Το iPad έχει μερίδιο αγοράς 95%, ο ανταγωνισμός είναι ακόμα ανύπαρκτος

by Stefanos Kofopoulos • On 02-11-2010 • AT 6:40 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Το iPad έχει μερίδιο αγοράς 95%, ο ανταγωνισμός είναι ακόμα ανύπαρκτος

Όσο καινοτόμο και πρωτοποριακό είναι το iPad άλλο τόσο είναι το μερίδιο αγοράς που κατέχει την κατηγορία των tablets. Σύμφωνα με στοιχεία της Strategy Analytics η Apple κατέχει με το iPad το 95% της αγοράς των tablets με το Google και το Android να συγκεντρώνουν περί το 2.5%. Τα νούμερα λένε μια αλήθεια και περιγράφουν μια σκληρή πραγματικότητα που ο χρόνος θα δείξει αν θα αποδειχθεί μοιραία για τους ανταγωνιστές της Apple.

Η πραγματικότητα περιγράφεται από την έλλειψη tablets ικανά να σταθούν ανταγωνιστικά απέναντι από το iPad και να προκαλέσουν την Apple να καινοτομήσει περισσότερο, όπως ακριβώς συμβαίνει με την κόντρα iOS και Android. Όσο καλό και όμορφο και αν είναι το iPad είναι το μοναδικό προϊόν στην αγορά, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ορίζει τα πάντα. Το Samsung Galaxy Tab αποτελεί φωτεινή ελπίδα αλλά από την στιγμή που το ίδιο το Google δεν θέλει να το βαφτίσει Android tablet εξαιτίας του Froyo, είναι προφανές ότι μέχρι την εμφάνιση του Android Gingerbread η Apple θα παραμένει μόνη στην κορυφή και η Samsung θα απολαμβάνει την θέση της custom λύσης για λίγους.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο άσχημα για την αγορά των tablets αν σκεφτεί κάποιος ότι το iOS 4.2 θα είναι διαθέσιμο για το iPad σε μερικές ημέρες και τα πρώτα tablets με Android 3.0 Gingerbread, webOS και MeeGo βρίσκονται ακόμα μακρυά από τα ράφια των καταστημάτων. Η Apple όχι μόνο θα κερδίσει χρόνο αλλά θα έχει προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη έκδοση του iPad 2 όταν ο ανταγωνισμός θα προσπαθεί να πουλήσει όσο περισσότερο μπορεί τα Χριστούγεννα του 2010.

Θα αγοράζατε το iPad τώρα ή θα περιμένετε για τα νέα μοντέλα Android tablet με Gingerbread; Μήπως ανήκετε στους γενναίους που περιμένουν το iPad 2 με FaceTime ή την πρώτη έκδοση του webOS 2.0 tablet;

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. None of the above. Archos 101 και βλέπουμε …. :)

  2. Γιατί Archos 101; Τιμή ή κάτι άλλο;

  3. 95% δεν είναι μεγάλο νούμερο. Αν πούλησε 1 iPad όταν βγήκε, είχε αυτόματα το 100%, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλο tablet.

    • Tablets πριν από το iPad υπήρχαν αλλά πουλούσαν σε συγκεκριμένες αγορές και πάρα πολύ λίγο. Το iPad άλλαξε την ιδέα για αυτή την μορφή computing και αυτός είναι ο λόγος που φωνάζω τόσο καιρό ότι αλλάζει την ανθρωπότητα όπως την ξέρουμε.

  4. Kαι εγώ σύμφωνο για το Archos 101 τα λεφτά του είναι πολύ καλά κάτω από 400 έχει 2 κάμερες android 2.2 . θα ήθελα το galaxy tab η vodafone χωρίς σύνδεση το κοστολογεί 698 ευρώ λίγο ακριβό για έμενα άσε που μπαίνει στα χωράφια του galaxy s 590e και βέβαια σε καμία περιπτώσει δεν θα έπαιρνα το ipad που στο skourtz το βρισκω 500+ το 16gb το οποιο ειναι εξερετικο το ειχα για βδομαδα ειναι super μεχρι που ξαναπεταξε και πηγε στο LA

  5. περιμενω την επομενη εκδοση του iPad που μαλλον ερχεται την ανοιξη. Υστερα μαλλον θα το αγορασω :)

Top

Show Buttons
Hide Buttons