Από τη Hyundai στα αυτόνομα οχήματα της Google

by Nikos Kaimakamis • On 14-09-2015 • AT 3:43 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

google self driving car

Τα ηνία του τμήματος των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων της Google αναλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hyundai, John Krafcik. 

Η είδηση αυτή δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι η Google βλέπει πολύ σοβαρά το ζήτημα της παραγωγής αυτόνομα κινούμενων οχημάτων, αφού προσλαμβάνει έναν βετεράνο της βιομηχανίας αυτοκίνησης. Ο κ. Krafcik αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από τα τέλη του Σεπτέμβρη. Επικεφαλής του εν λόγω τμήματος της Google ήταν μέχρι σήμερα ο Chris Urmson, ο οποίος θα παραμείνει εκεί ως τεχνικός υπεύθυνος.

Το τμήμα των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων της Google ανήκει στο X Labs, αλλά δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον να γίνει μέρος της μητρικής εταιρείας Alphabet, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Google. H Google δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την επένδυσή της στην αυτοκίνηση, αφού όλες οι κινήσεις της δείχνουν ότι θέλει να συνεχίσει να αποτελεί έναν βασικό παίκτη στην κατηγορία των οχημάτων χωρίς οδηγό.

Μετά την Hyundai, ο κ. Krafcik βρισκόταν στο τιμόνι του TrueCar, το οποίο είναι ένα website στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το οποίο προσέφερε στους επισκέπτες του έναν τρόπο για να συγκρίνουν τις τιμές των διαφόρων μοντέλων αυτοκινήτων μεταξύ τους. Η τοποθέτηση του στη νέα του θέση, θα σημάνει αρκετές εξελίξεις για την αυτόνομη κίνηση των οχημάτων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons