Απεγκατάσταση εφαρμογής στα Windows 10

by Nikos Kaimakamis • On 02-11-2015 • AT 1:43 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

windows-10-start-uninstall

Στα Windows 10 η διαδικασία απεγκατάστασης ενός προγράμματος είναι πιο εύκολη και μπορεί να γίνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους. 

Ο πρώτος και πιο άμεσος από όλους είναι με την χρήση του Start Menu, από όπου μπορείτε να επιλέξετε την εφαρμογή που θέλετε να απεγκαταστήσετε και με ένα δεξί κλικ του ποντικιού πάνω της να επιλέξετε το Uninstall. Εάν εκεί δεν εμφανίζεται η επιλογή Uninstall, αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με μία default εφαρμογή των Windows 10 που απαιτεί ειδική μέριμνα για την απεγκατάστασή της, έχοντας δικαιώματα administrator στο σύστημά σας.

Ο άλλος τρόπος είναι να πάτε στις Ρυθμίσεις του υπολογιστή σας από το Start>Settings και μετά να επιλέξετε Apps & Features. Εκεί θα δείτε μία λίστα με όλες τις εφαρμογές στον υπολογιστή σας, ταξινομημένες κατά μέγεθος. Εσείς επιλέγετε την εφαρμογή που θέλετε να καταργήσετε και πατάτε το Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτή. Εάν εμφανιστεί ένα παράθυρο προειδοποίησης αλλαγών στο σύστημά σας πατήστε το Yes.

Τέλος, παραμένει, φυσικά και στα Windows 10, ο κλασικός τρόπος απεγκατάστασης μίας εφαρμογής από τον Πίνακα Ελέγχου, ή αλλιώς Control Panel, τον οποίο βρίσκετε από το Start Menu. Πηγαίνετε στο μενού Programs and Features, από εκεί επιλέγετε το Uninstall a Program, επιλέγετε το πρόγραμμα που θέλετε και μετά πατάτε το Yes.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons