Η Apple θα επενδύσει 100 εκ. για να φτιάξει Mac στην Αμερική

by Stefanos Kofopoulos • On 06-12-2012 • AT 6:34 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Apple θα επενδύσει 100 εκ. για να φτιάξει Mac στην Αμερική

Οι νέοι Mac θα φτιάχνονται στην Αμερική και μάλλον θα έχουν το Assembled in USA σηματάκι στο πίσω μέρος της οθόνης όλο και πιο συχνά. Είδαμε άλλωστε τα πρώτα μοντέλα που εμφανίστηκαν στην αγορά με αυτή την μικρή λεπτομέρεια που κάνει τους Αμερικανούς να φουσκώνουν το στήθος λίγο παραπάνω από περηφάνια.

Ο Tim Cook, CEO της Apple, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια το 2013 ώστε να μεγαλώσει την γραμμή παραγωγής Mac στην Αμερική. Η Apple δεν θα κατασκευάζει τα Mac αλλά θα επενδύσει χρήματα για να εξασφαλίσει την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και την κατασκευή των υπολογιστών από τρίτους. Όλα αυτά σε Αμερικανικό έδαφος.

But I think we do have a responsibility to create jobs -Tim Cook

Μεγάλο μέρος της παραγωγή Mac θα συνεχίσει να γίνεται στην Κίνα, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα όχι μόνο από την Apple αλλά την πλειοψηφία των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους χαμηλότερους μισθούς.

Ο Tim Cook δεν διευκρίνισε πιο ποσοστό της παραγωγής θα κατασκευάζεται στην Αμερική και πόσο αυτό θα επηρεάσει, αν υπάρχει τέτοια πιθανότητα, το περιθώριο κέρδους της Apple. Αυτό που δήλωσε ξεκάθαρα είναι ότι η εταιρεία πρέπει να βοηθήσει στην προσπάθεια δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. εχ.. γιατί όχι, αφού τα εισερχόμενα δολλάρια της ξεπερνούν αυτά ολόκληρης της Αμερικής..

Top

Show Buttons
Hide Buttons