Αποκάλυψη διαρροής δεδομένων λόγω Heartbleed

by George Polyzos • On 21-08-2014 • AT 11:38 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

heartbleed-bug

 

Θυμάστε το περίφημο bug Heartbleed που τον περασμένο Απρίλιο προκάλεσε παγκόσμια αναστάτωση; Αυτό το ίδιο bug είναι υπεύθυνο για τη διαρροή των ιατρικών φακέλων 4,5 εκατομμυρίων ασθενών στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε, κινέζοι hackers διείσδυσαν στα συστήματα της Community Health Systems, της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας νοσοκομείων στις Ηνωμένες Πολιτείες, και μπόρεσαν να υποκλέψουν τα ιατρικά αρχεία 4,5 εκατομμυρίων ασθενών.

Σύμφωνα με το Bloomberg πρόκειται για το πρώτο κρούσμα διαρροής σε επιχείρηση, που γίνεται χρησιμοποιώντας το κενό ασφαλείας Heartbleed. Οι hackers κατάφεραν να υποκλέψουν αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ονόματα και διευθύνσεις χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζεται ο τρόπος διείσδυσης στα συστήματα της εταιρείας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία ασφάλειας δεδομένων TrustedSec αποκάλυψε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του κενού ασφαλείας Heartbleed, αλλά πριν η Community Health Systems ενεργήσει ώστε να ασφαλίσει τα δεδομένα της. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μόλις χθες.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το κενό ασφαλείας Heartbleed γνωστοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου Απριλίου. Το συγκεκριμένο bug επηρεάζει το πρωτόκολλο OpenSSL, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στο Διαδίκτυο, προκαλώντας την «αποκάλυψη» κλειδιών κρυπτογράφησης, προσωπικών κωδικών και άλλων ευαίσθητων πληροφοριών σε επίδοξους hackers.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons