Η Apple χάνει το trademark του iPad στην Κίνα, ετοιμαστείτε για κλάματα

by Stefanos Kofopoulos • On 09-12-2011 • AT 1:09 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Apple χάνει το trademark του iPad στην Κίνα, ετοιμαστείτε για κλάματα

Μπορεί το iPad σαν όνομα να είχε κατοχυρωθεί από κινέζικη εταιρία το 2000, αυτό όμως δεν υπήρξε πρόβλημα μέχρι πρότινος αφού η Apple έχει αγοράσει τα δικαιώματα από μητρική εταιρία της δικαιούχου εταιρίας Proview. Τα Κινέζικα δικαστήρια δεν φαίνεται να νοιάζονται καθόλου όμως, αφού ο Κινέζικος νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων αναφέρει ρητά πως copyright εταιριών της Κίνας παραμένουν σε εταιρίες αυτής, καθιστώντας την χρήση του trademark στην χώρα παράνομη.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά κινητών συσκευών. Φαντάζεστε τι θα γίνει σε περίπτωση που η Apple χάσει τα δικαιώματα του ονόματος του iPad. Το προϊόν αλλά και αναφορές σε αυτό θα πρέπει να σβηστούν, προξενώντας μεγάλο πλήγμα στην εταιρία. Δεν είμαστε ειδικοί, αλλά δύο λύσεις φαίνεται να υπάρχουν. Είτε η Apple θα αγοράσει απευθείας τα δικαιώματα από την Proview και όχι από την μητρική της όπως την τελευταία φορά ή θα αναγκαστεί να δώσει νέο όνομα στο iPad. Γνωρίζοντας την τεράστια οικονομική δύναμη της εταιρίας, μάλλον όλα δείχνουν προς το πρώτο. Τι είναι εξάλλου 1.6 δις δολάρια για την Apple;

[via]

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κι αν άλλαζε το όνομα του iPad στη Κίνα θα υπήρχε πρόβλημα στις πωλήσεις του αμφιβάλω.
  Μια καινοτόμο εταιρεία είναι καλό να παίρνει ανατρεπτικές αποφάσεις.
  Σχετικά το κόστος είναι μικρότερο απλά μια διαφοροποίηση στη παραγωγική γραμμή και ένα περισσότερο διαφοροποιημένο διαφημιστικό κανάλι που έτσι κι αλλιώς υπάρχει.
  Δε νομίζω να παίζει θέμα prestige εδώ.

  • Εννοώ κινέζικο όνομα ασφαλώς.

 2. Sorry κιόλας, αλλά εσύ απλά κάνεις μια μετάφραση σε ένα ξένο άρθρο και το μεταφέρεις για δικό σου; (δεν είμαστε ειδικοί κτλ… )
  Τουλάχιστον διάβαζε το πρωτότυπο άρθρο 2,3 φορές ώστε να μην μεταφέρεις λάθος στοιχεία… (Κίνα 2η αγορά..)

  • Δεν το μετέφερα για δικό μου, απλά την γνώμη μου εκφράζω πάνω στο θέμα. Αυτές τις λύσεις βλέπω να υπάρχουν. Ή αλλάζει όνομα το προϊόν ή αγοράζει το trademark απευθείας από την Proview. Λογικό δεν είναι; Δεν είμαι δικηγόρος, προφανώς, και επίσης νομικά θέματα απέχουν κατά πολύ από τα ενδιαφέροντα και τον τομέα μου για να μπορώ να έχω ολοκληρωμένη (και φυσικά σωστή) άποψη. Εξού και το “δεν είμαστε ειδικοί”.

   Όσο για το θέμα με την Κίνα και την θέση της στην πίτα των αγορών, αυτό που ανέφερα ίσχυε μέχρι πριν μερικές εβδομάδες. Πρόσφατα άλλαξε η θέση της και το άρθρο ενημερώθηκε (και η πηγή και εδώ) :)

 3. Εντάξει υπαρχει ένα λάθος στη μετάφραση,η Κίνα είναι το νούμερο ένα όχι δεύτερη,αλλά δεν νομίζω να μεταφέρει το άρθρο σαν δικό του…Αν πατήσεις το via σε πάει στο original αρθρο.Μην πιανομαστε από οτιδηποτε απλά για να κάνουμε κριτική….

Top

Show Buttons
Hide Buttons