Αποκάλυψη για το 10πύρηνο chip της MediaTek

by Nikos Kaimakamis • On 21-04-2015 • AT 12:53 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

mediatek

Οι πυρήνες των mobile επεξεργαστών διαρκώς αυξάνονται και η MediaTek δηλώνει παρών στην κατηγορία με το νέο της 10πύρηνο chip ΜΤ6797.

Ο νέος επεξεργαστής έχει το πλήρες όνομα MediaTek MT6797 Helio X20 και αποκαλύφθηκαν τα πλήρη τεχνολογικά του χαρακτηριστικά, τα οποία δεν μπορούν παρά να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των φίλων της υψηλής τεχνολογίας.

Έτσι, στον νέο επεξεργαστή της MediaTek έχουμε δύο πυρήνες Cortex-A72 που είναι χρονισμένοι στα 2.5 GHz, τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 2.0 GHz και τέλος, άλλους τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 που είναι χρονισμένο στο 1.4 GHz.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το Phone Arena, το σκορ που επιτυγχάνει το νέο MediaTek SoC είναι 70.000 στο AnTuTu Benchmark site. Ο MT6797 θα έχει την αρχιτεκτονική Tri-Cluster CPU της MediaTek, με τους 4+4 πυρήνες A53 να εφαρμόζουν την αρχιτεκτονική big.LITTLE για ισορροπημένη λειτουργία και διαχείριση ενέργειας.

Η αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί η MediaTek είναι στα 20nm, ενώ με το LTE-A/Cat. 6 modem, υποστηρίζονται ταχύτητες downloading μέχρι και τα 300Mbps.

Η έναρξη της παραγωγής του νέου πανίσχυρου chip της MediaTek αναμένεται να γίνει από τον Ιούλιο του 2015, επομένως λίγο αργότερα θα ξεκινήσουμε να τον βλέπουμε εγκατεστημένο σε διάφορα νέα μοντέλα smartphones, τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν την ικανότητα να αντεπεξέλθουν σε αυξημένες απαιτήσεις, δεδομένου ότι το νέο chip θα συνδυάζεται με αρκετή μνήμη RAM.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons