Η Apple προσλαμβάνει δικηγόρους για την μάχη με την Nokia

by Stefanos Kofopoulos • On 29-11-2010 • AT 1:10 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Apple προσλαμβάνει δικηγόρους για την μάχη με την Nokia (και την HTC και την Motorola)

Η εβδομάδα ξεκινάει με την Apple και την Nokia να κονταροχτυπιούνται μπροστά στα μάτια του International Trade Commission για την αγορά smartphones στην Αμερική και φυσικά τις πατέντες που η κάθε μία εταιρεία κατηγορεί την άλλη ότι καταπατά. Το Business Week αναφέρει ότι η στρατιά δικηγόρων της Apple περιλαμβάνει βετεράνους από παρόμοιες υποθέσεις εταιρειών όπως Microsoft, Intel και Broadcom με την τελευταία να έχει κατηγορηθεί και συμβιβαστεί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο μεταχρονολογημένων stock options στην ιστορία του corporate America.

“These are very well-known, deep-pocketed, high-end manufacturers,” said Lyle Vander Schaaf, an attorney at Brinks Hofer Gilson & Lione in Washington, who handles cases before the commission. “Usually you have one 800-pound gorilla going after a new entrant. Here you’ve got 800-pound gorillas fighting each other.”

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο συμβιβασμός είναι η λύση που θα καταλήξουν Apple και Nokia αλλά το θέμα είναι τι θα συμβεί μέχρι εκεί (αν τελικά συμβεί), ποιες απώλειες θα υπάρξουν και πόσα εκατοντάδες εκατομμύρια θα αλλάξουν χέρια από και προς το Espoo και Cupertino. Προς το παρόν έχουμε ανοιχτά θέμα για 10 πατέντες που η Nokia κατηγορεί την Apple ότι παραβιάζει και 13 πατέντες που η Apple κατηγορεί την Nokia για παραβίαση. Όλα αυτά βέβαια μπορεί να κρύβουν και άλλες σκοπιμότητες αλλά για αυτό θα αποφασίσει ο δικαστής.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons