Απόσυρση της Tesla από το χρηματιστήριο θέλει ο Elon Musk

by George Polyzos • On 09-08-2018 • AT 5:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Ένα tweet του Elon Musk ήταν ικανό χθες να ταράξει την Wall Street καθώς ο ιδρυτής της Tesla εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσει στην απόσυρση της εταιρείας από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το επίμαχο tweet, o Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, σχεδιάζει να μετατρέψει την εταιρεία σε πλήρως ιδιωτική (δηλαδή να την αποσύρει από το χρηματιστήριο) εξαγοράζοντας το σύνολο των μετοχών της έναντι τιμής 420 δολαρίων για την κάθε μία.

Μάλιστα, ο ιδιόρρυθμος Musk διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλισμένη και την χρηματοδότηση για το εγχείρημά του. Αν αναρωτιέστε για το ύψος του τιμήματος οι πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών μιλούν για περίπου 72 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε ανάλυσή τους οι Financial Times προχώρησαν σε μία πρώτη εκτίμηση για το ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι χρηματοδότες του εγχειρήματος. Προφανώς λόγω του ύψους του τιμήματος πολύ λίγα είναι να «πορτοφόλια» που θα μπορούσαν να σταθούν στο ύψος της πρόκλησης.

Σύμφωνα με τους Financial Times, πρώτη και καλύτερη θα πρέπει να θεωρείται η ιαπωνική Softbank η οποία κατά το παρελθόν έχει προχωρήσει σε τολμηρές εξαγορές στον χώρο της τεχνολογίας, αν και η ίδια η Softbank έχει εκφραστεί δημοσίως στο πρόσφατο παρελθόν θεωρώντας ότι η μετοχή της Tesla είναι υπερτιμημένη.

Δεύτερος μνηστήρας θα πρέπει να θεωρείται η κινεζική Tencent η οποία πέρυσι απέκτησε το 5% των μετοχών της Tesla καταβάλλοντας το ποσό του 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, το γεγονός ότι πρόκειται για κινεζική εταιρεία είναι αρκετό για να ψαλιδίσει τις πιθανότητες εξαγοράς του συνόλου της αμερικανικής εταιρείας.

Στη συνέχεια οι Financial Times κατατάσσουν σαν πιθανούς συνεργάτες του Elon Musk στο συγκεκριμένο εγχείρημα διάφορα ξένα funds, τραπεζικούς οργανισμούς αλλά και θεσμικούς επενδυτές. Άλλωστε, όπως σημειώνεται στην ανάλυση, θεσμικοί επενδυτές κατέχουν ήδη το 17,4% των μετοχών της Tesla.

Τέλος, δεν παραλείπεται το σενάριο ο Elon Musk να εκμεταλλευθεί τις διασυνδέσεις του με την Silicon Valley και τον χώρο των τεχνολογικών εταιρειών αλλά και των start up σχημάτων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons