Η Apple ανακοινώνει επίσημα την εξαγορά της Anobit

by Stefanos Kofopoulos • On 11-01-2012 • AT 1:57 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Apple ανακοινώνει επίσημα την εξαγορά της Anobit

Είναι επίσημο πλέον, η Apple αγόρασε την Anobit και ο κόσμος των gadgets σύντομα θα αποκτήσει μια άλλη μορφή, πιο πολύπλοκη στην αρχή και αργότερα πιο Apple. Η Anobit ασχολείται με NAND flash μνήμες και τρόπους ώστε να βελτιστοποιήσει την τεχνολογία και ταχύτητα πρόσβασης σε αυτές. Η μαγεία της Anobit οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιώντας τους controllers της εταιρείας η πρόσβαση σε NAND flash μνήμες βελτιώνεται σημαντικά και άρα η λειτουργία του κινητού, tablet, gadget βελτιστοποιείται. Η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της βιομηχανίας NAND flash με περίπου 23% της παγκόσμιας αγοράς.

Η εξαγορά της Anobit σημαίνει ότι αργά αλλά σταθερά η Apple θα αποκτήσει αποκλειστικό έλεγχο στην τεχνολογία της εταιρείας, σπάζοντας ίσως τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει οι Ισραηλινοί. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την Apple οι ανταγωνιστές θα βρεθούν σύντομα χωρίς την τεχνολογία βελτιστοποίησης των NAND flash και θα πρέπει ή να κατασκευάσουν δικούς τους controllers ή απλά να αρκεστούν χωρίς αυτούς.

Επειδή η Apple παραμένει Apple ακόμα και χωρίς τον Steve Jobs, είναι δύσκολο να συμβεί κάτι άλλο. Δηλαδή η Apple να συμφωνήσει οι ανταγωνιστικές εταιρείες που κατασκευάζουν προϊόντα με ή χωρίς το Android να χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Anobit. Είναι χαρακτηριστική η στάση της Apple που επιβεβαίωσε την εξαγορά της Anobit σχεδόν ένα μήνα μετά τις πρώτες πληροφορίες και αναφορές για την συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για το ποσό που επένδυσε η Apple στην εξαγορά της Anobit και γιατί όχι και στις ρήτρες για διακοπή συμβολαίων. Οι φήμες αναφέρουν ότι η Apple ξόδεψε μισό δισεκατομμύριο δολάρια για την Anobit.

Anobit’s MSP (Memory Signal Processing) technology is comprised of proprietary signal processing algorithms combined with advanced error correction and innovative flash management schemes, resulting in a dramatic improvement in endurance, performance and system cost. Specifically, MSP enables SLC (one bit-per-cell) endurance and performance with MLC (two bits-per-cell) NAND, and MLC endurance and performance with TLC (three bits-per-cell) NAND, resulting in a significant reduction in cost per-bit.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. οκ αγορασε μια εταιρια που φταιχνει μνημες ε και?
  πως θα αλαξει ο κοσμος μας και ο κόσμος των gadgets μ αυτο|?
  μην γινομαστε και υπερβολικοι !!!

 2. Δεν νομίζω η συγκεκριμένη εταιρεία να είναι η μόνη που κάνει αυτό με τις nand μνήμες… Απλός την εξαγόρασε για να μηωσει το κόστος παραγογείς των προσόντων της και να αποκτήσει νέες τεχνολογίες. Είναι υπερβολή αυτό που λες και σε καμία περίπτωσει δεν ισχυ το ότι οι υπόλοιποι δεν θα έχουν τέτοιες δυνατότητάς σαν τούς κολοσσόυς samsung, microsoft, ibm κτλ..

  • Όταν η παγκόσμια παραγωγή gadgets και τηλεφώνων επηρεάζεται επειδή η Apple έχει αποκλειστικό συμβόλαιο και τραβάει μνήμες μόνο για πάρτι της σε καιρός που οι φυσικές καταστροφές έχουν επηρεάσει την γραμμή παραγωγής NAND flash ή όταν η HTC αναγκάζεται να γυρίζει σε Super LCD γιατί δεν παίζουν αρκετές AMOLED από την Samsung που της χρησιμοποιεί όλες για πάρτι της, τότε μπορείς να καταλάβεις τι θα γίνει όταν η Apple αποφασίσει ότι η τεχνολογία της Anobit ανήκει μόνο στην Apple και σε κανέναν άλλον.

   Αν δεις την τεχνολογική υπεροχή της Anobit θα καταλάβεις πόσο σημαντικός παίχτης είναι στην αγορά των SSD και NAND Flash. Αν η Apple πει σε άλλους κατασκευαστές που χρησιμοποιεί τεχνολογία της Anobit παιδιά λυπούμαστε αλλά οι πατέντες μας ανήκουν και δεν σας δίνουμε τίποτα τότε ο ανταγωνισμός θα πρέπει ή να μειώσει την ποιότητα του προϊόντος (βλέπε ταχύτητα) ή να χρησιμοποιήσει δικές του λύσεις που ακόμα ίσως να μην έχει (γιατί αν είχε δεν θα αγόραζε τεχνολογία από την Anobit).

Top

Show Buttons
Hide Buttons