Apple, Intel, Facebook, Microsoft υπέρ του gay γάμου

by Stefanos Kofopoulos • On 27-02-2013 • AT 5:43 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Apple, Intel, Facebook, Microsoft υπέρ του gay γάμου

Η τεχνολογία κάποιες φορές ξεφεύγει από chip και επιδόσεις και γίνεται gay. Τέσσερις από τις μεγαλύτερες εταιρείας τεχνολογίας του πλανήτη Apple, Intel, Facebook και Microsoft τάσσονται ανοιχτά υπέρ των σχέσεων και του γάμου μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου.

Η Apple είναι ακόμα μία μεγάλη εταιρεία που μόλις εχθές ανακοίνωσε την υποστήριξη της στο θέμα του gay γάμου. Μαζί με Intel, Facebook και Microsoft η Apple ανήκει στην ομάδα των εταιρειών που πιέζουν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να αναγνωρίσει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων σε όλες τις πολιτείες. Στην συγκεκριμένη ομάδα ανήκουν συνολικά 60 εταιρείες που είναι υπέρ των σχέσεων και γάμου μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου.

Οι μεγαλυτερες εταιρειες τεχνολογιας υπερ του gay γαμου

Σε μια προσπάθεια προσέγγισης του καλύτερου δυνατού ανθρώπινου προσωπικού και ταλέντου, οι εταιρείες τάσσονται υπέρ του gay γάμου. Κριτήριο ιδιαίτερα σημαντικό για όσους αναζητούν δουλειά και θέλουν να μοιράσουν την ζωή τους μεταξύ γραφείου και του συντρόφου τους. Αν η πολιτεία που βρίσκονται δεν υποστηρίζει αναγνωρίζει τον γάμο μεταξύ gay η απώλεια είναι μεγάλη.

Ο CEO της Apple, Tim Cook, είναι gay. Δεν γνωρίζουμε όμως αν η απόφαση της Apple να υποστηρίξει τον gay γάμο σχετίζεται ή όχι με την σεξουαλική του προτίμηση.

Άλλες εταιρείες τεχνολογίας που τάσσονται υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων είναι η Xerox, Panasonic, Zynga, Qualcomm, Ebay, Oracle και Barnes & Noble.

Σε παλαιότερη δήλωση σχετικά με το θέμα του gay γάμου, εκπρόσωπος της εταιρείας είχε δηλώσει ένα χρόνο πριν: “Marriage equality in Washington would put employers here on an equal footing with employers in the six other states that already recognize the committed relationships of same-sex couples – Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, New York and Vermont. This in turn will help us continue to compete for talent”.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. So what?

  • Η ζήτηση και η εύρεση εξαιρετικών μηχανικών είναι τεράστιο πρόβλημα. Όλες οι εταιρείες ανταγωνίζονται να βρουν καλό κόσμο και για αυτό προσφέρουν φαγητό και όλα αυτά τα εξωτικά services δωρεάν. Αν η πολιτεία που βρίσκεται η εταιρεία δεν υποστηρίζει τον γάμο μεταξύ gay κάποιοι μηχανικοί θα κοιτάξουν αλλού.

   Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό αλλά δεν είναι. Αν βρεθείς λίγο στο περιβάλλον του San Francisco ή μέσα στο Googleplex θα καταλάβεις ότι η διαφορετικότητα θεωρείται δεδομένη. Μόνο εξωγήινους δεν συνάντησα στα γραφεία του Google, όλα τα άλλα είδη ανθρώπων υπήρχαν.

   Δεν έχει σημασία αν η Apple ή το Facebook καταφέρουν κάτι αλλά πόσο γρήγορα και πόσο αποτελεσματικά. Εδώ κολλάει η ανάγκη για ταλέντο και developers και επιστήμονες και μηχανικούς που δεν είναι πάντα straight ή έχουν ήδη gay σύντροφο.

   Φυσικά όλο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι μια εταιρεία ή ο CEO μπορεί να πιστεύει στην ιδέα της ισότητας κλπ χωρίς να αποσκοπεί σε ένα ακόμα “προνόμιο” για να γίνει η εταιρεία του/της πιο ελκυστική.

 2. Βρε, εδώ οι str8 και δεν μπορούν να τα καταφέρουν, θα τα καταφέρουμε εμείς οι gay, εντός γαμου;; :P

 3. Mπράβο για το άρθρο. Iσως πρεπει να διαλυθουν καποιες προκαταλήψεις και στερεότυπα του τυπου οι gays ασχολουνται μονο με μόδα, μαλλια και νυχια.

  • Αυτά πάντα θα υπάρχουν. Το θέμα είναι να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο και επιτέλους να τελειώσει αυτή η ιστορία με gay, lesbian, women in tech και όλοι να ζούμε και να δουλεύουμε χωρίς προβλήματα και διακρίσεις.

Top

Show Buttons
Hide Buttons