Αποκλειστική συνεργασία Apple-LG για παραγωγή OLED panels

by George Polyzos • On 05-07-2017 • AT 12:24 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Μπορεί για φέτος η Apple να έχει εξασφαλίσει OLED panels από τη Samsung για το επερχόμενο iPhone 8 ωστόσο φαίνεται ότι παράλληλα γίνονται ενέργειες εξασφάλισης εναλλακτικών πηγών εφοδιασμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Korea Herald, η Apple επιδιώκει αποκλειστική συμφωνία με την LG όχι μόνο για την αγορά panels αλλά και σε επίπεδο επένδυσης στην παραγωγή των οθονών OLED της κορεατικής εταιρείας. Με τον τρόπο αυτό η Apple θέλει να εξασφαλίσει την αποκλειστική προμήθεια οθονών για τα μελλοντικά iPhones.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Apple και η LG Display βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση μία επένδυσης της πρώτης στις υποδομές της δεύτερης ύψους από 1,75 έως 2,62 δισεκατομμύρια δολάρια. Με τον τρόπο αυτό η αμερικανική εταιρεία στην ουσία θα έχει αποκλειστικές γραμμές παραγωγής που θα καλύπτουν τις ανάγκες της εταιρείας σε οθόνες OLED.

Φαίνεται ότι οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε αρχική συμφωνία ήδη από τις αρχές Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οριστικοποίηση των λεπτομερειών, συμπεριλαμβανομένων του χρόνου και του μεγέθους της επένδυσης. Το νέο εργοστάσιο είναι μάλιστα γνωστό σαν E6 και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία από το 2019, οπότε και θα παράγει έως και 60.000 μονάδες οθονών OLED μηνιαίως.

Παρόμοια επενδυτική προσφορά φέρεται να έχει κάνει στην LG Display και η Google θέλοντας και αυτή να εξασφαλίσει ένα μερίδιο αποκλειστικής προμήθειας κυρτών OLED panels για την επόμενη γενιά του smartphone Pixel.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons