«Απεριόριστη» οθόνη, σαρωτής ίριδας και DeX στα χαρακτηριστικά του Galaxy S8

by George Polyzos • On 25-01-2017 • AT 3:31 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Οι φήμες και διαρροές σχετικά με το επερχόμενο Galaxy S8 της Samsung είναι συνεχείς τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο μία τελευταία αναφορά δίνει περισσότερη σαφήνεια από κάθε άλλη φορά.

Η αναφορά προέρχεται από τον Guardian, όπου γίνεται λόγος για λανσάρισμα της συσκευής σε δύο εναλλακτικά μεγέθη και με οθόνη που χαρακτηρίζεται ως «απεριόριστη». Πιο συγκεκριμένα, αναλύοντας πληροφορίες από διαφορετικές πηγές, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η μία εκδοχή θα διαθέτει οθόνη στις 5 ίντσες ενώ η δεύτερη θα κινείται στη διαγώνιο των 6 ιντσών.

Οι δύο εκδοχές του Galaxy S8 έχουν προς το παρόν τις κωδικές ονομασίες Dream και Dream 2 και όπως φαίνεται ενώ οι συσκευές αναμένεται να είναι μικρότερες, οι οθόνες καθαυτές θα είναι μεγαλύτερες σε σχέση με την προηγούμενη ναυαρχίδα της εταιρείας, το Galaxy S7. Πέρα από το μεγαλύτερο μέγεθος οι οθόνες, και των δύο εκδόσεων, θα διαθέτουν καμπύλες προς τα δεξιά και αριστερά, στα πρότυπα του Galaxy S7 edge.

Με δεδομένο ότι η οθόνη θα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του εμπρόσθιου μέρους του Galaxy S8, οι πηγές του Guardian υποστηρίζουν ότι η Samsung έχει αποφασίσει να μετακινήσει τον σαρωτή του δακτυλικού αποτυπώματος στην πλάτη της συσκευής και όχι κάτω από την οθόνη, όπως συνήθιζε έως σήμερα.

Η επόμενη ναυαρχίδα της κορεατικής εταιρείας θα έχει επίσης και ένα από τα χαρακτηριστικά που έκανε το Note 7 να ξεχωρίζει. Αναφερόμαστε στον σαρωτή της ίριδας που θα επιτρέπει στον χρήστη να ξεκλειδώνει τη συσκευή ή να ολοκληρώνει συναλλαγές απλά με ένα βλέμμα. Επίσης, σε αντίθεση με τις επιλογές της Apple, η Samsung φαίνεται ότι θα διατηρήσει την υποδοχή των 3,5 χιλιοστών για την τοποθέτηση ακουστικών.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Galaxy S8 θα χρησιμοποιεί το βασικό σετ κάμερας που είχε και το Galaxy S7 με ορισμένες βελτιώσεις και με την ικανότητα να «αναγνωρίζει» αντικείμενα, θα διαθέτει νέο επεξεργαστή τεχνολογίας 10nm (προφανώς τον Snapdragon 835), εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 64GB, υποδοχή για τοποθέτηση πρόσθετης κάρτας μνήμης χωρητικότητας έως 256GB, υποδοχή USB-C και υποστήριξη της μάσκας εικονικής πραγματικότητας Gear VR και της κάμερας Gear 360.

Πέρα από την υποστήριξη των εν λόγω gadgets, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι μαζί με τη συσκευή θα κυκλοφορήσει και ένα dock το οποίο θα μετατρέπει το smartphone σε υβριδικό υπολογιστή. Αν και δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του dock, σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη λειτουργία της συσκευής θα ονομάζεται DeX.

Τέλος, το Galaxy S8 θα διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό βοηθό ο οποίος θα βασίζεται σε προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη. Αν και η ονομασία Bixby δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα εντούτοις θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρχει και μάλιστα θα διαθέτει ικανότητα συνεργασίας με την κάμερα της συσκευής για την αναγνώριση αντικειμένων.

Όπως είναι ήδη γνωστό το S8 δεν θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του κατά τη διάρκεια του προσεχούς Mobile World Congress, ενώ οι τελευταίες φήμες θέλουν την παρουσίασή του να τοποθετείται περί τα τέλη Μαρτίου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έχω αρχίσει ήδη να μαζεύω λεφτά… 😀

Top

Show Buttons
Hide Buttons