Αποχαιρετίστε τον Internet Explorer, υποδεχθείτε τον Spartan

by George Polyzos • On 18-03-2015 • AT 3:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Internet-Explorer

Είναι γνωστό ότι η Microsoft εργάζεται για τη δημιουργία ενός νέου browser, με την  προσωρινή ονομασία Project Spartan, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε φανεί πρόθεση υποκατάστασης του Internet Explorer.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του Microsoft Convergence ο επικεφαλής του τμήματος Marketing της εταιρείας, Chris Capossela, δήλωσε ότι πλέον η Microsoft επικεντρώνεται πρωτίστως στο Project Spartan, ώστε με αυτόν να προχωρήσει στο μέλλον.

Παράλληλα, σαφής είναι η πρόθεση της αμερικανικής εταιρείας να προχωρήσει σε μετονομασία του νέου της browser, αντικαθιστώντας παράλληλα τον παλαιότερο Internet Explorer. Σύμφωνα με τον Capossela, η Microsoft εξετάζει διάφορες ονομασίες ώστε να επιλέξει την πλέον αποδεκτή από το κοινό ώστε αυτή να υιοθετηθεί από τον browser που προσωρινά είναι γνωστός σαν Project Spartan.

spartan

Παρόλα αυτά δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν τελικά ο Internet Explorer αποσυρθεί οριστικά. Σε δήλωση εκπροσώπου της Microsoftη οποία φιλοξενείται στο Digital Trends αναφέρεται ότι «το Project Spartan είναι ο browser νέας γενιάς της εταιρείας, ο οποίος έχει δημιουργηθεί μόνο για τα Windows 10». Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά η συνέχεια της ανακοίνωσης θολώνει εκ νέου τα νερά: «Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τον Internet Explorer με τα Windows 10 για επιχειρήσεις και άλλους πελάτες που επιζητούν την υποστήριξη που παρέχει ο κλασικός μας browser».

Ο Spartan είναι ένας πολλά υποσχόμενος browser με πιο «καθαρή» εμφάνιση και ενσωμάτωση προηγμένων χαρακτηριστικών όπως η Cortana. Το λανσάρισμα με νέα ονομασία, που θα αφήνει πίσω της τα όσα «κακά» κουβάλαγε πάνω του το όνομα «Internet Explorer», ενδέχεται να επιτρέψει στη Microsoft μια δυναμική επάνοδο στον χώρο των web browsers.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons