Η Apple αγοράζει την C3 Technologies, 3D maps πείτε γεια

by Stefanos Kofopoulos • On 31-10-2011 • AT 8:17 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Η Apple αγοράζει την C3 Technologies, 3D maps πείτε γεια

Apple και C3 Technologies έγιναν ένα πριν από μερικούς μήνες και οι χάρτες στο iOS αποκτούν ενδιαφέρον. Δεν είναι σίγουρο τι ακριβώς θα ακολουθήσει και τι πρόκειται να συμβεί στο Google maps στο iPhone, iPad και iPod touch αλλά αυτό λίγο απασχολεί μέχρι την ανακοίνωση του iPhone 5. Μέχρι τότε η Apple έχει χρόνο να αξιοποιήσει και να δημιουργήσει κάτι ανταγωνιστικό στο iOS με την βοήθεια των τρών εταιρειών που έχει αγοράσει ως σήμερα και έχουν σχέση με χάρτες.

Ειδικά η C3 Technologies μπορεί να παράγει 3D maps με μεγάλη ποιότητα και πολλές λεπτομέρειες σε πολύ λίγο χρόνο και χωρίς να χρησιμοποιεί ανθρώπους στην διαδικασία αυτή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Apple θα μπορεί άμεσα να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία στους χάρτες και την τεχνολογία στο hardware του iPhone 5 ώστε να παρουσιάσει μοναδικές υπηρεσίες.

Τώρα με την βοήθεια του iCloud οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν δεδομένα εύκολα, απευθείας από το κινητό. Γιατί όχι η νέα έκδοση του iOS 6 μαζί με το iPhone 5 να μην χρησιμοποιούν ένα προσωπικό 3D χάρτη του καθένα από εμάς σε μια προηγμένη έκδοση του Find Friends;

Πριν από την Apple, η SAAB (ναι η εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων και όχι μόνο) κατείχε μέρος της C3 Technologies και εξηγούσε με πιο τρόπο λειτουργεί η τεχνολογία δημιουργίας 3D maps. Το βίντεο είναι διαφωτιστικό με λεπτομέρειες όπως στοιχεία της πτήσης. Με ύψος 500 μέτρα το αεροσκάφος μπορεί να καταγράψει τον χώρο με ανάλυση 10 εκατοστών και να καλύψει μια έκταση 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε 1 ώρα. Τα δεδομένα από μια τέτοια πτήση είναι έτοιμα σε 3D χάρτη μαζί με τις υφές των κτηρίων και του εδάφους σε 5 ώρες.

Φανταστείτε τι μπορεί να καταφέρει η Apple με περίπου 60 δισεκατομμύρια σε μετρητά. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορεί να προσφέρει 3D iOS maps χωρίς να εξαρτάται από το Google ή άλλες υπηρεσίες. Στην πληροφορία αυτή μπορεί να ενσωματώσει τους developers μέσα από νέα maps API στο iOS και να δημιουργήσει μια νέα γενιά apps που μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολυ ωραια, ευχομαι και στην search engine!

  2. πάντα η apple ήθελε να ειναι ανεξάρτητη εταιρία και να ελέγχει τα πάντα. (iGiwrgos_27)

Top

Show Buttons
Hide Buttons