Η Apple ήθελε τον Linus Torvalds, για ένα κόσμο χωρίς Linux

by Stefanos Kofopoulos • On 21-03-2012 • AT 9:38 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Apple ήθελε τον Linus Torvalds, για ένα κόσμο χωρίς Linux

Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς Linux και τον δημιουργό του, Linus Torvalds, να δουλεύει στην Apple. Τρομακτικό και ευτυχώς όχι αληθινό. Γύρω στο 2000, Linus κλήθηκε στο Cupertino για να μιλήσει με τον Steve Jobs. Οι δύο τους είχαν γνωριστεί όταν ο Linus Torvalds δούλευε ακόμη στην Transmeta. Στο ραντεβού με τον Steve Jobs του προσφέρθηκε δουλειά και πιο συγκεκριμένα εργασία πάνω στο τότε νέο Apple Mac OS X. Ο Steve Jobs το χαρακτήρισε σαν “Unix for the biggest user base”.

Για να αποδεχθεί όμως ο Linus Torvalds την ευκαιρία για δουλειά θα έπρεπε να ξεγράψει για πάντα το Linux, πιθανότατα σκοτώνοντας το. Η επιλογή του είναι προφανής και χάρη σε αυτό το όχι μπορούμε πλέον και χρησιμοποιούμε δεκάδες συσκευές καθημερινά που βασίζονται πάνω σε αυτό. Routers, ψυγεία, τηλεοράσεις και φυσικά εκατοντάδες servers δε θα υπήρχαν ή θα έτρεχαν κάποιο άλλο λειτουργικό, πιθανότατα αλλάζοντας την εικόνα της τεχνολογίας. Μπορεί το Linux να μην τα καταφέρνει στον τομέα του desktop, παρόλα αυτά ο ανοιχτός του χαρακτήρας το έχει καθιερώσει σε μικροσυσκευές και server.

[via]

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λειπει ο αντίλογος σε ολο αυτο..

 2. . Μπορεί το Linux να μην τα καταφέρνει στον τομέα του desktop…

  Διαφωνω ριζικα ! Μια χαρα τα εχει καταφερει στα desktop.

  • Το μια χαρά που το βλέπεις με μονοψήφιο (;) μερίδιο αγοράς;

  • 1.16% σύμφωνα με το marketshare.hitslink.com. Το οποίο πέφτει στο 0.96%. Όχι και μια χαρά…

   • Ναι αναβαίνει αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για το Linux στο desktop της μαμάς και της αδερφής με το ποσοστό που έχει σήμερα :) Είδαμε το πείραμα με τα netbooks και τι προτίμησαν τελικά οι καταναλωτές, τα Windows XP παρότι ήταν πιο ακριβά κατά 50-100 δολάρια τα μηχανήματα.

    Αντίθετα σε serves, embeded devices και σύντομα στα κινητά είναι διαφορετικά τα πράγματα… αλλά στα κινητά όλα UNIX ρίζες έχουν ας το σκεφτείς.

 3. Ο Στόλμαν με αγγίζει.

 4. Ονειρευόμαστε έναν κόσμο με Torvalds δίχως Apple. Κάτω από το MacOs κρύβεται κάτι πολύ συγγενικό, το Unix.

 5. Ο τρόπος που είναι γραμμένο το άρθρο θυμίζει “ομοφοβικό” λογύδριο :) Ποιό Linux θα είχε χαθεί ρε παιδιά; Ήδη είχε περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που έκανε ντεμπούτο το Linux. Αν είχε πάει στην Apple, απλά, το MacOS θα είχε ακόμα καλύτερη “βάση” με τις διαφορετικές -ίσως- ιδέες που θα έφερνε. Σταματήστε να βλέπετε “καλούς” και “κακούς”, δείτε λίγο πιο σφαιρικά τα πράγματα…

Top

Show Buttons
Hide Buttons