Αποκαλύπτεται το πρωτότυπο του Elpedal Podbike

by Nikos Kaimakamis • On 09-03-2018 • AT 10:50 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

To Elpedal Podbike έρχεται από τη Νορβηγία με τη μορφή ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου που καλύπτει πλήρως το σώμα του αναβάτη.

Το πρώτο πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο του Elpedal Podbike παρουσιάστηκε στη Νορβηγία και είναι ένα τετράτροχο όχημα, το οποίο μπορεί να λειτουργεί τόσο με τα πεντάλ και τη δύναμη του αναβάτη όσο και με την ηλεκτρική ενέργεια από τη γεννήτρια. Συνολικά, το Elpedal Podbike μπορεί να κινείται με μία μέγιστη ταχύτητα των 25 km/h, η οποία περιορίζεται ηλεκτρονικά. Το Elpedal Podbike με την μπαταρία του μόνο μπορεί να κινείται για 60 χιλιόμετρα περίπου.

Στην τελευταία του εμπορική μορφή, το Elpedal Podbike θα ζυγίζει 40 με 50 κιλά, ανάλογα με τον αριθμό των μπαταριών που θα προσαρμόζονται πάνω του για ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης με τον ηλεκτροκινητήρα. Η επίσημη εμπορική πρεμιέρα του Elpedal Podbike θα γίνει στις 28 Απριλίου, αλλά η επίσημη εμπορική διάθεση του οχήματος θα γίνει μέσα στο 2020, σε τιμή που θα φτάνει τα 4500 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να το προπαραγγείλουν από τώρα.

Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν σχέδια για τη διάθεση του οχήματος και στην Βόρεια Αμερική. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή το νομικό καθεστώς στις ΗΠΑ θεωρεί ως ηλεκτρικό ποδήλατο ένα όχημα το οποίο έχει έως και τρεις τροχούς.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons