Ένα ακόμα Apple σκάνδαλο, αυτή την φορά με πολλά λεφτά

by Stefanos Kofopoulos • On 24-08-2010 • AT 10:44 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

apple logo galaxy

Ο Paul Devine ήταν αυτό που λέμε Apple global supply manager, δηλαδή ήξερε τα πάντα σχετικά με τους προμηθευτές της Apple και φυσικά ό,τι αφορούσε την κατασκευή νέων προϊόντων. Κάτι πήγε στραβά και ξαφνικά ο κύριος Devine βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τις αρχές που ανακάλυψαν $150.000 μετρητά φυλαγμένα σε κουτιά παπουτσιών μαζί με καταθέσεις άγνωστης αξίας σε διάφορες τράπεζες εκτός Αμερικής. Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Paul Devine είναι ο χρηματισμός με αντάλλαγμα πληροφορίες. Λεφτά κάτω από το τραπέζι για να ξέρει ο κάθε προμηθευτής σε τι τιμές να πουλήσει στην Apple ώστε να διατηρήσει τις σχέσεις με το Cupertino ή να τις δημιουργήσει. Ως εγγύηση έχουν οριστεί $600.000 και ό,τι άλλο ποσό έχει σε καταθέσεις εκτός Αμερικής.

Το πιο σημαντικό όμως σε όλη αυτή την υπόθεση είναι το γεγονός ότι η μέχρι τώρα αδιάβλητη και ατσαλάκωτη Apple έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα από ανθρώπους μέσα στην ίδια την εταιρεία. Είναι να απορεί κανείς αν όλα αυτά συνέβαιναν και πριν αλλά με κάποιο τρόπο παρέμεναν μυστικά ή τελικά οι τρελές πωλήσεις του iPad και του iPhone φούσκωσαν τα μυαλά κάποιων. Σίγουρα αυτή δεν είναι η Apple του 2007, ούτε του 2009.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. O Paul και η αρβύλα του δεκάτου έκτου, much; :p

 2. Έχει τίποτα ελληνικές ρίζες ο κύριος Paul; :D

  • Καλό.. αλλά δυστυχώς όχι για την Αpple. Αν στην Αμερική έχει $150Κ στο σπίτι σε μετρητά είναι πολύ κακό πράγμα… φαντάσου τι έχει στους λογαριασμούς εκτός και τι πληροφορίες πουλούσε. Ουσιαστικά ήταν στρέβλωση για την αγορά ολόκληρη, όχι μόνο κακό για την Apple.

 3. “Σίγουρα αυτή δεν είναι η Apple του 2007, ούτε του 2009.”

  Τόσο σιγουριά σε ένα χώρο δις πώς την έχεις…? Αυτό είναι αφελές να γράφεται και θα το υπέγραφα κιόλας. Για πολύ μικρότερα ποσά γίνεται σφαγή, στην Apple δεν θα γίνει? Αυτά είναι daily life in the office.

  • Την έχεις γιατί επειδή ακριβώς βγάζεις δις και επειδή είσαι ο Steve Jobs έχει φροντίζει να μην συμβαίνουν αυτά. Έχεις διαβάσει για τακτικές όπως ψεύτικες φήμες και προϊόντα ώστε να καταλάβουν από πιο κομμάτι έγινε η διαρροή στον τύπο κλπ. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι δύσκολο να συμβαίνουν όλα αυτά μαζί. Είναι πολλά μαζί, πάρα πολλά. Μάλλον όμως σχετίζονται με τα οικονομικά της Apple μετά το 2007, χρονιά που εμφανίστηκε το iPhone

 4. όπως όλες οι αυτοκρατορίες θα πέσει και αυτή απο μέσα;
  πάντως αν και δεν την συμπαθώ την θέλω και αυτή να βοηθάει στον ανταγωνισμό

Top

Show Buttons
Hide Buttons