Αποκαλύπτεται το Huawei Kirin 960 SoC πριν το Huawei Mate 9

by Nikos Kaimakamis • On 19-10-2016 • AT 1:31 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Huawei Mate S_Colors

H επεξεργαστική καρδιά του επερχόμενου Huawei Mate 9, το SoC Kirin 960 αποκαλύπτεται πριν από το μοντέλο που θα εξοπλίζει. 

Το Huawei Kirin 960 SoC είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με την αρχιτεκτονική big.LITTLE και έχει τέσσερις πυρήνες Cortex A73 υψηλής απόδοσης και άλλους τέσσερις πυρήνες Cortex A53 για πιο απλές εργασίες. Τα γραφικά αναλαμβάνει ένα Mali G71 MP8 GPU.

Σύμφωνα με την Huawei, σε σύγκριση με το Kirin 950, το νέο chip είναι βελτιωμένο σε ποσοστό 15% σε σχέση με την απόδοση του επεξεργαστή, ενώ η απόδοση του επεξεργαστή γραφικών είναι βελτιωμένη σε ποσοστό 20%.

kirin

Στο Huawei Kirin 960 υπάρχει μέριμνα για υποστήριξη μνήμης RAM τεχνολογίας LPDDR4, ενώ υπάρχει και modem LTE Cat.12/13, σύμφωνα με το Phone Arena. Αυτό σημαίνει ότι η ταχύτητα downloading μπορεί να φτάσει στα 600 Mbps, ενώ η ταχύτητα του uploading μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 150 Mbps.

Σε benchmark tests, το Huawei Kirin 960 εμφανίζεται να έρχεται δεύτερο, πίσω από το Apple A10, σύμφωνα με τις μετρήσεις του GFX Bench, ενώ το Geekbench, όπως αναφέρει και πάλι το Phone Arena, δείχνει ότι το Huawei Kirin 960 έρχεται δεύτερο σε μονοπύρηνη απόδοση σε σχέση με το Apple A10, ενώ σε τεστ με όλους τους πυρήνες του ενεργοποιημένους, εμφανίζεται μπροστά από τα άλλα chips.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons