Αποχαιρετισμός στο iPod Classic

by Nikos Kaimakamis • On 10-09-2014 • AT 9:09 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

ipod classic

Μπορεί το event της Apple να ήταν γεμάτο ειδήσεις για τα νέα iPhone και το πρώτο smartwatch της Apple, αλλά υπήρχε και μία ακόμα είδηση σε αυτό που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.

Από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά, η εταιρεία παύει την γραμμή παραγωγής ενός από τα πιο εικονικά προϊόντα στην ιστορία της τεχνολογίας, του iPod Classic.  Συμπλήρωσε 13 ολόκληρα χρόνια παρουσίας και μουσικής αναπαραγωγής με το κυκλικό πλήκτρο χειρισμού να αποτελεί ένα σύμβολο μόδας και τεχνολογίας μαζί για τα περισσότερα από αυτά τα χρόνια. Στην αρχή το κυκλικό πλήκτρο χειρισμού ήταν περιστρεφόμενο, ενώ μετά έγινε μία επιφάνεια αφής.

Ήταν η πρώτη συσκευή που μπορούσε να προσφέρει 1000 τραγούδια στην τσέπη μας, όπως το δήλωνε χαρακτηριστικά η Apple, ενώ είχε εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 5 και 10 GB. Η εξέλιξη έκανε το τελευταίο μοντέλο να προσφέρει έως και 160GB αποθηκευτικού χώρου. Στην εποχή της επανάστασης της ψηφιακής αναπαραγωγής της μουσικής, το iPod Classic αποτέλεσε το εργαλείο και το σύμβολο.

Τώρα που η ακρόαση της μουσικής γίνεται μέσω streaming και ασύρματα, τη θέση του πήρε το μοντέρνο κινητό τηλέφωνο με την μόνιμη σύνδεση στο Internet. Μαζί με αυτό, όπως σωστά τονίζει το The Next Web αποχαιρετούμε τη χρήση του περιστροφικού πλήκτρου χειρισμού, για τις λειτουργικές χάρες των οθονών αφής και των ποικίλων swipe πάνω στην επιφάνειά τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η επιχειρηματική κίνηση του μήνα: Αγοράζεις 100 ipod classics όσο υπάρχουν ακόμα. Τα πουλάς σε 5 χρόνια σαν συλλεκτικά.

    Σίγουρο κέρδος.

Top

Show Buttons
Hide Buttons