Από τις πλέον ελκυστικές οι ευρωπαϊκές startups

by George Polyzos • On 14-08-2014 • AT 9:15 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

OptiPlex 9030 AIO Lifestyle

Οι ευρωπαϊκές startups παραμένουν οι πιο ελκυστικές για την προσέλκυση κεφαλαίων από επενδυτές, σύμφωνα με τα δεδομένα του Dow Jones Venture Source.

Πιο συγκεκριμένα, οι ευρωπαϊκές startups κατάφεραν να προσελκύσουν περισσότερα από 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, κατά το β’ τρίμηνο του 2014, το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταγραφεί από το 2001.

Η Βρετανία παραμένει η πατρίδα των πλέον κερδοφόρων startups, αφού αυτές κατάφεραν να προσελκύσουν το 28% του συνολικού ποσού επί ευρωπαϊκού εδάφους. Ακολουθούν η Γαλλία με 19% και η Γερμανία με 15%.

Σύμφωνα με το Venture Source, ο αριθμός των εταιρικών συμφωνιών έπεσε κατά 6% στις 365, το β’ τρίμηνο του 2014, έναντι 406 που είχαν καταγραφεί το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Ωστόσο, αυξήθηκε ο μέσος όρος της αξίας της κάθε συμφωνίας, από τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Από τις πλέον ελκυστικές νεοφυείς εταιρείες στην Ευρώπη ήταν η ρωσική Ozon (online retailer) που προσέλκυσε κεφάλαια ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ τον Απρίλιο και η βρετανική Kobalt (πλατφόρμα διαχείρισης δικαιωμάτων μουσικών συλλογών) που προσέλκυσε 84,4 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον από αμερικανικά επενδυτικά σχήματα για τοποθέτηση χρημάτων σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Μία από τις πλέον πρόσφατες περιπτώσεις είναι αυτή της Google Ventures, η οποία δημιουργεί ένα νέο fund που θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην Ευρώπη.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons