Η Apple επεκτείνεται στην κατασκευή επεξεργαστών

by Stefanos Kofopoulos • On 17-04-2013 • AT 8:39 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Apple επεκτείνεται στην κατασκευή επεξεργαστών

Η Apple φαίνεται ότι συνεχίζει να επενδύει ιδιαίτερα στην κατασκευή επεξεργαστών. Η εταιρεία ψάχνει μηχανικούς που ειδικεύονται στις δοκιμές chips και μπορούν να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες ελέγχου των designs.

Το iPhone 5 είναι η πρώτη προσπάθεια της Apple στην κατασκευή εξολοκλήρου δικού της chip. Ο Apple A6 επεξεργαστής στο iPhone 5 και το Apple A6X στο iPad 4 αποτελούν δείγματα δουλειάς των μηχανικών της Apple, όχι απλά προσαρμογή μερικών στοιχείων από ARM designs.

Οι νέες θέσεις εργασίας που ψάχνει να καλύψει η Apple στην Φλόριντα, ενισχύουν την άποψη ότι η εταιρεία εστιάζει το ενδιαφέρον της ακόμα περισσότερο στην κατασκευή chips. Μπορεί να είναι επεξεργαστές και Apple A7 που ίσως δούμε στο iPhone 5 ή στο iPhone 6 από το εργοστάσιο της TSMC.

Μπορεί απλά οι επιπλέον μηχανικοί να χρειάζονται για να γίνει η μεταφορά και ο έλεγχος των Apple A6X από τα 32nm στα 28nm και γιατί όχι και στα 20nm. Όλα δείχνουν να δένουν με τις πρόσφατες φήμες και μεγάλες αλλαγές που ετοιμάζεται να κάνει η Apple.

Φυσικά μπορεί να συμβαίνει και κάτι ακόμα. Το νέο iPhone 5S και το iPad 5 ίσως χρησιμοποιούν chip που η Apple θέλει να σχεδιάσει και να κατασκευάσει αντί να αγοράζει από τρίτους. Οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν αφορούν GPU Csim/Regference Model Engineer, Design Verification κλπ.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτό είναι κάτι που η Apple έπρεπε να το είχε κάνει νωρίτερα. Είναι πιθανόν να έχει χάσει το τραίνο των εξελίξεων και δεν είναι σαφές αν όντως θα το κάνει. Επίσης η ταιβανέζικη TSMC είναι μεγάλη αλλά Samsung δεν είναι.

    • Ίσα ίσα η Apple έχει επενδύσει σε επίπεδο SoC πολύ περισσότερο από όλους. Τώρα που το σκέφτομαι μόνο η Samsung είναι αντίπαλος στο κομμάτι του custom design στα SoC. Όλοι οι άλλοι χρησιμοποιούν “έτοιμες” λύσεις από Qualcomm και NVIDIA.

      Η TSMC είναι μεγάλη και θέλει να γίνει σημαντικά μεγαλύτερη. Αν αυτό οφείλεται στην Apple ή όχι θα το δούμε σε 1-2 χρόνια. Έχουν ανακοινώσει τρελούς στόχους για παραγωγή wafer τα επόμενα χρόνια.

Top

Show Buttons
Hide Buttons