Η Apple θα αγοράσει το Beats, Tyrese Gibson και Dr. Dre το επιβεβαιώνουν

by Stefanos Kofopoulos • On 09-05-2014 • AT 12:35 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Apple θα αγοράσει το Beats, Tyrese Gibson και Dr. Dre το επιβεβαιώνουν

Η Apple θα αγοράσει την εταιρεία Beats Audio για $3.2 δις σύμφωνα με πληροφορίες. Ο Tyrese Gibson και Dr. Dre επιβεβαιώνουν το deal με φωτογραφία και video.

“Tonight HIP HOP CHANGED FOREVER AND I WAS THERE TO PAY MY RESPECTS!!!!!! Apple = Beats 3.2 BILLION!!!!!! The night everything changed!!!! #Inspired Whoa!!!!!”

Η εξαγορά του Beats δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την Apple αλλά πριν μερικές ώρες με βίντεο και πριν λίγη ώρα με φωτογραφία, ο Tyrese Gibson και ο Dr. Dre επιβεβαίωσαν την εξαγορά δηλώνοντας μάλιστα ότι απόψε η ιστορία του hip hop αλλάζει για πάντα. Υπονοώντας ότι πρόκειται για εξαγορά δισεκατομμυρίων και ο Dr. Dre θα γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος καλλιτέχνης hip hop στην ιστορία.

Η εταιρεία Beats ξεκίνησε από τον Jimmy Iovine και τον Dr. Dre και αργότερα με την βοήθεια της HTC αναπτύχθηκε ακόμα περισσότερο. Η HTC πούλησε το μερίδιο της και η εταιρεία μετά την κατασκευή ακουστικών, δηλαδή hardware, αποφάσισε να ασχοληθεί με υπηρεσίες για streaming μουσικής και να ανταγωνιστεί το Spotify αλλά και την ίδια την Apple.

Φαίνεται πως η εξαγορά από την Apple θα βοηθήσει την εταιρεία να ανταγωνιστεί αποτελεσματικότερα το Spotify και το Pandora αλλά και να μπει στην αγορά των αξεσουάρ μουσικής. Η εξαγορά του Beats από την Apple αποτελεί το μεγαλύτερο deal που έχει κάνει ποτέ η εταιρεία, ξοδεύοντας 3.2 δισεκατομμύρια δολάρια. Για σύγκριση, η εξαγορά της NeXT που έφερε στην Apple το OS X, γέννησε το iOS και έκανε τον Steve Jobs CEO της Apple ξανά, κόστισε σε σημερινά χρήματα περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι περίεργο επίσης πως η Apple επέτρεψε τις διαρροές από τον Tyrese Gibson και Dr. Dre για την επίτευξη της συμφωνίας πριν την επίσημη ανακοίνωση, όταν μέχρι σήμερα τουλάχιστον, η Apple προτιμούσε να κρατά κλειστά τα χαρτιά της σε ό,τι αφορά συμφωνίες και εξαγορές.

Με τον ανταγωνισμό για streaming μουσικής να αυξάνεται, η συνεργασία Apple και iTunes Radio με Beats θα αποφέρει πιθανά σημαντικά κέρδη στην Apple αρχικά στην Αμερική ενώ παράλληλα θα ανοίξει τις πόρτες και σε διεθνείς αγορές, εκεί που το Spotify κυριαρχεί.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons