Αποκάλυψη malware που κλέβει στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών

by George Polyzos • On 17-07-2014 • AT 8:30 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

malware

 

Ερευνητές της εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού ασφαλείας ESET ανακάλυψαν ένα malware που κλέβει στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς από επισκέπτες Ιαπωνικών ιστοσελίδων.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές της ESET δημοσίευσαν στο welivesecurity.com μία λεπτομερή ανάλυση του κακόβουλου λογισμικού Win32/Aibatook, το οποίο επιτίθεται σε πελάτες Ιαπωνικών τραπεζών και σε επισκέπτες δημοφιλών ιαπωνικών ιστοσελίδων με περιεχόμενο για ενηλίκους. Συνολικά, περισσότερες από 90 ιστοσελίδες έχουν πέσει θύμα της επίθεσης.

Κατά την επίσκεψη τους οι χρήστες μπορεί να μεταφερθούν σε μία ειδική σελίδα η οποία επιχειρεί να  εκμεταλλευτεί ένα τρωτό σημείο της Java, το CVE-2013-2465, για το οποίο είχε εκδοθεί patch τον Ιούνιο του 2013. Αν εντοπιστεί υπολογιστής με ευπάθεια στα Windows, εμφανίζεται σελίδα «404 error page», για να συγκαλύψει το γεγονός ότι ο υπολογιστής «τρέχει» αθόρυβα μία κακόβουλη εφαρμογή της Java.

Σε αντίθεση με πολλά malware που εκμεταλλεύονται πολλαπλές ευπάθειες για να αυξήσουν την πιθανότητα να βρεθεί υποψήφιο θύμα, αυτή η εκστρατεία βασίζεται σε ένα και μοναδικό exploit.

Μόλις το malware εγκατασταθεί, περιμένει τη στιγμή που το θύμα θα συνδεθεί σε online τραπεζικές υπηρεσίες μέσω Internet Explorer (το πιο διαδεδομένο browser στην Ιαπωνία), για να διοχετεύσει ψεύτικες φόρμες στη σελίδα και να αποσπάσει εμπιστευτικές πληροφορίες σύνδεσης. Τα κλεμμένα δεδομένα στέλνονται στους κυβερνοεγκληματίες της εκστρατείας Aibatook μέσω ενός διακομιστή «Command and Control».

Οι ερευνητές της ESET ανακάλυψαν επίσης ότι οι υπεύθυνοι για την επίθεση Aibatook έχουν δημιουργήσει νεότερες εκδοχές του malware, ικανές να κλέψουν δεδομένα από χρήστες υπηρεσιών web-hosting και μεταπωλητές domain.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons