Από το 2026 η ESA ξεκινά την αναζήτηση της δίδυμης Γης

by Nikos Kaimakamis • On 30-06-2017 • AT 10:50 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Το 2026 θα ξεκινήσει η αποστολή PLATO της ESA, η οποία χρησιμοποιεί 26 τηλεσκόπια για την αναζήτηση πλανητών όμοιων με τη Γη. 

Η αποστολή PLATO, όνομα το οποίο προκύπτει από τη φράση PLAnetary Transits and Oscillations of stars, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, ESA, θα χρησιμοποιήσει ειδικά τηλεσκόπια προκειμένου να εντοπιστούν πλανήτες που να μοιάζουν με τη Γη και μπορούν να φιλοξενήσουν ή ήδη φιλοξενούν ζωή. Ήδη οι αποστολές TRAPPIST και Kepler της NASA έχουν εντοπίσει αρκετούς εξωπλανήτες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή παρόμοια με τη δική μας.

Τα στοιχεία από τη NASΑ αφορούν σε πλανήτες που βρίσκονται πολύ μακριά από τη Γη και θεωρείται απίθανο να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτούς για περαιτέρω εξερεύνηση. Η αποστολή PLATO της ESA, από την πλευρά της έρχεται να εστιάσει σε τουλάχιστον 10 από τους 219 εξωπλανήτες που εντόπισε η αποστολή Kepler, οι οποίοι παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η αποστολή PLATO θα βάλει σε έναν δορυφόρο σε τροχιά 26 τηλεσκόπια για την αποτελεσματική παρατήρηση του ουρανού, των εξωπλανητών και των αστεριών γύρω από τα οποία περιστρέφονται. Μέσα από την παρατήρηση του PLATO της ESA αναμένεται να καθοριστεί η μάζα, η ηλικία και η ακτίνα του κάθε πλανήτη – στόχου, μέσα από μία αποστολή που θα έχει διάρκεια 4 ετών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons