Απεβίωσε ο Paul Allen, o συνιδρυτής της Microsoft

by Nikos Kaimakamis • On 16-10-2018 • AT 8:58 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

O Paul Allen, ο συνιδρυτής της Microsoft μαζί με τον Bill Gates, απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών από καρκίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του. 

Η καταγωγή του Paul Allen ήταν από το Σιάτλ και έπασχε από μη Χότζκιν Λέμφωμα. O Paul Allen είχε εγκαταλείψει την Microsoft από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και ασχολήθηκε έντονα με το φιλανθρωπικό έργο στην πόλη του Σιάτλ. Ο Paul Allen, μαζί με τον Bill Gates είχαν μία στενή συνεργασία στη δημιουργία του κολοσσού της Microsoft από τα πρώτα χρόνια της εταιρείας, πολύ προτού να γίνει ο προσωπικός υπολογιστής μία τεχνολογία ευρέως διαδεδομένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1975, όταν είχε ιδρυθεί η εταιρεία, οι υπολογιστές ήταν γνωστοί ως microcomputers και το όνομα Microsoft υποδήλωνε ότι επρόκειτο για μία εταιρεία που ανέπτυσσε λογισμικό για αυτές τις μικρές υπολογιστικές φόρμες. Η επανάσταση των Windows δεν είχε ακόμα ξεκινήσει… Ο Paul Allen με τον Bill Gates δημιούργησαν μαζί το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποίησε ο προσωπικός υπολογιστής της IBM, το 1981, το γνωστό σε όλους MS-DOS (Microsoft Disk Operating System).

H σχέση του Paul Allen με τον Bill Gates είχε ξεκινήσει από την εφηβική τους ηλικία στο σχολείο Lakeside του Σιάτλ. Ξεκίνησαν τον προγραμματισμό ασχολούμενοι με ένα τερματικό Teletype το οποίο μπορούσε να συνδεθεί με έναν κεντρικό υπολογιστή του σχολείου. Η κακή υγεία του Paul Allen ήταν η αιτία που τον έκανε να φύγει από την εταιρεία, αλλά η καρδιά του Paul Allen έμεινε εκεί, όπως έγραφε και ο ίδιος στα απομνημονεύματά του.

Σε συνέχεια της είδησης θανάτου του συν-ιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, ο CEO της Microsoft Satya Nadella δήλωσε σχετικά: “Η συμβολή του Paul Allen στην εταιρία, τον κλάδο, αλλά και την κοινωνία ευρύτερα υπήρξε ιδιαιτέρως σημαντική. Ως συν-ιδρυτής της Microsoft, με τον δικό του ήπιο και επίμονο τρόπο, δημιούργησε εξαιρετικά προϊόντα, εμπειρίες και θεσμούς που άλλαξαν τον κόσμο. Από τον Paul διδαχθήκαμε πολλά – τη δίψα του για μάθηση, την περιέργειά του, την συνεχή στόχευση σε υψηλά standards: και είναι όλα αυτά στοιχεία που θα συνεχίσουν να εμπνέουν όλους εμάς στην Microsoft. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους οικείους του Paul”.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons