Apple iBooks 2: 350.000 downloads σε 3 μέρες και όλοι είναι χαρούμενοι

by Stefanos Kofopoulos • On 23-01-2012 • AT 6:18 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Apple iBooks 2: 350.000 downloads σε 3 μέρες και όλοι είναι χαρούμενοι

Ελάχιστα 24ώρα έχουν περάσει από την έναρξη της λειτουργίας του iBook 2 με τη νέα του μορφή και ήδη αναφέρεται ότι έχουν γίνει πάνω από 350.000 downloads εκπαιδευτικών βιβλίων και εγχειριδίων, κάτι που βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας προσπάθειας της Apple να προσεταιριστεί τους εκδότες σε αυτόν τον τομέα.

Στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου που έγινε στις 19 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη με θέμα τα εκπαιδευτικά βιβλία και το ρόλο της Apple σε αυτόν τον τομέα, η σημαντικότερη ίσως ανακοίνωση ήταν ότι υπάρχει πλέον επίσημη συνεργασία με μεγάλους εκδοτικούς οίκους όπως McGraw-Hill, DK Publishing και Houghton Mifflin Harcourt, ώστε τα ηλεκτρονικά τους εκπαιδευτικά βιβλία να διατίθενται πλέον μέσω του iBooks 2 και να προβάλλονται πλέον στο iPad με πλήρεις διαδραστικές λειτουργίες και ευκολίες.

Όσοι θυμούνται από την δεκαετία του 1990, οι ίδιες εταιρείες είχαν αρχίσει από τότε να εκμεταλλεύονται τα νέα ηλεκτρονικά μέσα και να εκδίδουν πολλά από τα εκπαιδευτικά τους βιβλία σε μορφή interactive CD-ROM. Στις μέρες μας πλέον η πιο ενδεδειγμένη πλατφόρμα διάθεσης τέτοιων interactive εκπαιδευτικών τίτλων είναι το Internet και είναι λογικό η Apple, το iPad και το iBooks Store να βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς είναι μακράν η πρώτη επιλογή των μαθητών και των σπουδαστών ως μέσο ηλεκτρονικής μάθησης.

Στα πλαίσια της ίδιας παρουσίασης της 19ης Ιανουαρίου έγινε αναφορά στο νέο δωρεάν εργαλείο δημιουργίας διαδραστικών ηλεκτρονικών εγχειριδίων, το iBooks Author (το οποίο πλησιάζει τις 100 χιλιάδες downloads), ενώ παράλληλα έγινε αναφορά στην πολύ επιτυχημένη πορεία του iTunes U, του καναλιού μέσω του οποίου προσφέρονται δωρεάν downloads από διαλέξεις των αμερικανικών πανεπιστημίων και κολεγίων. Όπως λέει η Apple, μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερα από 700 εκατομμύρια downloads διαλέξεων από το iTunes U, κάτι που πιστοποιεί την επιτυχία του. Όσον αφορά το iBooks Author, το σκεπτικό πίσω από αυτό είναι ότι η Apple θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να μπορούν εύκολα να φτιάξουν εντυπωσιακά διαδραστικά εγχειρίδια, παραλληλίζοντάς το με το GarageBand, που επιτρέπει πρακτικά σε όλους να συνθέτουν μουσική με ελάχιστες ή μηδαμινές μουσικές γνώσεις.

Ασφαλώς η Apple επιδιώκει να εδραιώσει, μέσω της εκπαίδευσης και το iBooks 2, τη θέση της στην αγορά του βιβλίου και να αναρριχηθεί στην κορυφή της αγοράς, όπως έκανε και το 2003 με το iTunes στη μουσική. και αυτό είναι απόλυτα θεμιτό για μια επιχείρηση, στο βαθμό μάλιστα που βοηθά ουσιαστικά την υπόθεση της  διάχυσης της γνώσης. Ο κόσμος δε θα ξεχάσει εν μία νυκτί το τυπωμένο βιβλίο και ούτε θα βγούμε ξαφνικά στους δρόμους να καίμε σε στοίβες τα βιβλία μας, πανηγυρίζοντας με τα iPads ανά χείρας. Θα πρέπει να δούμε όμως την ουσία του πράγματος, η οποία είναι η διευκόλυνση των παιδιών, των σπουδαστών αλλά και των ενηλίκων στην εκπαίδευση, αναλογιζόμενοι μάλιστα ότι ο καθένας διδάσκεται δια βίου, ειδικά όταν η γνώση στον επαγγελματικό του κλάδο εξελίσσεται διαρκώς. Φυσικά η Apple διαθέτει το iBooks 2 αλλά και το iBooks Author δωρεάν.

Via

 

Ενημέρωση: Το
άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.

Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε
και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ξεχασες οτι θα σωθουν και μερικα δισεκατομμυρια δενδρα!!!

    • Αυτό είναι ένα επιχείρημα αλλά δεν ξέρω τι άλλο χάνουμε, θέλω να πως τα εργοστάσια φτιάχνουν iPad κλπ κλπ. Υπάρχει επιβάρυνση αλλού αλλά αυτό πρέπει να το δούμε μέσω κάποιας μελέτης.

      Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό είναι ότι το iPad μπορεί να προσφέρει βιβλία πλέον τα οποία είναι διαδραστικά και up to date με ό,τι συμβαίνει σήμερα, σε αντίθεση με τα κλασσικά βιβλία. Αυτή είναι η μεγάλη τομή μαζί με την τιμή που για την Αμερικανική αγορά σημαίνει πολλά και είναι απίστευτα χαμηλά σε σύγκριση με τα 50-70 δολάρια που έπρεπε να πληρώσεις πριν για κάθε βιβλίο.

  2. Λοιπόν εμενα μου αρεσει η ιδεα, εχει περισσοτερα καλα απο κακα. Τουλαχιστον ετσι πάμε για το μελλον. Αλλα για αλλη μια φορα με χαλάει η διατύπωση της apple, αν και εχω iPad δε μπορω να δεχθώ οτι θα χρησιμοποιούμε μονο τις δικές τις ταμπλετες. Δε μ΄αρεσει που δε βγηκε ενα πρότυπο απο ολες μαζι και τωρα θα πρεπει να βγουν αλλα απο το καθενα. Καταλαβαινω οτι με αυτο το τροπο βγαζει κέρδος αν βαζει τα textbooks στο iTunes, αλλα ελεος πια θα τους γυρισει μπούμερανγκ αυτο καποια στιγμη σε λιγα χρονια. Δε μπορουν να δείχνουν οτι έφτιαξαν πραγματα που θα βοηθήσουν την εκπαίδευση και το ποιοτικό επίπεδο και να ειναι κλείδωμενα μονο σε αυτους. Δεν βοηθάνε καθολου ετσι την εκπαίδευση, ουτε το κοσμο να προοδεύσει…

Top

Show Buttons
Hide Buttons