Τελικά η Apple αγόρασε την Intrinsity και τώρα όλα είναι πιθανά

by Stefanos Kofopoulos • On 28-04-2010 • AT 4:18 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

apple a4

Τελικά η Apple αγόρασε την Intrinsity και το μέλλον διαγράφεται εξαιρετικά ενδιαφέρον. Οι New York Times επιβεβαιώνουν την εξαγορά και τις υποψίες που είχα πριν λίγο καιρό σχετικά με τις προθέσεις του Cupertino. H Αpple βλέπει το μέλλον των φορητών συσκευών να ανήκει στις ARM λύσεις σε αντίθεση με τους x86 επεξεργαστές, η Apple θέλει να βελτιστοποιήσει όσο γίνεται το Α4 SoC που έχει φτιάξει για το iPad έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσει με την ίδια αποτελεσματικότητα και στο νέο iPhone 4G.

Θα τολμούσα να πω ότι εκτός από τους φορητούς και αν η Apple δεν κλείσει οποιαδήποτε συμφωνία με την AMD, είναι πιθανό οι ARM και η τεχνολογία της Intrinsity να βρει θέση μέσα στο Apple TV. Η UX εμπειρία δεν είναι η ίδια και οι απαιτήσεις για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας δεν υπάρχουν αλλά με το iPhone, το iPad και το Apple TV να συνεργάζονται ώστε να μπει η Apple στο σαλόνι, μια εννοία αρχιτεκτονκή hardware έχει νόημα και σίγουρα η τεχνολογία ARM μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Για την Apple εκτός από ολοκληρωμένη εμπειρία αυτό σημαίνει και μειωμένο κόστος R&D.

Στο τέλος της ημέρας η τάση είναι ξεκάθαρη. Τόσο η Apple όσο και το Google επενδύουν σε εταιρείες hardware για να βελτιωστοποιήσουν τις δικές τους SoC λύσεις και να χαλαρώσουν ή να κόψουν τους δεσμούς με τον ανταγωνισμό τόσο σε hardware όσο και σε software επίπεδο. Βλέπε Samsung, NVIDIA, Qualcomm, Intel κλπ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons