Happy Birthday Mac, 30 χρόνια γιορτής από την Apple [VIDEO]

by Stefanos Kofopoulos • On 24-01-2014 • AT 12:49 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Happy Birthday Mac, 30 χρόνια γιορτής από την Apple [VIDEO]

Τριάντα χρόνια πριν, το 1984 κυκλοφόρησε ο πρώτος Macintosh υπολογιστής με το λογότυπο Apple. Το 2014 η παγκόσμια ιστορία χρωστάει πολλά στο Mac.

Μετά από τρεις δεκαετίες και πολλά μοντέλα Mac, η Apple γιορτάζει τα 30 χρόνια του Mac και των αλλαγών που αυτός ο υπολογιστής έφερε στην ζωή όλων. Πέρα από τα νοσταλγικά σχόλια και την εξαιρετική ποιότητα και αισθητική των Mac, ειδικά για τα σύγχρονα μοντέλα όπως τα MacBook και Mac Pro, ο ανταγωνισμός των Mac με τα Windows είναι ίσως το μεγαλύτερο δώρο που έκανε η Apple στον κόσμο.

Αν δεν υπήρχε η Apple και το Mac δεν θα υπήρχαν τα Windows όπως τα ξέρουμε σήμερα. Δεν αναφέρομαι στην αντιγραφή του UI και του UX, αυτό ήταν αναπόφευκτο να συμβεί κάποια στιγμή. Μιλάω για τον πόλεμο μεταξύ Mac και PC, OS X και Windows και τα αποτελέσματα αυτής της μάχης. Όλοι βγήκαν κερδισμένοι και περισσότερο από όλους το σύγχρονο computing και η νέα γενιά με ταχύτερους, εξυπνότερους, ομορφότερους, μικρότερους και πιο ευέλικτους υπολογιστές από ποτέ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν είδα πουθενά τα “30 χρόνια ιστορίας του mac”. Το μόνο που είδα ήταν μια ακόμα διαφήμιση της apple, οπου όλοι, (κλασσικά) μόνο με έναν mac μπορούν να δουλεψουν και να κάνουν τα απίστευτα πράγματα που δεν θα μπορούσαν να κάνουν ποτέ στην ζωή τους χωρίς.

  P.S. “Αν δεν υπήρχε η Apple και το Mac δεν θα υπήρχαν τα Windows όπως τα ξέρουμε σήμερα. Δεν αναφέρομαι στην αντιγραφή του UI και του UX, αυτό ήταν αναπόφευκτο να συμβεί κάποια στιγμή.” -Oh, really?

  • Μπήκε το link για τα 30 χρόνια.. http://www.apple.com/30-years/

   Ναι, τα Windows δεν θα ήταν αυτά που είναι σήμερα. Θα ήταν καλύτερα, χειρότερα; Κανείς δεν ξέρει.
   Ξέρω σίγουρα ότι δεν θα είχαν το μερίδιο αγοράς που έχουν σήμερα ούτε θα είχαν δώσει την δυνατότητα και ευκαιρία σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να δημιουργήσουν, να λύσουν προβλήματα, να αλλάξουν τον κόσμο.

   • Στο πρώτο σκέλος της απάντησης σου, συμφωνώ.
    Στο δεύτερο με μπέρδεψες. Αναφέρεσαι στα mac, στην apple σαν εταιρία, ή στην Microsoft με τα Windows της?

   • Εννοώ ότι ο πόλεμος μεταξύ Mac και Windows παρότι έληξε με ήττα των Mac σε μερίδιο αγοράς ώθησε τον ανταγωνισμό σε απίστευτα υψηλό επίπεδο. Τα Windows βελτιώνονταν συνεχώς και η βελτίωση αυτή έφτανε σε όλο και περισσότερους χρήστες.

  • Αν διαβάσεις την βιογραφία του Steve Jobs θα καταλάβεις, η σύχρονη ιστορία που μπορούμε να παρομοιάσουμε τα Mac με τα Windows είναι το iPhone και το Android.
   To iPhone άλλαξε το πως ήταν τα έξυπνα κινιτά τηλέφωνα και το Android ακολούθησε (δες πρόσφατη αναφορά των δημιουργών του Android όπου το iPhone τους ανάγκασε να ξεκινήσουν απο την αρχή). Απλά η λογική της Apple την κάνει να έχει χαμηλά μερίδια και είναι αυτό: Software & Hardware μαζί.

 2. Πλέον συμφωνήσαμε σε όλα. Ζητώ συγνώμη για τον ανούσιο σχολιασμό, απλά είχα παρεξηγήσει το νόημα στις φράσεις που χρησιμοποίησες στο άρθρο σου, όπως ανέφερα και στο υστερόγραφο στο πρώτο μου σχόλιο.

 3. Η αλήθεια είναι πως ο Mac Pro ήταν είναι και θα είναι δημιουργικός.

  Κατα 99% όλοι οι καλλιτέχνες τις υφηλίου τον χρησιμοποιούν για video production ή music production και όχι μόνο. Γραφίστες και και και.. η λίστα δεν έχει τέλος.. ΕΚΕΙ ναι, ο Mac Pro άλλαξε την ροή της ιστορίας στην τεχνολογία (ειδικά το software της Apple για να είμαστε και συγκεκριμένοι.. Μην ξεχνάμε οτι όλα αυτά μπορεί να τα κάνει κάποιος και με hackintosh.. ;)

Top

Show Buttons
Hide Buttons