Αποτυχία προσνήωσης πυραύλου σε πλατφόρμα της SpaceX

by Nikos Kaimakamis • On 12-01-2015 • AT 5:56 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

 

SpaceX Falcon 9 rocket

Το όραμα του Elon Musk, για την επαναχρησιμοποίηση των πυραύλων της SpaceX δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η προσνήωση στην πλατφόρμα κατέληξε σε ατύχημα. 

Τα δεδομένα από την σύγκρουση δεν είναι τελείως αποθαρρυντικά, παρόλα αυτά, καθώς ο πύραυλος της SpaceX κατάφερε να έρθει στο σωστό σημείο προσνείωσης και να πλησιάζει την ειδική πλατφόρμα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι τη χτύπησε πολύ δυνατά, με αποτέλεσμα να σημειωθεί το ατύχημα. Ο πύραυλος Falcon 9 δεν κατάφερε να προσνηωθεί, αλλά η τηλεχειριζόμενη θαλάσσια πλατφόρμα προσνήωσης δεν καταστράφηκε.

Παρόλο που η δοκιμή δεν ήταν επιτυχημένη, τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι εφικτό να γίνει πράξη η προσγείωση ενός πυραύλου που έχει χρησιμοποιηθεί για κάποια διαστημική αποστολή σε κάποια ειδική πλατφόρμα στον ωκεανό, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αυτός ο πύραυλος και πάλι, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό το κόστος των διαστημικών ταξιδιών.

barge-landed

Ο ίδιος ο Elon Musk, συνιδρυτής της SpaceX δηλώνει ευχαριστημένος από την πρώτη προσπάθεια αυτή, η οποία έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όπως σημείωσε στο Twitter, ενώ προσδοκά καλύτερα αποτελέσματα στις επόμενες προσπάθειες. Δηλώνει, μάλιστα αισιόδοξος, καθώς θεωρεί σημαντικό που ο πύραυλος κατάφερε να προσεγγίσει στο σωστό σημείο την πλατφόρμα. Εάν πετύχει η όλη διαδικασία, θα αποτελέσει έναν σημαντικό σταθμό στην διαστημική εξερεύνηση, διευκολύνοντας τις εκτοξεύσεις κάθε είδους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons