolis
    ““το target audience απλα θελει να σερφαρει, να διαβασει κανα περιοδικο, να δει κανα video, αντε και καμια εφαρμογη ή game”… Τιποτα παραπανω!”

    Μονο που αυτοι ειναι οι μισοι χρηστες του internet ισως και πολλοι παραπανω. Και φυσικα και ολοι εμεις οι υπολοιποι μετα τις 6 μμ !

   • Εδω ειναι το θεμα ομως, οι minimal χρηστες του internet που δεν ασχολουνταν με τεχνολογια θα σκασουν 500 δολλαρια για κατι τετοιο ή ακριβως επειδη δεν τους νοιαζει και τοσο πολυ θα παρουν το πιο φτηνο που θα βρουν – ενα netbook ή ενα tablet pc για 100 – 200 δολλαρια πιο λιγα με τα USB και τα HDMI του -> και την αντιγραφή menu από iPhone? Οταν βγηκε το iPhone ηταν το μονο με τετοιο interface, τωρα και η LG στα μοντελα των 120 euro εχει multitouch menu φτυστο με το iphone. Αν δεν ασχολεισαι με apps (μια ακομη πιο minimal εκδοχη εκεινου που δεν εχει σχεση με τεχνολογια) για σενα ειναι το ιδιο και το αυτο.

   • yeap, με ενα οποιδηποτε laptop_netbook_macbook με μια μεγαλυτερη οθονη που θα μπορω τουλαχιστον να σερφαρω και να ακουω μουσικη ταυτοχρονα…

    Απορια: Υπαρχει ανθρωπος που για καποιο λογο χρειαζεται “να σερφαρει, να διαβασει κανα περιοδικο, να δει κανα video, αντε και καμια εφαρμογη ή game” και να μην χρησιμοποιει υπολογιστη? Να περιμενει το ipad δηλαδη για να ασχοληθει??

    ισως τα 2 μοναδικα στοιχεια που θα το κανουν επιτυχια (αν γινει τελικα!) θα ειναι το brandname και η τιμη!

   • οχι επιτυχια θα το κανει και η ευκολια χρησης, ακομη και η γιαγια μου θα μπορει να το χρησιμοποιησει και το software ειδικα εφαρμογες και osx οπως θα αναπτυχθει συντομα. Οσο το σκεφτομαι πιστευω οτι ο titanas εχει δικιο θα αναπτυχουν μια ολοκληρη αγορα, ειδικα σε σχεση με το Ibook store ..

 35. Τα παντα περιστρεφονται γυρω απο το τι θελει ο καθενας.Εγω προσωπικα δεν ειχα ποτε την αναγκη να παρω φορητο υπολογιστη γιατι το θεωρω οτι ειναι αχρηστο αν το παρεις για δουλεια γραφειου και δε το παιρνεις ποτε μαζι σου.Τα netbook που ειναι μια καινουργια κατηγορια απευθυνονται σε εκεινους που θελουν ενα pc μαζι τους να χαζευουν και να κανουν διαφορες χαζομαριτσες χωρις να πρεπει να κουβαλανε ολοκληρη βαλιτσα με laptop 15”+,φορτιστες και αλλα πολλα.Οποιος θελει να κανει κανονικη δουλεια στο δρομο παιρνει ενα laptop.Τωρα,συγκρινωντας ενα netbook που εχει επανω Windows ή Ubuntu με το iPad,το μονο μειονεκτημα που βρισκω του iPad ειναι το multitasking για λογους κυριως internet (Skype ή Msn μαζι με mail client και σερφαρισμα).Το προβλημα λοιπον του multitasking θα λυθει ή εστω μπορει να λυθει με μια αναβαθμιση στο Firmware.Οσο για τους υπολοιπους λογους που ακουσα θα σας πω οτι απλα ειναι χαζομαρες.Δε μπορω να καταλαβω πως γινεται καποιος που εχει netbook και ξερει πολυ καλα ποσο χαλια ειναι η ποιοτητα της οθονης να αγνοει τις 9.1″ που οπως ολοι πιστευω βλεπετε εχουν τελεια αναλυση και λογω τεχνολογιας.Επισης θεωρω τελειως ασχετο αυτο που λεει καποιος οτι το netbook συμφερει σα τιμη σε σχεση με την αποδοση.Ποσοι απο σας εχετε τρεξει εστω ικανοποιητικα ενα Msn ή εναν Explorer χωρις να περιμενετε λιγακι παραπανω απο οσο θα επρεπε.Συν οτι ενα netbook gia na δουλεψει θελει και antivirus και αλλα χιλια δυο προγραμματα οπως στα κανονικα pc-desktop ή laptop.Επισης να θυμισω σε ολουυυυυυυς εσας οτι τα netbook ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ MULTITOUCH ΟΘΟΝΕΣ ΑΦΗΣ και ουτε προκειται ποτε να αποκτησουν.Και πριν πειτε οτι δε σας νοιαζει,θυμηθειτε ποσο δυσκολο ειναι να γραψεις κατι στα μικρα πληκτρα η ακομα και να χειριστεις το ποντικι.Οσο για το μικρο σκληρο που λετε οτι εχει,προσωπικα θεωρω χαζομαρα να εχεις 1.500 ασχετες ταινιες και 1.000.000 ασχετα τραγουδια που ακους μια φορα στα 10 χρονια.Τελος σας εχω για ορεκτικο το γεγονος οτι παιρνετε 10 ωρες χρηση σε full φωτισμο οθονης στο iPad εναντι 6 ωρων στη καλυτερη αλλα θυμηθειτε το contrast της οθονης σας ποσο μαυριζει οταν δεν το εχετε στη μπριζα.Αν θελετε λοιπον να αυξησετε το contrast σε κοινο netbook μειωνετε μπαταρια..ZONK!!!Επισης δε θα σας πω το ποσο χαλια σχεδιαστικα και παχια και ακομψα ειναι τα netbook σε συγκριση με το iPad.Και οσοι πειτε οτι σιγα μωρε και τι ενοιαζε και δε με νοιαζει θυμηθειτε οτι ολοι εσεις πηρατε netbook επειδη ενα laptop ηταν χαλια σχεδιαστικα και παχυ και ακομψο.Ειρωνεια εε?

  • Τα netbooks ειναι ακυρη συγκριση για ολους τους λογους που λεει ο Στελιος. Με την ιδια λογικη μπορει καποιος να συγκρινει το iPad με laptop και να βγει οτι με λιγα λεφτα παραπανω θα εκανε παππαδες. Η σωστη συγκριση ειναι οταν βγουν αναλογα tablets και απο αλλες εταιρειες κι εκει θα φανει διπλα διπλα ποιο κανει καλυτερα τη δουλεια του. Η καθε συσκευη στη χρηση και στις προτεραιοτητες που δινει ο καθενας σε αυτην, αν δεν εχω λεφτα να δωσω παραπανω, θα περιμενω και τον explorer λιγο παραπανω και θα εχω και μικροτερη οθονη. Ετσι ακριβως οπως θα υποστω την ανυπαρξια multitasking για μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας ή το διαβασμα σε LCD οθονη αντι e Ink. Οταν βγαλουν μοντελα και οι υπολοιποι θα δουμε και θα συγκρινουμε, τωρα απλα βλεπουμε αν το συγκεκριμενο iPad κανει για τις αναγκες μας.

 36. Είμαι κάτοχος iPhone. Το αν μου αρέσει η apple σαν εταιρεία δεν ξέρω ακόμη. Αυτό που ξέρω είναι πως είναι η μοναδική εταιρεία που με κάθε ανακοίνωσή της τρελαίνει τον κόσμο όλο. Αρνητικά η θετικά. Τα φορουμ παίρνουν φωτιά. Στο τέλος όμως οι αγοραστές κάνουν ουρά για να αποκτήσουν ένα προϊόν της. Το ipad σίγουρα έχει ελειψεις. Όμως κάτι μου λέει πως θα πουλήσει σαν τρελό. Ούτε κι εγώ ξετρελαθηκα μαζί του. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα καθιερωθεί σαν μια αγορά και αν θα δημιουργήσει άλλη μια καινούργια. Ειδωμεν.

 37. This device has not yet been authorized as required by the rules of the Federal Communications Commission. This device is not, and may not be, offered for sale or lease, or sold or leased, until authorization is obtained.

  As copied from events.apple.com

 38. Εγώ πιστεύω πως μετά απο λίγο καιρό όλο και κανένας user θα μας σώσει,δίδοντας μας την δυνατότητα μέσω jailbrake για εγκατάσταση εφαρμογών που θα έπρεπε να υπάρχουν ήδη όπως multitasking κτλ. Να σας πω την αλήθεια,θα προτιμούσα ένα σαν αυτό,με win7.

 39. Εγω δεν εκανα καμια συγκριση με τα netbook.Αλλοι ξεκινησαν την κουβεντα αυτη και εγω απλα παραθεσα τα χαρακτηριστικα και τα καλα του ενος και του αλλου.Και ασχετα με το αν εχουν βγει η θα βγουν η θα αναπτυχθουν το iPad αναφερεται σε ολους εκεινους που θελουν μια ευχρηστη συσκευη για απλα πραματα.Απο τη μια λοιπον εχουμε τα netbook για αυτη την δουλεια και απο την αλλη το iPad για αυτο και αναφερθηκα σε αυτα.Επισης αναφερθηκα σε συσκευες με ιδιο σχεδον hardware.Οσο για το αν εχεις λεφτα να το αγορασεις η οχι και συμβιβαζεσαι με την ταχυτητα του Explorer δε σημαινει οτι ειναι και η καλυτερη δυνατη επιλογη.Απλα δε μπορεις να κανεις αλλιως.Και αν χρησιμοποιεις το netbook με τα λεφτα που εχεις δωσει σαν ενα περιορισμενο δυνατοτητων pc και περιμενεις η Apple και η καθε μια εταιρεια να βγαλει ενα αντιστοιχο προιον τοτε εισαι λαθος.Και εισαι λαθος επειδη θες να εχεις HDMI σε ενα netbook που το πηρες για το δρομο και που δε σηκωνει HD υλικο και που να σηκωνε δε μπορεις να το καταλαβεις σε 10 ιντσες οθονες.Εισαι λαθος επειδη θες να εχεις ολα τα data και τα video και τα mp3 σε ενα netbook.Εισαι λαθος επειδη δεν εχεις λεφτα και πας να κανεις οσα θα θελες να κανεις με ενα κανονικο pc σε ενα netbook που ενα απο τα μεγαλυτερα του ελαττωματα ειναι το ιδιο το interface δηλαδη windows.Αν λοιπον θες δυνανοτητες laptop αντι για netbook αλλα πηρες netbook επειδη ειναι μικρο,αλλα δεν εχει οτι θα θελες επειδη δεν ειναι laptop τοτε δε σου φταιει κανενας που για αλλο λογο το αγορασες και για αλλο το χρησιμοποιεις.Και να στο πω ποιο απλα?Δε μπορω να αγορασω Ferrari και να την κατηγορω οτι το αμαξι δεν ειναι για την πολη και οτι ειναι χαμενη αγορα και ουτε φυσικα μπορω να λεω οτι το Huyndai Getz η οποιο αλλο αμαξι ειναι καλυτερο απο Ferrari επειδη δε καιει πολυ βενζινη.Αγοραζω κατι βαση των χρηματων και των αναγκων μου.Το iPad λοιπον αναφερεται σε αυτους που θελουν μικρο φορητο γρηγορο μηχανημα.Και σου προσφερει ωραιο design,απαραμιλλης λειτουργικοτητας Interface.Ειπα οτι το μονο του μειονεκτημα ειναι το multitasking.

  • + μαζι σου και εγω.. οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια…. ολοι απαιτητικοι μας γινανε ξαφνικα… μου θυμιζει μια ερευνα που κανανε στους αμερικανους και απεδειξαν οτι το 80% των αμερικανων αγοραζουν αυτοκινητα 2+2 θεσεων και δεν τα χρησιμοποιουν ποτε.. απλα θεωρουν οτι ειναι καλυτερο να εχεισ 2 θεσεις πισω παρολο που δεν χωραει καν άτομο σε μερικα μοντελα….
   ολοι οι προγραμματιστες εδω μαζευτηκαν….

 40. My 2 long cents σαν iPhone developer:

  Το iPad, όπως λέει ο titanas και ο Steve, είναι μία καινούρια συσκευή και όχι ένα apple netbook. To marketάρουν έτσι και ο σημάντικότερος λόγος είναι η έλλειψη multitasking.

  Το netbook για μένα είναι αντικαταστάτης του laptop, όλα τα γραφικά του GoSanta στο Photoshop στο Eee PC μου τα έφτιαξα..

  Η ερώτηση της οποίας η απάντηση θα καθορίσει αν θα το αγοράσω είναι: μπορώ να φύγω μακριά απ’το desktop μου για 7 μέρες και να ανταπεξέλθω στη δουλεία μου με το iPad μόνο?

  Σίγουρα θα δούμε apps από όλους τους μεγάλους(Adobe, Microsoft Office,..) optimized για το iPad, αλλά η έλλειξη συνεχώς ανοιχτού browser είναι θέμα. Δεν το συζητώ αν ο Safari του iPad επιμένει να έχει 8 tab limit όπως του iPhone….

  π.χ.
  Skype, ή αλλιώς ο τρόπος για να επικοινωνείς με τους συναργάτες σου στην Αγγλία και το San Fransisco. Δεν παίζει skype! Δεν έχει καμία camera.. Αν θές μπορείς με το skype app από wifi να κάνεις voip calls, και απο παντού μέσω 3g, chat. Αλλά skype video call στην τεράστια οθόνη, δεν μπορείς να κάνεις.. Τι να το κάνω το Skype voip χωρίς να μπορώ να κάνω browse, να διαβάζω mails κλπ παράλληλα.. Το skype voip το θες για δουλειά mostly και το iPad σε καταδικάζει να κοιτάς τη φωτό του άλλου και τπτ άλλο όσο του μιλάς.

  Όσο για το Pages app και γενικά το iWork suite, πως θα γράψεις εργασία, παρουσίαση χωρίς να κάνεις browse ταυτόχρονα για content, pictures?

  Αξίζει σίγουρα για last minute edits από δουλειά που έχεις κάνει στο desktop mac σου.

  Μια λύση που προβλέπω είναι τα περισσότερα utiliy apps να έχουν inbuilt browsers, όπως έχει τώρα το facebook app.

  Ούτε το iPhone έχει multitasking. Όμως, 18 μήνες μετά το άνοιγμα του AppStore και 2 face lifts της συσκευής, δεν με ενοχλεί καθόλου. Το transition από Safari σε Photos, Videos, Facebook είναι τόσο γρήγορο και ενιαίο, ενώ όλα τα apps “θυμούνται” τι έκανες πριν πατήσεις το Home button. Τα παράπονά μου έχουν περιοριστεί στα δύσκολα ringtones(εδώ συμβάλει το κλειδωμένο bluetooth), στην έλλειξη Flash απ΄τον mobile Safari και στην αδυναμία μου να ακούω παντού και στο background last.fm.

  Όσο δεν κολλάμε στο Πώς δουλεύει κάτι(αν έχει παραδοσιακό multitasking, πολλά gb χώρο, κλπ..), λύσεις για να κάνεις τη δουλεία σου και μάλιστα κάποιες φορές καλύτερα από ότι σε άλλες συσκευές, θα βρεθούν. Ειδικά με μια έτοιμη αγορά και ένα μάτσο ετοιμοπόλεμους developers.

  Βασίλης Ράππος
  Community Manager & Art Director
  GreatApps Ltd.

  • Σιγουρα το multitsaking ειναι ενα προβλημα οπως αναφεραμε ολοι.Απλα απο κει και περα Βασιλη το iPad πιστευω οτι θα κανει καλα και γρηγορα για οσα αναφερε ο Steve Jobs οτι προοριζεται να κανει.Και σιγουρα για σενα ειναι κριτηριο το αν το iPad αντικαθιστα το pc σου οπως ενα netbook.Αλλα το γεγονος οτι δεν αντικαθιστα το pc σου,το υποβαθμιζει σε συγκριση με τα αλλα netbooks? Η μηπως τα netbook εχουν δωσει περισσοτερο εμφαση στο να πλησιασουν τα κανονικα pc θυσιαζωντας ευχρηστια,design και επιδοσεις? Τελικα τα netbook ειναι τοσο φορητα οσο νομιζουμε ή μηπως κανουν λιγο απο ολα με θυσιες σε αποδοση αντι να κανουν κατι συγκεκριμενο τελεια?

 41. Σε ευχαριστω Νικο.Και να πω και κατι αλλο…επειδη απο χτες ολοι αναφερονται σε αυτα που δεν εχει το iPad,εγω θα αναφερθω σε ολα αυτα που δεν εχουν τα netbook.Mutitouch οθονη,δυνατοτητα περιστροφης χαρη στους σενσορες,gps,μενου και interface που ολοι θελουν να αντιγραψουν,δυνατοτητα χρησης καρτας sim και κατ’ επεκταση 3G οταν δεν υπαρχει free wireless internet (αυτο δεχομαι οτι ειναι λιγο αχρηστο),σχεδιασμο ετη φωτος μπροστα,30% περισσοτερη μπαταρια,απιστευτα πιο ελαφρυ και εκπληκτικη ποιοτητα κατασκευης.Οταν ολα οι υπολοιποι netbook κατασκευαστες ενσωματωσουν τετοια χαρακτηριστικα που φερνουν επανασταση στο χωρο και καταφερουν να συγκρατησουν τις τιμες οπως τωρα,ναι ισως σκεφτω οτι ενα netbook αξιζει.Και για να μη χαρακτηριστω γραφικος, δουλευω σε Windows απο το 1995.Οταν πλησιασα Mac υπολογιστη και κατ’ επεκταση και αλλα Apple-made προιοντα ξερετε τι συνειδητοποιησα?Οτι οσα προσπαθουσα να πετυχω τοσα χρονια στα Windows με δεκαδες προγραμματα και δαιδαλο ρυθμισεων,η Apple απλα τα εφαρμοζε στην καθημερινοτητα της.Και οσο δυσκολο και αν μου ειναι να δεχτω οτι τα Windows που εχω και δουλευω ειναι χρονια πισω σε ευχρηστια και πρωτοπορια,τοσο δυσκολο μου ειναι να εθελοτυφλω λεγωντας οτι τα προιοντα Apple ειναι πεταμα χρηματων.

 42. Προσεξε κατι ομως: καποια πραγματα που ζητανε απο το iPad δεν ειναι Ferrari να μπορει να βγει στα χωραφια αλλα Ferrari απ την οποια βγαινεις μονο απο τη πορτα του οδηγου κι ας εισαι συνοδηγος. Η USB θυρα τι εφταιγε να μη μπει περα απο το σχεδιασμο αυτης της συσκευης οχι για sharing αλλα σαν το hardware μερος του iTunes / App Store? Το Flash ειναι μονιμως στην απεξω οχι για λογους coding αλλα για να μην μπορεις να τρεξεις Flash Apps και Games. Το multitasking ακομα δεν ειναι πουθενα γιατι αν αρχισεις να τρεχεις πολλα μαζι θα σερνεται και θα πεσει πολυ η μπαταρια (σαν το παραδειγμα με το contrast στην οθονη των netbooks που λες, απλα εδω δεν εχεις καν την επιλογη). Και δε μπορει πια εν ετει 2010 που ολοι εχουν 40″+ TV να μην εχεις μια ρημαδοHDMI εξοδο να χρησιμοποιουν το iPad με μια TV. Ειναι εκει. Διπλα ακριβως. Δεν θελει να βαλεις 5 μπαταριες και keyboard, μια εξοδος παραπανω ειναι, γιατί να περιοριζεις την χρηστικοτητα του ετσι;

  • Το οτι δεν εχει Flash και γενικα το περιορισμο σε εφαρμογες εκτος του AppStore γινεται για 2 λογους.Ο ενας ο φανερος που λεει η Apple ειναι η ασφαλεια.Ειδαμε ολοι τι εγινε με τα Worm στα hackaρισμενα iPhone.O αλλος ο κρυφος ειναι οτι θελει εσοδα απο το AppStore και εναν καλο ελεγχο.Οσο για το αν θα πεσει η μπαταρια τοσο πολυ se multitasking εφαρμογες επιφυλλασομαι γιατι αλλους πορους τρωει το iPad OS και αλλους τα windows.H τηλεοραση η 40αρα που αναφερεις ειναι αυτο ακριβως που ελεγα λαθος χρηση.Αν εισαι σπιτι και εχεις 40αρα τηλεοραση σιγουρα εχεις και ενα pc ή BLU-Ray Player ( προσωπικα πιστευω οτι ολοι εχουμε απο ολα).Αν λοιπον θες μια φορητη συσκευη που την πηρες και ειναι κατασκευασμενη για fun-time on the road να κανει οτι και οι αλλες 500 συσκευες που εχεις σπιτι,τοτε γιατι την πηρες?Αρα εσυ δε θες απλα μια φορητη συσκευη,θες να κανεις τα παντα με μια συσκευη η οποια θα ειναι φτηνη φορητη δυνατη designατη και εγω δε ξερω τι αλλο.Εε οκ…και εγω θελω να γινω ο κυριαρχος του συμπαντος αλλα ξερω οτι δε θα γινει ποτε :)

  • Ειπες για ποιοτητα στα netbook?Για ποια ποιοτητα μιλας? χιχιιχ :)

 43. μα και παλι σου λεω, η συνδεση του iPad με την TV δεν ειναι κατι το τοσο εξωτικο. Media Content θα χειριζεται το ατιμο, videos θα παιζει, γιατι το diskman να μη μπορει να συνδεθει με ενισχυτη ν’ακουσεις ενα cd? Πρεπει σωνει και καλα να παρεις επιτραπεζιο cd player? Αυτο ακριβως που κερδισε στα κινητα που παιζουν μουσικη, οτι δεν χρειαζεται πια να κουβαλας mp3 player το αναιρει το iPad επιμενοντας να μην βαλει κατι που μονο καλο ειναι. Στη τελική, παμε αναποδα, πες μου γιατι ειναι καλυτερο που δεν εχει HDMI out. Τι κερδιζει;

  • Δεν ειπα οτι ειναι καλυτερο που δεν εχει HDMI.Καλυτερο ειναι επειδη εχει αλλα χαρακτηριστικα οπως πιο ευκρινη οθονη και αμεση ανταποκριση στις εφαρμογες.Αυτο που λεω ειναι οτι το iPad το παιρνεις και κανει τελεια αυτο που ειναι προορισμενο να κανει.Δεν συγχεεται με αλλες λειτουργιες,συσκευες,εργασιες.Πες μου εσυ κατι αλλο..αντε και εχεις netbook HDMI θυρα.Η καρτα γραφικων περιορισμενης δυνατοτητας μπορει να προβαλλει σε Full HDMI στη ΤV?O περιορισμενος επεξεργαστης που ηδη γινεται πιο περιορισμενος με τα Windows μπορει να κανει αναπαραγωγη mkv ή οποιοδηποτε αλλο format video σε αναλυση 1920χ1080?Δηλαδη θα εχεις για ποιο λογο HDMI?Για να ξενερωνεις με αυτα ΠΟΥ ΔΕΝ κανει?Γιατι αμα ειναι να εχει HDMI και να εχω αναλυση βραστα δε την θελω την HDMI.Και να σου υπενθυμισω οτι τα κινητα δε παιζουν mp3 για να παραγκωνισουν τα mp3 player αλλα απλα επειδη εξελιχθηκαν.Και ουτε καποιος που θελει να ακουει μουσικη στο δρομο αγοραζει κινητο.Αποδειξη τα 280 εκαττομυρια iPod που εχουν πουληθει,αποδειξη και το Zune της Μιcrosoft.Οταν λοιπον απο μια θυρα HDMI σε τοσο μικρο μηχανημα θα μπορω να δω κανονικο και full HD υλικο τοτε θα το θελησω.Ως τοτε προτιμο το καθολου απο το μιση δουλεια.

 44. Το θέμα είναι αν αυτή η συσκευή μπορεί να κάνει την αγορά να κινηθεί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ή όχι. Το πρόβλημα εντοπίζεται οτι όταν η Apple έβγαζε το ipod/ macbook air/ iphone ήταν πρωτοποριακές συσκευές που παρά τις ελλείψεις τους εισήγαγαν νέα δεδομένα στις κατηγορίες τους και εντυπωσίασαν τους χρήστες. Το θέμα είναι μπορεί να το κάνει αυτό το ipad?
  Εγώ πιστεύω πως όχι. Ο λόγος: οι χρήστες (παλιοί, νέοι, low-end, high-end users) δεν ανακαλύπτουν κάτι νέο, κάτι που κάνει τη διαφορά. Αντίθετα ότι μας έδειξαν στο Ipad το είχαμε ξαναδεί, το έχουμε συνηθήσει στη χρήση, και παρά την οικιότητα που θα προσφέρει, λείπει αυτό το “κάτι” που θα κάνει τη διαφορά. Αν τώρα στο Iphone/Ipad OS 4.0 περιλαμβάνεται multitasking κτλ κτλ, ίσως να αλλάξει την άποψη μου για το ipad. Μέχρι τότε τα προβλήματα του υπερισχύουν τα προταιρήματα του. Στο ipad μια κάμερα και usb τα θεωρούσα τουλάχιστο δεδομένα. Πάλι θα περιμένουμε να τα δούμε στην επόμενη έκδοση;

  • Στο iPhone μετα απο 2 ανανεωσεις ουτε usb εχεις ουτε bluetooth εχεις για file sharing ουτε καν καμερα για βιντεο-κληση και ομως παραμενει τοσο επαναστατικο που ουτε καν Android δε το αγγιζει.Η ελλειψη λοιπον σε κατι που θεωρειται απο μερικους δεδομενο δεν σημαινει και ελλειψη πρωτοτυπιας.Επισης μη ξεχνας οτι αυτα που εσυ θεωρεις δεδομενα τωρα πια και οικεια επειδη τα εζησες απο τα Apple-made προιοντα τα ξαναβλεπεις σε περισσοτερες ιδεες και πρακτικες εφαρμογες.Επειδη εχεις δει multitouch οθονη απο την Apple δε σημαινει οτι η εφαρμογη του σε ενα πεδιο με πιο πολλες δυνανοτητες δεν αποτελει ειδηση.Αντιθετως ειδηση αποτελει το πεισμα των αλλων κατασκευαστων να μην φτιαχνουν κατι παρομοιο.Και οσο γινεται αυτο η Apple θα εχει την πρωτοκαθεδρια σε αυτα (κατι το οποιο για μενα ειναι πολυυ κακκοοοοοο).

 45. Να πω την αληθεια δεν το περιμενα τοσο “ασχημο” εμφανισιακα και μου κακοφανηκε :/

 46. Αυτη η εποχη ειναι ακριβώς η ίδια , οι ίδιες αντιδράσεις με την εποχή του ipod….
  βγαίνανε ολοι οι ειδήμωνες και κανανε τα εξής σχόλια…
  – καλα και πώς γινετε να μήν πέρνει cd ή κασσέτα? απαράδεκτο!
  – δηλαδή θα πρέπει να το συνδέω με τον υπολογιστή για να βάλω τραγούδια; δεν βολεύει!
  – το mini disk ειναι πολύ καλύτερο!
  -ποιός θα ακούει μουσική στο δρόμο; δεν νομίζω να πετύχει
  και δείτε τόσα χρόνια μετα…..

 47. Παιδιά βγήκανε και οι πρώτες ελληνικές εφημερίδες για το ipad.
  http://www.mediablog.gr/wp-content/uploads/ipad-greece.jpg

  Απο το http://www.mediablog.gr/archives/9231

 48. Δεν είναι τυχαίο ότι η Apple, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν ενσωμάτωσε multitasking στο iPad έτσι ώστε το iBooks να συνοδεύεται από μουσική υπόκρουση. Βιβλίο στα χέρια και νότες από το iPod ή το iPhone, δηλαδή μια ξεχωριστή συσκευή, όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε βιβλία από την εποχή του γραμμόφωνου και του Walkman.

  Ολα καλα και ωραια Τιτανα,τι την ηθελες την παραπανω προταση,ειναι τουλαχισοτν αστεια..

 49. Παίδες να πετάξω κάτι άκυρο;
  Ονειρεύτικα λέει οτι βγαίνει σε μια βδομάδα (λέμε τώρα) η Microsoft και ανακοινώνει το Courier Tablet PC. Εκεί να δούμε ποιος θα βγει νικητής! Θα γίνει σφαγή!

  • Δεν θα γίνει σφαγή όπως το νομίζεις.. θα είναι κάτι σαν iPod vs Zune και δεν λέω ότι το iPod touch είναι καλύτερο από το Zune αλλά αυτό δεν έχει σημασία στις πωλήσεις. Αυτό που κάνει η Apple είναι το εξής: απλό interface για μια λειτουργία την φορά ασαν να κουβαλούσες κάθε μία από τις συσκευές μαζί σου.

 50. Τα netbook ειναι καλυτερα απο το ipad.???.
  Ουτε καλυτερα απο το iphone δεν ειναι.
  Αν κατσεις να σκεφτεις τι μπορεις να κανεις με τα applications που βρισκεις στο app store και ποσο γρηγορα το μονο στο μονο που ειναι καλυτερα ειναι οτι εχουν πιο μεγαλη οθονη. Γιαυτο εβγαλαν αυτοι την συσκευη που ειναι iphone on anabolics και με μεγαλη οθονη.

 51. Δεν μπορώ να καταλάβω τον ενθουσιασμό ούτε να δεχτώ το spin ότι οι ελλείψεις του iPad είναι και πλεονεκτήματα. Ερώτηση: θα μπορώ να βλέπω divx; Όλα τα format και bitrates χωρίς να κάνω re-encode; Θα μπορώ να βάλω ελληνικούς υπότιτλους; Με τα ταπεινά netbooks πάντως μπορώ.

  • Όπως και στα iPod touch/iPhone, convert σε mp4 με handbrake και προσθετεις ελληνικους υπότιτλους με το Muxo. Soft-coded υποτιτλοι άρα ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται πανεύκολα κατά την αναπαραγωγή. Αυτά για Max OS, φαντάζομαι υπάρχουν αντίστοιχα utilities και σε Windows.

 52. δεν ειχα διαννοηθει οτι μερικοι διαβαζουν με μουσικη, δεν θα μπορουσα ποτε να το κανω..

  • Κλασσική μουσική ή κάτι σε chill out είναι απίστευτα όμορφη συντροφιά με το βιβλίο

 53. Θα μπορουσε να λεγεται και “iEnlargeiphone”…
  Bεβαια ,πιστευω,θα πουλησει τρελα γιατι θα ειναι μια φτηνη apple συσκευη και οσοι εχουν μια λοξα με τα apple ή δεν εχουν και θελουν να αποκτησουν ειναι μια καλη ευκαιρια…
  Και επισης οσο το αρνουμαι τοσο πιο πολυ θελω ενα Nokia Booklet 3G :P

 54. gnorizei kaneis to pote tha erthei stin ellada?????

 55. … Φορητότητα, αυτονομία, web, email, skype, φωτογραφίες, βίντεο. Όλα αυτά τα κάνει το iPad …

  Φορητότητα : πραγματικά αυτό το design είναι κάτι που ΔΕΝ θα ντρέπεσε να το βγάλεις σε ένα καφέ και να πάρεις τα email σου;

  Αυτονομία : Τίποτα το καινούργιο και πραγματικά οι 10 ώρες είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ.

  WEB και βίντεο : Δίχως flash support δηλαδή το leading video streaming format τι βίντεο ; ΜΟΝΟ youtube και τίποτε αλλο! Και βγάλε έξω ολα τα site που βασίζονται στο flash. Ωραίο web experience.

  Skype : ΠΩΣ ;;;; Αφού ΔΕΝ έχει κάμερα! Μαγικά ;;

  Φωτογραφίες : Να και ένα feature που το κάνει πραγματικά καλά ! WOW !!!

  Multitasking ? Δεν έχουμε αλλά έχουμε πορωμένους fans που θα βρούν ένα κάρο δικαιολογίες για να σε πείσουν πως ΔΕΝ το χρειάζεσε. (Όταν διαβάζεις ένα e-Book, καλύτερα να έχεις αγοράσει και ένα iPod απο δίπλα για να ακούς μουσική)

  USB ? Δηλαδή για να το συνδέσεις οπουδήποτε θέλεις και αντάπτορα ! Ναι, ΔΕΝ έχει κανονικά USB support !

  Bluetooth ? Όπως και στο iPhone ?? Δηλαδή σύνδεση ΜΟΝΟ με άλλα iPhone !

  Όθόνη 4:3 ? Φαντάσου τώρα όλες τις 150.000 εφαρμογές που τρέχουν στο 16:9 iPhone, στρετσαρισμένες όπως το σήμα του ΣΚΑΙ σε 4:3 τηλεόραση!

  Αυτά , όχι πως δεν θα το πάρω … αλλά η αλήθεια να λέγετε. Μήν είστε ΤΟΣΟ πορωμένοι πιά !!!

  • Προφανώς δεν θέλεις να καταλάβεις τι περιγράφω αλλά ΟΚ. Μερικά points μόνο σχετικά με το design.. ξέρω ανθρώπους που όταν αγόρασαν για πρώτη φορά κινητά ντρέπονταν να λένε ότι έχουν ή να μιλάνε σε δημόσιο χώρο για να μην τους πουν ψώνια. Που έχουμε φτάσει σήμερα δεν χρειάζεται να σχολιάσω.

   Πες μου 3 μοντέλα netbook που αντέχουν 10 ώρες με μια φόρτιση.. όχι πως το iPad θα φτάνει τόσο, έτσι υποστηρίζει η Apple. Ας πούμε 7 ή 8 ώρες πρακτικά.

   Skype, παίζει και τώρα στο iPhone και είναι για φωνή

   Για το Flash, το multitasking κλπ δεν διαφωνώ αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις ότι 1. το iPhone δεν τα έχει αυτά και πουλάει τρελά 2. η Apple με το iPad δεν θέλει να ικανοποιήσει ένα μάτσο geeks (για αυτό υπάρχει το Nokia N900) αλλά τον λαό και μάλιστα αν το πετύχει το iPad θα αλλάξει την ιστορία

   • Μερικά points μόνο σχετικά με το design.. ξέρω ανθρώπους που όταν αγόρασαν για πρώτη φορά κινητά ντρέπονταν να λένε ότι έχουν ή να μιλάνε σε δημόσιο χώρο για να μην τους πουν ψώνια. Που έχουμε φτάσει σήμερα δεν χρειάζεται να σχολιάσω.

    Το design είναι κάτι υποκειμενικό, εμένα δεν μου αρέσει, εσένα σου αρέσει. OK

    Πες μου 3 μοντέλα netbook που αντέχουν 10 ώρες με μια φόρτιση.. όχι πως το iPad θα φτάνει τόσο, έτσι υποστηρίζει η Apple. Ας πούμε 7 ή 8 ώρες πρακτικά.

    Κοίτα πολύ λίγα netbook φτάνουν τις 8-10 ώρες και το κόστος τους είναι τρελό αλλά και απο την άλλη όλα τα eBook Readers ξεπερνούν την 1 βδομάδα αυτονομίας. Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς.

    Skype, παίζει και τώρα στο iPhone και είναι για φωνή

    Για το Flash, το multitasking κλπ δεν διαφωνώ αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις ότι 1. το iPhone δεν τα έχει αυτά και πουλάει τρελά 2. η Apple με το iPad δεν θέλει να ικανοποιήσει ένα μάτσο geeks (για αυτό υπάρχει το Nokia N900) αλλά τον λαό και μάλιστα αν το πετύχει το iPad θα αλλάξει την ιστορία

    Δηλαδή το video conferencing είναι για geeks; Δεν είναι για τον λαό; Τα site με flash content δεν είναι για τον λαό; Η ελεύθερη χρηση του bluetooth (μόνο οσοι έχουν iPad-iPhone είναι ‘λαός’); Το 3G όταν και άμα;
    Συγγνώμη άμα σας την σπάω αλλά είναι αλήθειες. Άν θέλετε να μην τα βλέπετε είναι επιλογή σας.

 56. Ooops ξέχασα …

  3G ;;; Πώς ;;; Εκτός απο τη AT&T ΔΕΝ υπάρχει καμία εταιρεία στον κόσμο που να χρησημοποιεί microSIM, την μόνη κάρτα που δέχετε το iPad. Όχι πως δεν θα το υποστηρίξουν οι πάροχοι στο Ελλαδιστάν … αλλά όπως και όλα, αργάαα – βασανιστικά αργά. Καλό 2011 και βλέπουμε .

  • μάλλον είσαι εκτός τόπου και χρόνου… ποιός σου είπε εσένα ότι βγήκε καλύψει τις ανάγκες που λές εσύ… δέν βγήκε για να συνδέεις πάνω του άλλες συσκευές… γιαυτό δεν έχει usb, δέν βγήκε για να αντικαταστήσει ενα netbook γιαυτο δεν έχει άλλα πράγματα…
   άκουσες κανέναν επίσημα να σου λέει κάτι τέτοιο ή μήπως άκουγες απλά της φήμες που έβγαζε ο καθένας απο το κεφάλι του….
   ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
   δεν χρειαζετε usb,δέν χρειάζετε κάμερα και κυρίως δέν χρειάζετε να το αγοράσετε αν δεν θελετε! Δηλαδή τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε…
   Ε μα πια! ολοι αγανακτισμενοι το πεζετε χωρισ να εχετε ιδέα…
   και όσο για την εμφάνηση του εγώ την βρίσκω μια χαρά, γιατί ειναι ακριβλως ίδια με τα unibody προιοντα οπως to macbook pro και μοιαζει και με το iphone… απο ποτε αυτα γινανε ασχημα….?

   • Σε παρακαλώ ρίξε τους τόνους.. δεν έχει νόημα αυτό το στύλ.

   • μάλλον είσαι εκτός τόπου και χρόνου

    Ευχαρίστω, αλλα εγώ επιχειρηματολογώ, εσυ απλά φωνάζεις και δεν λες απολύτως τιποτα. Μηδέν.

    δέν βγήκε για να συνδέεις πάνω του άλλες συσκευές… γιαυτό δεν έχει usb …

    Ενω εσύ βλέπω έχεις άποψη, βγήκε δηλαδή για να ΜΗΝ συνδέεις πανω του συσκευές. Απλά αστείο επιχείρημα.

    ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

    Ενώ εσύ το έπιασες βλέπω με την μία.

    Ε μα πια! ολοι αγανακτισμενοι το πεζετε χωρισ να εχετε ιδέα…

    Δηλαδή σε όποιον δεν του αρέσει κάτι δεν μπορεί να έχει άποψη; Για το iPad μόνο οι πορωμένοι με τα Mac, όπως δηλαδή είσαι εσύ προφανώς, μπορούν να το κρίνουν;

    και όσο για την εμφάνηση του εγώ την βρίσκω μια χαρά, γιατί ειναι ακριβλως ίδια με τα unibody προιοντα οπως to macbook pro και μοιαζει και με το iphone… απο ποτε αυτα γινανε ασχημα….?

    Εδώ πάλι δεν εχώ να διαφωνίσω με κάτι, είναι καθαρά υποκειμένικό το θέμα. Και είναι και το μόνο στο οποίο απάντησες :-)

   • πρωτον αν ειδες παραπανω εχω και στο αλλο ποστ εχω γραψει κ εγω την αποψη μου… οποτε λεγοντας μου πως απλα φωναζω , δεν εχεις διαβασει καθολου την ροη των ποστ…

    για ποιο λογο να συνδεσεις πανω του καποια συσκευη ενω δεν ειναι σκοπος την αυτος… σκοπος ειναι η φορητοτηρα η απλοτητα, για αυτον τον λογο εχει λειτουργικο iphone και οχι snow lepopard πχ.

    ναι τον λογο που βγηκε τον καταλαβα καλυτερα απο εσενα γιατι απλα ΚΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. εκει ο καθενας μπορει να καταλαβει γιατι σχεδιαστηκε αυτο το προιον… ο ανθρωπος δεν μιλαγε τοση ωρα τσαμπα… ουτε ειχε ταξει ποτε θυρες και λαγους με πετραχυλλια..

    επισης ναι πιστευω οτι οσοι εχουν μακ και γενικα αρεσκοντε και τους καλυπτει η φυλοσοφια της apple καταλαβείνουν περισότερο τις λειτουργειες τους γιατι ειναι ηδη μεσα στην φιλοσοφια αυτη… οι χρηστες linux και windows αντιστοιχα καταλαβενουν περισοτερο καποια άλλα προιοντα…

    και τελος ναι η ομορφια ειναι υποκειμενικο…

 57. apla re paidia einai mia kainourgia agora !!! entelos kainourgia kai opos panta i apple kanei to proto vima!!! ama tsimpisei to doloma pou etsi tha ginei, tote exei na dosei poli update sto sigekrimeno proion!!!

 58. Παντως θα ριξουν πανω το iwork που ειναι συμβατο και με τα αρχεια του ms office και αυτο ειναι κατι καλο.
  Οποτε αν μπορεις να σερφαρεις ανετα μιας και η οθονη ειναι καλη,μουσικη..(ουσιαστικα ειναι σαν να εχεις και ipod),ενας καλος ebook reader + ο τεραστιος αριθμος apps απο το store που ειναι ηδη συμβατα.Επισης εχει και mic πανω αν και δεν εχει καμερα οποτε τουλαχιστον θα μπορεις να εχεις voice επικοινωνια.
  Μια χαρα ειναι και θα γινει και καλυτερο παιδες μην γκρινιαζεται.

 59. Η Apple καλως η κακως ειναι μια νοοτροπια.Εχω φιλο ο οποιος απο το πρωι μεχρι το βραδυ βριζει τα Windows επειδη κολλανε κανουν δειχνουν ρανουν, αλλα οταν του ειπα για Apple εκανε λες και του ειπα την χειροτερη βρισια.Εκτος του θεματος συνηθειας που ειναι μεγαλος παραγοντας για πολλους ειναι θεμα χρηματων,για αλλους ειναι θεμα ευχρηστιας και για αλλους ειναι απλα θεμα οτι κανουν λαθος χρηση σε ολα τα πραματα.Η Αpple λανσαρισε μια συσκευη η οποια κανει αυτα ακριβως που ειπε ο Steve Jobs και τιποτα παραπανω.Προσφερει ταχυτατο λειτουργικο σε αντιστοιχες λειτουργιες εναντι των Windows,ιδιαιτερα φιλικο και ευχρηστο interface (και εδω να πω οτι επειδη συνηθισαμε κατι αλλο δε σημαινει οτι δεν ειναι ευχρηστο) και κατα γενικη ομολογια προσφερει design και φορητοτητα.Για ολα οσα κανει,δε κανει η θα κανει η ισως κανει δε φταιει η Apple.Και εδω να πω οτι οσοι κρινουν το iPad με οσα δε κανει καλο θα ηταν να ξανακοιταξουν σε ποια κατηγορια ανηκει το iPad και τι υποσχεθηκε η Apple.Τωρα μιλωντας προσωπικα,εχω απο το 1995 Pc.Αυτο σημαινει Win95,98,XP,Vista,7!Επισης δουλευω παραλληλα με Ubuntu απο την 7.10 παραλληλα.Η πρωτη επαφη ξεκινησε με ενα iPhone 2G που μου εκαναν δωρο.Προσωπικα ειχα ενα Nokia 6300 μοντελο 2007 αν δε κανω λαθος.Εκτος του οτι μαγευτηκα απο το design του τηλεφωνου τεινω να ομολογησω οπως και ολοι οσοι απεκτησαν iPhone οτι δε προκειται να ξαναπαρουν αλλο smartphone.Oλοι συμφωνουν στο ή μπαχατελα 30 ευρω ή iPhone.Στη συνεχεια μεσα απο το ΜαcBook ενος φιλου για καποιες ωρες γνωρισα τα Leopard.Ξερετε τι ειδα?Απιστευτο λειτουργικο που εκανε απλα οσα εκεινα προσπαθω να κανω υστερα απο δεκαδες ρυθμισεις και προγραμματα στα Windows.Ειδα κατασκευη laptop απαραμιλλου design και ποιοτητας,αθορυβη λειτουργια και οταν το αγγιζα δε τηγανιζα αυγο απο την ζεστη επανω του.Επισης ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις.Και οπως οταν πληρωνεις για Hyundai παιρνεις Hyundai και δε ζητας Αudi,ετσι οταν παιρνεις pc πληρωνεις pc και δε ζητας Apple(προσωπικα εχω Hyundai και για αυτο το λεω).Το οτι το επομενο μηχανημα θα ειναι iMac ειναι αποφαση των εξης συνισταμενων 1)οτι κανω με ενα pc θα το κανω με ενα Αpple γρηγοροτερα ευκολοτερα και πολυ πιο ομορφο 2)παιρνω OS που σκοτωνει σε επιδοσεις και οχι OS που μου σκοτωνει τα νευρα 3)παιρνω αθορυβο εντελως μηχανημα και εχω και ενα κοσμημα στο γραφειο μου και oxi μια βλακεια με led λες και ειμαι βιομηχανικο παρκο.Γνωριζω οτι πληρωνω ενα σκασμο λεφτα (1600 για το iMac 21,5” με full δυνατοτητες) για hardware που σε pc θα κοστιζε 600 ευρω το πολυυ.Γνωριζω επισης οτι μετα η το πουλαω η το πεταω γιατι αναβαθμιση ουσιαστικη δε παιζει.Ολα λοιπον τα υπερ ΓΙΑ ΜΕΝΑ αρκουν για να με κανουν να παρω Apple.Οποιος δε θελει η δε μπορει να πληρωσει η δε γουσταρει να αλλαζει η θελει να παιζει πολλα παιχνιδια η οτιδηποτε αλλο καλα κανει και δε παιρνει και λογος δε μου πεφτει.Αυτο ομως που δε μπορει κανεις να αμφισβητησει ειναι οτι η Apple κανει ακριβως οτι ταζει και τιποτα περισσοτερο!Αν εγω εσυ ο κολλητος σου ή η Κα Μαριγουλα ονειρευτηκαμε design,αποδοση,φορητοτητα,αξιοπιστια,ποιοτητα κατασκευης,μηχανημα που στελνει ανθρωπο στον Αρη και ολα αυτα με 100 ή 200 ευρω θα μου/σου/σας πω ενα πράμα και αυτο ισχυει για ολους τους κατασκευαστες και για ολο το κοσμο.ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΔΕ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ.

 60. 1)οτι κανω με ενα pc θα το κανω με ενα Αpple γρηγοροτερα ευκολοτερα και πολυ πιο ομορφο

  Ευκολότερα ίσως ναι, πιό όμορφα σίγουρα ναι, αλλά γρηγορότερα οχι. Με τα ίδια λεφτά παίρνεις πολύ καλύτερο hardware P.C. και με windows 7 είσαι πολύ πιο γρήγορος. Δεν το λέω εγω αλλά όλα τα benchmark και όλοι οι γραφίστες 2D γιατί σε 3D κλάφτα.

  2)παιρνω OS που σκοτωνει σε επιδοσεις και οχι OS που μου σκοτωνει τα νευρα

  Όπως και προείπα, με τα ίδια λεφτά κάνεις πολύ καλύτερο P.C. => πιό γρήγορο λειτουργικό, για τα νεύρα έχεις δίκιο :-)

  παιρνω αθορυβο εντελως μηχανημα και εχω και ενα κοσμημα στο γραφειο μου και oxi μια βλακεια με led λες και ειμαι βιομηχανικο παρκο.

  Δηλαδή αθόρυβο P.C. δεν γίνετε (www.quietpc.com); Για το κόσμημα λίγα λες, έχω το 21″ και περιμένω το ΕΣΠΑ όπου έχω βάλει το 27″ (ελπίζω να περάσει) !!!! :D

  • Συγκρινε το ιδιο hardware στα 2 διαφορετικα OS και θα δεις πως βυθιζονται τα Windows 7.Οπως ειπα η αξια του ειναι ανεβασμενη για αλλα πραματα.Δε κανω συγκριση τιμης-αποδοσης και ουτε με νοιαζει τι παιρνω με τα ιδια λεφτα.Και αν θες να συγκρινεις μαθε οτι συγκρινουν τα ιδια πραματα.

   • Τα ίδια πράγματα συγκρίνω, υπολογιστής της ίδιας αξίας.
    Όσον αφορά το θέμα του λειτουργικού πουθένα δεν λέω πως στο ίδιο hardware τα Windows7 είναι καλύτερα-γρηγορότερα απο το OSX.

   • Το πες και μονος σου…υπολογιστη ιδιας αξιας οχι ιδιου hardware!Μετραμε στο ιδιο hardware τι δυνατοτητες εχει το καθενα αρα ασχολουμαστε με αντικειμενικα κριτηρια.Τα χρηματα που διαθετει ο καθενας ειναι κατι το σχετικο…και λογικο ειναι το καλυτερο να πληρωνεται.Οποιος δε μπορει sorry αλλα ειναι δικο του προβλημα.Για αυτο την επομενη φορα μετρα επιδοσεις και οχι τιμες.

   • Μα δέν πληρώνετε το καλύτερο, γιατί με λιγότερα λεφτά ΑΝ φυσικά θέλεις ενα μηχάνημα για δουλειά, έχεις καλύτερο P.C. Οπότε ποιό είναι το αντικειμενικό σου κριτήριο; Το οτι θελεις εσύ να σκορπίσεις τα λεφτά σου δεν σημαίνει πως ΟΛΟΙ οι άλλοι βλεπε 90+% είναι τσίπιδες ή τσιγγούνιδες ή δεν τα έχουν γι’αυτο σταμάτα σε παρακαλώ τα ατυχής σχολιά σου .. “Οποιος δε μπορει sorry αλλα ειναι δικο του προβλημα” γιατί προσβάλλεις την μεγαλύτερη μερίδα χρηστών υπολογιστών.

   • Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα Κωστα. Χρησιμοποιω mac αρκετα χρονια τωρα, και ο λογος ηταν οτι ειχα ΕΝΑ χωρο εργασιας που ετρεχα ταυτοχρονα εφαρμογες os x (συμπεραλαμβανομενων και του office, adobe illus, PS κλπ) και ολων σχεδoν των εφαρμογων unix/linux. Με pc δεν μπορω να το κανω αυτο και σιγουρα οχι τοσο ευκολα και απλα σε στο ιδιο deskop. Δεν μπορω πλεον ουτε καν να φανταστω πως θα ηταν η δουλεια μου χωρις mac. Αρα η εμπειρια του Jobs με τα NEXT εγινε χρησιμη για ολο τον κοσμο. Το ιδιο βεβαια ισχυει και με το iphone, αλλαξε σε πολλλους χρηστες την εικονα που ειχαν για το κινητο. Exω ξαναγραψει οτι συμφωνα με τις στατιστικες οι χρηστες iphone ειναι by far (που λενε :p) οι πιο ικανοποιημενοι σε σχεση με τους υπολοιπους.

    Και μια και αναφερθηκα στα NEXT οταν το χρησιμοποιησα για λιγο (πανε πολλα χρονια τωρα, ισως να ηταν 1990) ειχα μεινει μα το στομα ανοιχτο. Ενα unix που τα εκανε ολα, εστελνε emails με attached ηχο/εικονα και πολλα αλλα. Tο NextOS ηταν φοβερο και αυτο εγινε μετα το mac osx οταν γυρισε ο Jobs στην Apple. Σε ενα NEXT cube σχεδιατηκε και το www …

   • Τα σχολια δεν ειναι ατυχη γιατι αυτο που προσπαθω να σου πω αλλα δεν εννοεις να το καταλαβεις ειναι οτι στα Μαc παιρνεις καλυτερο μηχανημα σε συγκριση με ενα ιδιων δυνανοτητων που φοραει Windows.Ορισμενες φορες ενα mac ειναι πολυ καλυτερο ακομα και απο ενα pc που εχει ελαφρως καλυτερο hardware.Και οταν λεω οτι οτι οποιος δε μπορει ειναι δικο του προβλημα δε σημαινει οτι προσβαλλω καποιον οπως σε βολευει να λες.Απλα λεω αυτο που ισχυει παντου ειτε μιλαμε για pc ειτε για ρουχα ειτε για οποιοδηποτε αλλο καταναλωτικο αγαθο.Οταν η Apple λοιπον σου φτιαχνει αυτα τα υπεροχα μηχανηματα αγνοωντας το λεγομενο best value for money,τοτε Κωστα δεν ενδιαφερεται και ουτε ειναι δικο της προβλημα αν εχει ο καθενας να το παρει.Και επειδη ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΩ και με ρωτας σου ειπα οτι το αντικειμενικο μου κριτηριο ειναι οι επιδοσεις.Ειναι αυτο που σου λεω να συγκρινεις και εσυ και τα Benchmark που αναφερεις.Τα mac ειναι καλυτερα μηχανηματα μακραν στις ιδιο hardware.Τωρα αν θες να συζητησουμε αν ειναι η πιο συμφερουσα αγορα,θα συμφωνησω οτι οχι δεν ειναι.Απλα ειναι αλλο θεμα οι επιδοσεις και αλλο το best value for money.Και δε προσπαθω να προσβάλω κανεναν,απλα υπενθυμιζω αυτο που ισχυει στο καταναλωτισμο.Οσο πιο πολλα διαθετω/τεις/τουμε τοσο περισσοτερα και καλυτερα παιρνω/εις/ουμε.

   • Τα mac ειναι καλυτερα μηχανηματα μακραν στις ιδιο hardware.

    Στο ίδιο hardware το Mac σε όλες τις εφαρμογές (εκτός του video editing και sound editing και αυτό λόγω software βλ. FinalCut) ΔΕΝ είναι πιό γρήγορο.
    Βγάλε τις παρωπίδες και διάβασε κανένα άρθρο που δέν προέρχετε απο το macworld ή απο κάθε άλλο site παραπληροφόρησης.
    Αυτό φυσικά ισχύει απο την εποχή του MacIntel και μετά.

    Ορισμενες φορες ενα mac ειναι πολυ καλυτερο ακομα και απο ενα pc που εχει ελαφρως καλυτερο hardware.

    Κάπου εδώ πραγματικά το χάνεις … βρε μήπως είσαι κανα troll απο το rainbow.gr ?

    Επίσης να προσθέσω πως δουλεύω σε Mac τα τελευταία 8 χρόνια PS, IL κ.α. αλλά σπίτι μου πλέον δουλεύω σε P.C. γιατί δεν έχει νόημα στην μετα Altivec, G4, IBM, Alpha εποχή. Και περιμένω και το 27″ iMac άμα το περάσουμε στο ΕΣΠΑ στην εταιρεία !!!

   • Καταρχας να ξεκαθαρισω κατι.Λεξεις troll ή οποιοσδηποτε χαρακτηρισμος να λειπουν.Αυτα μπορεις να τα λες στα φιλαρακια σου και εκει που σε παιρνει αλλα οχι εδω.Περιμενω λοιπον ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ απο σενα και μετα συνεχιζουμε την φιλικη κοντρα οσο θες.Τωρα σχετικα με το γιατι ενα mac os υπερτερει εναντι των Windows,μπορω να σου αναφερω δεκαδες λογους αλλα θα σου πω τον πιο απλο.Τα mac os ειναι βασισμενα σε τροποποιημενο Unix kernel.Τα συστηματα Unix απο την αρχη που κυκλοφορησαν εως και σημερα ειναι γνωστα για την απλη αρχιτεκτονικη τους,την εξαιρετικη διαχειριση πορων και μνημης ενος συστηματος και για την ικανοτητα τους να αντεχουν με πολλες ανοιχτες εφαρμογες.Εαν αμφισβητεις τα παραπανω ή δεν τα εχεις ακουσει,τοτε δε μπορω να κανω κατι παραπερα.

   • @Κώστας Μαργαρίτης θα σε παρακαλούσα να αλλάξεις τον τρόπο σου. Δεν βοηθάει στην κουβέντα. Μην συνεχίσεις με αυτούς τους χαρακτηρισμούς!

 61. σιγά μην δώσω τόσα ευρώ για ένα παχύσαρκο (σαν τους αμερικανούς) iphone.
  και το μαρκετιγκ έχει τα όρια του. l-o-l

 62. Παίζει μουσική στο background, αλλά δεν είναι καλό για βιβλία λόγω οθόνης,
  Κάποιος που θέλει e-reader θα πρέπει να πάρει ξεχωριστό e-reader , ενώ όποιος πάρει το ipad δεν θα τον χαλάσει να μπορεί να διαβάζει και κανά βιβλίο.Βέβαια θα είναι σούπερ για κόμικ.
  Γενικά μην τρελαίνεστε, καθίστε να βγει και βλέπουμε.Ακόμη είναι απλά ένα hardware.
  Για πείτε μου για παράδειγμα αν κυκλοφορήσει και μπορείς να βάλεις linux os δεν θα το θέλατε;Ή αν τελικά κυκλοφορήσουν όλες οι γνωστές εφαρμογές για αυτό από photoshop μέχρι world of warcraft θα το θέλετε ή όχι;Οι προοπτικές είναι άπειρες, θα μπορούσε να βρίσκεται στο σαλόνι και να είναι ένα τερματικό των πάντων….θα μπορούσε και τίποτα βέβαια…

 63. iFail.
  nough said (just check out the feedback)

 64. In Internet slang, a troll is someone who posts inflammatory, extraneous, or off-topic messages in an online community, such as an online discussion forum, chat room or blog, with the primary intent of provoking other users into an emotional response[1] or of otherwise disrupting normal on-topic discussion.

  Αυτα μπορεις να τα λες στα φιλαρακια σου και εκει που σε παιρνει αλλα οχι εδω.

  Εγώ μιλάω εδώ με ονοματεπώνυμο και φυσικά και με παίρνει να σε χαρακτηρίζω troll οταν πιστεύω πως το μόνο που κάνεις είναι προκαλείς χρησιμοποιώντας off-topic επιχειρήματα ή μάλλον καθόλου επιχειρήματα.

  Τωρα σχετικα με το γιατι ενα mac os υπερτερει εναντι των Windows,μπορω να σου αναφερω δεκαδες λογους αλλα θα σου πω τον πιο απλο.Τα mac os ειναι βασισμενα σε τροποποιημενο Unix kernel.Τα συστηματα Unix απο την αρχη που κυκλοφορησαν εως και σημερα ειναι γνωστα για την απλη αρχιτεκτονικη τους,την εξαιρετικη διαχειριση πορων και μνημης ενος συστηματος και για την ικανοτητα τους να αντεχουν με πολλες ανοιχτες εφαρμογες.Εαν αμφισβητεις τα παραπανω ή δεν τα εχεις ακουσει,τοτε δε μπορω να κανω κατι παραπερα.

  Συννενούμεθα ή δεν συννενοούμεθα ; Το λειτουργικό υπο τις ίδιες συνθήκες είναι πιο γρήγορο αλλά οι εφαρμογές οχι. Όταν λέμε εφαρμογές εννοούμε την Adobe Suite, 3D κ.α., έχεις δουλέψει τίποτα απο αυτά και στα δύο συστήματα;

  @Κώστας Μαργαρίτης θα σε παρακαλούσα να αλλάξεις τον τρόπο σου. Δεν βοηθάει στην κουβέντα. Μην συνεχίσεις με αυτούς τους χαρακτηρισμούς!

  Over and out.

  • Αν νομιζεις οτι με το να μου επεξηγεις τι σημαινει troll στο ιντερνετ και μπορεις να σχολιαζεις με χαρακτηρισμους δειχνει το επιπεδο σου.Και το τι σημαινει κατι ο καθενας το εκλαμβανει αλλιως καθοτι troll ειναι και αλλα πραματα.Και αν σου θιξαμε τον ευαισθητο ψυχικο σου κοσμο και αντι να μιλησεις και να απαντησεις απλα χαρακτηριζεις, δειχνουν ποιος εισαι και το πως σε μαθανε να μιλας.To αν γραφεις με ονοματεπωνυμο ουτε που με ενδιαφερει γιατι δεν ειμαι και η Αστυνομια να σου κανω ταυτοποιηση και ουτε προκειται να ψαξω να σε βρω αν και εσυ σε βλεπω να μου κανεις μηνυση για ψυχικη οδηνη.Οσο τελικα για το αν ξερεις αστα…το θεμα του Unix το περασες ετσι επειδη μαλλον νομιζες οτι προκειται για νεο παιχνιδι των Windows.Το οτι δουλευεις Mac στη δουλεια σου ή οτι εγω εχω Windows στο σπιτι και Ubuntu δε σημαινει οτι εγω ή εσυ ξερουμε παραπανω επειδη απλα δουλευουμε σε κατι αλλα κατα ποσο γνωριζουμε ΤΙ ειναι αυτο που δουλευουμε.Και οταν θες να τρεξεις ενα προγραμμα ή πολλα μαζι πρεπει να εχουν μεινει και καποια resources στον υπολογιστη.Τα resources λοιπον τα οποια να σε ενημερωσω οτι δεν ειναι το νεο κομματι της Madona εχουν απολυτη σχεση με το OS οχι μονο για οσα χρησιμοποιει το ιδιο το λειτουργικο αλλα και πως αυτο τα διοχετευει στο εκαστοτε προγραμμα.Πρεπει ομως τελικα εγω να σου ζητησω συγγνωμη.Ναι λοιπον σου ζηταω συγγνωμη.Συγγνωμη που δεν εκανα κουβεντα οπως σε βολευε και σου ταραξε την ηρεμια σου και συγγνωμη που σου μιλησα για αγνωστες λεξεις οπως διαχειριση πορων και Unix.

 65. … η τιμή είναι δίκαιη.. το προϊόν όχι επαναστατικό αλλά όμορφο και προπάντως… APPLE…δηλαδή ιδιαίτερο και για λίγους… όποιος δέν του αρέσει η δέν τον καλύπτει δέν το παίρενει
  χαχαχαχαχαχα…….. apple-funboys read on.
  Ενώ όλος ο τεχνολογικός κόσμος συζητάει για το iPad, η MSI προχώρησε σε μια σωστή ίσως κίνηση στρατηγικής, με το να δημοσιεύσει περισσότερες λεπτομέρειες για την δική της tablet πρόταση. Με οθόνη touchscreen 10 ιντσών, τσιπ Nvidia Tegra 2 και Android λειτουργικό σύστημα πρόκειται να κυκλοφορήσει σε διαφορετικές εκδόσεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά για να ικανοποιήσει κάθε χρήστη, που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει εκτός των άλλων και μια ενσωματωμένη κάμερα στο μπροστινό μέρος του tablet.
  Το Lenovo IdeaPad U1 που παρουσιάστηκε στη CES 2010 μοιάζει με ένα οποιοδήποτε άλλο notebook αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο υπολογιστές! Η οθόνη του αποσπάται και γίνεται ένα πλήρως λειτουργικό tablet PC.
  To iPad της Apple καλείται να αντιμετωπίσει ένα ισχυρό ανταγωνιστή που μας έρχεται από την Ταϊβανέζικη κατασκευάστρια εταιρεία μητρικών καρτών και καρτών γραφικών ASUS. Το ASUS Eee Pad επιβεβαιώθηκε πλέον από τον Αντιπρόεδρό της, Eric Chen. Πρόκειται για μία οικονομικά προσιτή tablet λύση, που βασίζεται στο NVIDIA Tegra 2 SoC (system-on-a-chip), το οποίο και ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στην τεχνολογική έκθεση CES 2010.
  έτσι γιατί τα παραπάνω σίγουρα θα έχουν usb, camera, multitasking…
  Τώρα θέλω να μου πείτε ότι το μήλο είναι πρωτοπόρο και θα κάνει την διάφορα… Απλά πιστεύω ότι το επέσπευσαν όσο δεν πάει για να μπούνε πρώτοι στην αγορά, και το προϊόν τους δεν τους απασχόλησε ιδιαίτερα αν δεν είναι ακόμα έτοιμο.. αρκεί να προλάβουν να το βγάλουν πρώτοι, λες και οι άλλες εταιρίες δεν το ετοίμασαν αλλά αυτός που το βγάζει πρώτος μένει στην ιστορία και στην συνείδηση του κόσμου…
  Ελπίζω πάντως το μήλο να φάει χιλιάδες ΟΜΑΔΙΚΈΣ μηνύσεις, για παραπλανητική διαφήμισή, γιατι όπως είδατε οι περισώτεροι τουλάχιστον στην παρουσίαση του steven jobs, μπήκε στο facebook, και άφησε να ενώηθει ότι όλα δουλεύουν άψογα…. Μήπως προσέξατε ότι δεν άνοιξε κανένα παιχνίδι μέσα απο το facebook??? δεν το σχολίασε κανένας αυτο εδώ στο site, και σας ενημερώνω ότι δεν ανοιξε κανενα παιχνιδι μεσα στο facebook γιατί είναι σχεδόν όλα flash games και για εσάς που δεν του δώσατε σημασία, το μήλο δεν τα παίζει αυτου του είδους τα προγράμματά….

  τώρα πείτε μου ότι εσείς που γουστάρετε το ipad, ότι είναι πολύ μπροστά… και τρίχες κατσαρές, είναι ένα ημιτελές προϊόν, γιατί είναι ΠΆΡΑ ΜΑ ΠΆΡΑ ΠΟΛΛΑ αυτά που δεν έχει, και είναι κλασικά apple (πανάκριβο γιατί είναι τα πράντα?? των υπολογιστών), θέλω να με αξιώσει ο ΘΕΟΣ να πάω σε καφετέρια και να καθίσει δίπλα μου ένα τρελό μωράκι (κορίτσαρος)που θα δείχνει το ipad στις φίλες τις και θα λέει πόσο χάρηκε που το αγόρασε, γιατί είναι πανέμορφο… (ΤΑΧΑ)…. να μπει στο facebook, και να προσπαθήσει να μπει στην ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ, εκεί θα το διασκεδάσω τα μάλα. ΟΥΤΕ FACEBOOK πλήρες δεν μπορείς να έχεις με αυτήν την συσκευή, αλλά ό jobs θα πουλάει 15$ το βιβλίο.

  • Παντως εγω προτεινω αν κατσει ο κοριτσαρος να πας διπλα της με το netbook και να τρεξει απο το δικο σου μηχανημα το FarmVille.Και εχεις και τον κοριτσαρο τυχερε χεχεχεχ :-)
   Παντως σε αυτα που λες δεν εχεις και αδικο και σιγουρα η Apple θα πρεπει ή θα αναγκαστει να αλλαξει πολλα στο firmware γιατι αλλιως βλέπω την ωραια δημιουργια να πνιγεται σε βασικες ελλειψεις που θα προσφερουν οι αντιπαλοι.Τωρα στο θεμα των μηνυσεων δυστυχως ή ευτυχως οταν μια εταιρεια απλα αφηνει να εννοηθει κατι χωρις να το πει ξεκαθαρα δεν μπορει να την πειραξει κανεις αν λεει ψεματα εμμεσα.Κακο για εμας τους καταναλωτες αυτο.

  • fan boy ξε-fanboy το θεμα ειναι το εξης.. αν εσενα ολο το ιντερνετ και η εμπηρεια του ειναι γυρω απο το farmvile .. τοτε φιλαρακι βγες εξω και κυκλοφορισε λιγακι… βρες καμια κοπελιτσα.. η ζωη ειναι ωραια….

   • Σωπα…Τοτε κ εσυ τι κανεις εδω διαβαζοντας ιντερνετικα αρθρα? Ο Αναστασιος τα ειπε οπως εχουν… Ισως να ειναι για Αμερικανους καθαρα, το παιρνουν, κανουν ο,τι μπορουν να κανουν κ τελος. Για την Ευρωπη χρειαζεται κατι πιο….customisable…. ;)

 66. Φοβερό γκατζετάκι αλλά λιγάκι ακριβό…

 67. Διαβασα ότι ο Jobs ειπε σε μια συναντηση για την flash:

  “Apple does not support Flash because it is so buggy. Whenever a Mac crashes more often than not it’s because of Flash. No one will be using Flash. The world is moving to HTML5.”

  Νομιζω οτι η μη υποστηριξη της flash απο φορητες συσκευες ειναι μια θεση που δυσκολα θα αλλαξει στο μελλον, και ισως δεν εχει και αδικο.

 68. Διάβασα ότι ο Jobs ειπε σε μια συναντηση για την flash:

  “Apple does not support Flash because it is so buggy. Whenever a Mac crashes more often than not it’s because of Flash. No one will be using Flash. The world is moving to HTML5.”

  Νομιζω οτι η μη υποστηριξη της flash απο φορητες συσκευες ειναι μια θεση που δυσκολα θα αλλαξει στο μελλον, και ισως δεν εχει και αδικο.

  Ε… δηλαδί υπάρχει κανείς που πραγματικά πιστέυει ότι ισχύει το παραπάνω??? εντάξει, σίγουρα μέχρι έναν βαθμό της τάξης του 10-20% (είναι αυθέρετο νούμερο αλλά εξηγούμε), και πάμε τώρα στο ζουμί… Υπάρχει καμία αθώα ψυχή εκεί εξω που νομίζει ότι το μήλο δεν θέλει να αρμέξει ακόμα και τα κατοικίδια μας?? Δεν επιτρέπουν ΦΛΑΣ γιατί απλά μετά θα μπορεί ο καθένας να ανεβάζει ΤΖΑΜΠΑ εφαρμογές με φλάσ οπουδήποτε, και όλο και κάποιο αλλάνι θα βγάλει κάτι που υπάρχει ήδη και πωλείτε στο itunes, οπώτε λέει το μηλο, επείδι έχει προβλήματα σταθερότητας το φλάσ (και όχι ότι εγώ θα χάσω μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, απο εφαρμογές που θα κατεβάζουν τζάμπα, ή θα της πληρώνετε άλλος, κλειδώνο το φλάσ και ψήνω τους πάντες όλους ότι δεν έχω οικονομικά καθαρά κήνιτρα, αλλά θέλω το “καλο” των πελατών μου..

  Ας μου υπογράψει κάποιος ότι θα παίζει η html 5 μέχρι τέλος του 2010 που μπορεί και να παίζει κανονικά, αλλά ποιός βάζει χέρι στην φωτιά ότι το μήλο θα σε αφήσει ελέυθερο να βρίσκεις δωρεάν ή απο αλλού εφαρμογές??? Θέλω να πιστέυω για το καλό σας κανεις.

  gioulyd on 31.01.2010 @ 04:00 pm.

  fan boy ξε-fanboy το θεμα ειναι το εξης.. αν εσενα ολο το ιντερνετ και η εμπηρεια του ειναι γυρω απο το farmvile .. τοτε φιλαρακι βγες εξω και κυκλοφορισε λιγακι… βρες καμια κοπελιτσα.. η ζωη ειναι ωραια….

  και κοπελίτσα έχω και κυκλοφορώ, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, αλλά εσύ είσαι κολλημένος με το ΆΓΙΟ-ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΌ-ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ-ΝΤΕΜΕΚ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΤΟΜΑ-ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΤΟΥ ΆΞΙΑ…
  (αγόρασε γνωστός μου IMAC και ψάχνει να του βάλει 7, γιατί δεν ήξερε… όπως η πλειοψηφία των απλών χρηστών, απλά το βλέπουν όμορφο και νομίζουν ότι όλα τα κομπιούτερ όχι μόνο είναι ίδια αλλά κάνουν και την ίδια δουλειά…..)
  πες μου βρε gioulyd, τι παραπάνω κάνεις ΕΣΎ από εμένα στο ιντερνέτ, α… ξέχασα δεν μπορείς να δεις βίντεο στο ιντερνέτ.. χαχαχαχα, οπότε έχεις περισσότερο χρόνο να διαβάζεις διάφορα Post, για την αγαπημένη σου ξεχωριστή εταιρία, που είναι μόνο για ξεχωριστά άτομα… ναι ναι, καλά κατάλαβες, για το μήλο λέω.
  Και απλά ενημερωτικά σου λέω μίας και μάλλον δεν το ξέρεις τα περισσότερα on-line streaming βίντεο, μην πω όλα είναι σε ΦΛΑΣ, αλλά που να το ξέρεις, εσύ με το μήλο σου δεν τα έχεις δει ποτέ, και υπάρχουν κάποια μπλόγκ όπου μπορείς να δεις on-line κάποιες σειρές, το ήξερες ποκοπίκο?? ε λοιπόν τώρα το έμαθες, και αν έχεις επιχειρήματα πες τα μου, γιατί αλλιώς θα σε θεωρήσω κολλημένο και δεν το θέλω.

  Υ.Γ. πιθανόν έχεις και iphone ε? λοιπόν άν δεν βαριέσε πές μου λίγο τι παραπάνω έχει απο το δικό μου Ν95 (απλό-φτοχώ-νοκια).

  • καλα επρεπε να καταλαβω απο την αρχη οτι δεν ξερεις και γραφεις οτι να’ναι…. ποιος σου ειπε οτι τα mac δεν δεν υποστηριζουν flash και βιντεο και οτι λοιπα θες απο ιντερνετ?… εχεις μπρερδεψει το osx με το iphone os…..
   επισης οπως το λες.. δεν κανουν ολα τα κομπιουτερ την ιδια δουλεια… και συγκεκριμενα τα μακ δεν τρεχουν προγραμματα γραμμενα για windows (αν και με μικρα προγραμματακια το κανουν και αυτο) αλλα εφαρμογες μουσικες , γραφιστικες κλπ αν οχι πιο γρηγορα σε αντιστοιχο hardware σίγουρα πιο σταθερα.
   θα σε παρακαλουσα πολυ αν δεν ξερεις γιατι μιλας μην γραφεις ασηναρτησιες…
   οσο αφορα το flash τα κινητρα δεν εχουν καμια σχεση με τις δωρεαν εφαρμογες… αν θελω να περασω δωρεαν εφαρμογες τις περναω μεσω jailbreak ετσι και αλλιως, και η apple το ξερει. αν εχεις δει ποτε στη ζωη σου εμπορικη συμφωνια κοιμαινετε σε αλλα επιπεδα.Η apple αν πιστευει οτι κατι υπαρχει περιπτωση να κανει ασταθες το λειτουργικο της το αποριπτει. τι παραπανω θα μου προσφερει μια εφαρμογη σε flash απο αυτες που εχει το applestore? η apple παντα κανει ακραιες κινησεις σε πολλα θεματα .. οπως οταν κατεργησε πρωτη τις δισκετες και τα modem στα laptop και το cdrom απο το air κτλ…στο iphone δεν μου ελειψε to flash gia 2 λογους… γιατι η οθονη ειναι πολυ μικρη για να δεις κατι σωστο και δευτερον γιατι το εχω full με apllications τα οποια με βοηθανε απο το να δω ενα video εως να μαθω τον καιρο και οτι θελω. το να δω ολοκληρη σειρα μεσω internet στο κινητο δεν με ενδιαφερει..αν και το να δεις αυτες τις ταινειες μεσω ιντερνετ ειναι παρανομο οπως σαρεσει να επικαλεισαι… επισης γιατι για να κανω streaming θα μου κοστησει ο κουκος αιδονι…οποτε καλυτερα η δικη σου αντιπαραθεση στο flash να ειναι για αυτο της καμερας…..
   κ το iphone os ειναι κλειστο λειτουργικο… oxi to osx!
   και εξηγησε μου το εξης… εγω που δεν με ενδιαφερει το flash, γιατι δεν παιζω ουτε φαρμα και ολες τις λοιπες εργασιες μπορω και τις κανω και χωρις το flash γιατι να τα βαψω μαυρα? γιατι να μην εχω ενα κινητο που ειναι πανευκολο, ευχρηστο, ομορφο, σταθερο και ποιοτικο?
   τι παραπανω εχει το iphone απο το δικο σου? εισαι αστειος… πριν το επαιζες απαιτητικος και τωρα απλα θελεις ενα απλο κινητο? αληθεια δεν θεωρεις το gps της νοκια απαραδεκτο και απαραδεκτο το γεγονος οτι δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις δωρεαν? τι θα ελεγες αν το εκανε η apple αυτο?

   και στο κατω κατω εσυ μπηκες σε τοπικ με προιον apple και γραφεις πραγματα που δεν στεκουν… δεν το κανω εγω.. αρα ποιος ειναι ο κολημενος…

   • Α… ναι.. jailbreak, αυτό δεν είναι παράνομο.. αλλά αυτό που έλεγα παραπάνω είναι ότι με ένα pc μισής αξίας από ένα mac κάνεις περισσότερα πράγματα, και τα κάνεις γρηγορότερα, (photoshop, cinema 4d) και μην μου πεις τώρα βάλε ένα pc των 500 ευρό γιατί τόσο κοστίζουν τo hardware του mac, απλά τα mac έχουν ΟΝΟΜΑ και το πουλάνε ακριβά… πολύ ακριβά.. αν δεν σου φαίνοντε τα 499$ ακριβά για να διαβάζεις πανάκριβα (15$ το βιβλίο) βιβλία, τότε μάλλον ο πατέρας σου είναι εφοπλιστής και δεν σε νοιάζει τα το παρατίσεις μετά απο 2 ώρες. το ipad.

    Βασικά νομίζω μιλούσαμε για το ipad, που δυστυχώς, είναι έτσι όπως τα λέω… (λές).. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΦΛΑΣ για το ίντερνετ, ούτε η κάμερα για να κάνεις τηλεσηνδιάσκεψη, ούτε η θύρα usb για να μεταφέρεις αρχεία αν δεν υπάρχει ασύρματο, ούτε η κάρτα μνήμης για να βάλεις τις φωτογραφίες στο ipad από την φωτογραφική, λοιπών κατά την ταπηνή μου άποψη το Ipad είναι μία πατάτα αλλά θα μείνει στην ιστορία γιατί θα προλάβουν να το κυκλοφορήσουν πριν απο asus, hp που θα βγουν λογικά αργότερα μέσα στο έτος.

    Δεν τα έχω μαζί σου, άλλα με τους κολλημένους, apple fun-boys (δλδ μαζί σου :D), γιατί αγοράζετε πράγματα τα οποία τα πληρώνετε ακριβά μόνο και μόνο για να λέτε ότι τα έχετε στους φίλους σας και να το παίζετε κάπως, Αν είσαι μάγγας κάνε μια αναβάθμιση στο hardware toy apple σου…. ΟΧΙ δεν γίνε? γιατί ?? για να το πετάξεις και να αγοράσεις άλλο… και πες μου τώρα εσύ ότι αλλάζεις ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ή κάρτα γραφικών σε apple… Αντρα.

    όσο για το Νόκια πλέων δίνει δωρεάν φωνητική πλοήγηση αλλά εγώ πριν δεν σου έλεγα για τα προγράμματά, αλλά για τα χαρακτηρίστηκα τις συσκευής, που έχεις δίκιο το gps είναι ΑΡΓΟ… και δεν ντρέπομαι να το πω (πσιλομαπα.) για τα υπόλοιπα τεχνικά ΝΟΚΙΑ VS APPLE σε επίπεδο τηλεφώνου μήν πες τιπτα γιατί δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να υπερέχει καθαρα η apple.
    Α… Αποκτήσατε και ελληνικά στα προϊόντα apple ε??? αλήθεια από πότε?? πόσα χρόνια μετά την κυκλοφορία τους στην ελληνική αγορά…

 69. Τα mac και τα Αpple προιοντα απευθυνονται σε εξοικοιωμενους χρηστες με την τεχνολογια και σε οσους ξεκινανε να ασχολουνται με pc.Η μεταβαση απο windows σε mac γινεται παρα πολυ ευκολα, αρκει ομως ενα.Να ξερεις και να γνωριζεις καποια πολυ βασικα πραματα που δεν θα εχεις.Δε μπορεις να πειραξεις το hardware σε μεγαλο βαθμο (μονο ram,σκληρο δισκο και καποια περιφερειακα),δε μπορεις να εχεις τοσο μεγαλη προσβαση στο να πειραξεις αρχεια του συστηματος και να γνωριζεις οτι καποια πραματα που εκανες πριν θα τα κανεις με αλλα προγραμματα.Ξεκινωντας απο το θεμα του hardware η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο ενοχλητικο να πρεπει να αλλαξεις μηχανημα αλλα το θεμα ειναι οτι αργει να ερθει η μερα εκεινη αφου πηρες Mac.Το θεμα της προσβασης και του πειραγματος των αρχειων των Windows ειναι μια “αναγκη” που μας δημιουργησε η Microsoft επειδη ακριβως για να εχουμε ενα καλοστημενο μηχανημα πρεπει να κλεισουμε services, να σβησουμε καποιες εφαρμογες που ξεκινανε στην εκκινηση χωρις λογο κτλπ (εγω προσωπικα οταν κανω format για να φτασω ενα μηχανημα εκει που θελω κανω απο 2-4 ωρες).Η Apple καταργει το δικαιωμα να κανεις ρυθμισεις ουσιαστικες,αλλα το καλο ειναι οτι σου προσφερει και λειτουργικο στρωμενο.Τωρα στο τελευταιο κομματι που ειναι η μεταβαση στα προγραμματα,το θεμα ειναι οτι για ολες σχεδον τις δουλειες υπαρχουν εξισου καλα ή και καλυτερα προγραμματα ενω ενα συνολο δημοφιλων εφαρμογων βγαινει και για τα 2 λειτουργικα.Οι οποιες δυσκολιες συνανταμε ειναι λογικες καθοτι μαθαμε στα Windows.Οσο για την ελλειψη καποιων προγραμματων ας μη ξεχναμε οτι την μεριδα του λεοντος την κατεχει η Microsoft με τα Windows,αρα και πολλες εφαρμογες ασχολουνται μονο με Windows.Σαν προσωπικη αποψη εχω να πω οτι μετα απο 13 χρονια Windows, θα αλλαξω σε Mac OS X λογω του οτι επιθυμω να ασχολουμαι πλεον περισσοτερο με την χρηση παρα με τις ρυθμισεις και επειδη θεωρω οτι μου αξιζει ενα λειτουργικο συστημα πιο στρωτο, πιο αξιοπιστο και πιο ομορφο τοσο στις καθημερινες εργασιες, οσο και στην επεξεργασια video και ηχου που ασχολουμαι ερασιτεχνικα.Το θεμα των χρηματων ειναι υποκειμενικο (διαφορετικη διαχειριση του ταμειου του κανει ο καθενας) και ολες οι γνωμες σεβαστες.

 70. Να διορθωσω στο προηγουμενο post οτι στην αρχη λεω οτι τα mac απευθυνονται σε οσους ξεκινανε τωρα να ασχολουνται με υπολογιστες (οχι με pc οπως εγραψα).Και επειδη δε το τεκμηριωσα,πιστευω οτι ειναι καλυτερη αρχη λογω των ευκολιων που προσφερει στην χρηση και στην απλουστευμενη του διεπαφη με τον χρηστη.Thanks :)

 71. Όλες οι απόψεις σεβαστές, απλά επείδι θέλω να θεωρω των εαυτό μου gamer, Θέλω να δω ένα crossfire με 2χΑΤΙ 5870 και αργότερα ένα sli με 2 χ FERMI, τώρα το γεγονός ότι δεν μπορείς να πειράξεις αρχεία του συστήματος εμένα με βρίσκει υπέρμαχο, αλλά δυστυχώς δεν σταματάμε εκεί, ούτε χέρι μέσα μπορείς να βάλεις (ούτε λόγος πουθενά για υπερχονισμό), δηλαδή ξέρεις ότι δεν θα δείς ποτέ γαλάζια οθόνη και για βόλτες στο ίντερνετ είναι ότι καλύτερο, από εκεί και πέρα, ΠΟΤΕ δεν θα μπορέσεις να έχεις κορυφή τεχνολογίας είτε σε επεξεργαστή είτε σε κάρτα γραφικών, προσώπικα εμένα όταν μου λένε πάρτο και μήν το πειράζεις με ενοχλεί, όλη η φιλοσοφία της apple, την βλέπω πολύ ΑΠΟΛΥΤΗ μην πώ καμια βαρία λέξη, και τελικά είναι κοροϊδία για εμένα να υπάρχει αυτό
  pc
  apple

  πείτε μου τι κοινό έχουν??? εκτός από παρόμοιά τιμή.

 72. A. Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι σκοπεύω να πάρω τουλάχιστον 3 Ipad σύμφωνα με τον τίτλο του post. :D

 73. Σιγουρα για εναν gamer τα Windows ειναι μονοδρομος.Τωρα για το θεμα του υπεργχρονισμου που λες δεν θεωρω οτι ειναι κριτηριο γιατι πολυ απλα τo hardware δεν ειναι για να πειραζεται και ειναι σαφες οτι αποτελει ρισκο δικο σου και δε φερει ευθυνη ο κατασκευαστης.Δε μπορεις δηλαδη να πεις οτι ενα αμαξι ειναι καλυτερο απο ενα αλλο επειδη το ενα τουρμπιζεται και το αλλο οχι.Οσο για το αν θα εχεις την κορυφη της τεχνολογιας αυτο ειναι παλι υποκειμενικο.Αν ανηκεις στην κατηγορια εκεινη που μπορεις να δωσεις για ενα super pc 3000 και 4000 ευρω εγω θα σου προτεινω ενα Mac Pro που κοστιζει 15000.Προφανως ομως μιλαμε για εφικτα μηχανηματα υποθετω.Επισης αυτο που λες οτι ειναι καλο μονο για βολτες στο Internet εισαι λαθος.Τα mac δουλευονται κατεξοχην απο επαγγελματιες που θελουν σταθεροτητα και αξιοπιστια.Τελος αν σε ενοχλει αυτο που σου λενε να παρεις κατι και να μην το πειραξεις απαντησε μου σε κατι.Πληρωνεις ενα αμαξι για να δουλευει καλα χωρις να το πειραζεις.Πληρωνεις για μια τηλεοραση για να δουλευει καλα χωρις να το πειραξεις.Πληρωνεις ενα ψυγειο ή μια τηλεοραση για να δουλευει καλα χωρις να τα πειραξεις.Και τωρα που βρισκεται καποιος και σου λεει οτι μπορει να παρεις υπολογιστη και να δουλευει καλα χωρις να τον πειραξεις σε ενοχλει?Δηλαδη τοσα χρονια δε κουραστηκες απο μια εταιρεια που σε κοροιδευει και σου λεει οτι θα παρεις αυτο αλλα για να δουλεψει πρεπει να το πειραξεις?Δε σε ενοχλει να αναλωνεσαι με τις ρυθμισεις και το setup που θελουν καθε φορα τα windows?Αυτα ολα που “τραβαμε” ολοι οι με τα Windows τοσα χρονια οχι μονο ειναι λαθος,αλλα εχουμε μπει και στο “τρυπακι” οτι ετσι πρεπει να γινονται.

 74. Ανάλογα τις ανάγκες σου και τι θέλεις να κάνεις

Top

Show Buttons
Hide Buttons