Απεβίωσε ο πρωτοπόρος των φορητών υπολογιστών, John Ellenby

by Nikos Kaimakamis • On 29-08-2016 • AT 2:01 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

compass john ellenby

O John Ellenby, ένας από τους δημιουργούς του πρώτου εμπορικά διαθέσιμου laptop, απεβίωσε στα 75 του χρόνια. 

Ο φορητός υπολογιστής Compass, στο σχεδιασμό και το τελικό λανσάρισμα του οποίου είχε πρωτεύοντα ρόλο ο John Ellenby, είχε κάνει την εμφάνισή του το 1982, σε μια εποχή όπου η ιδέα του φορητού υπολογιστή έμοιαζε να έρχεται απευθείας από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Ο φορητός υπολογιστής Compass είχε πολύ μεγάλο πάχος, μεγάλο βάρος και ιδιαίτερα ακριβή τιμή, η οποία εκείνη την εποχή έφτανε τα 8.150 δολάρια, σύμφωνα με το Engadget. Παρόλα αυτά, εκείνη την εποχή, θεωρούνταν ένα ιδιαίτερο ευέλικτο και πρωτοποριακό μηχάνημα, καθώς οι άλλες φορητές προτάσεις είχαν πολύ μεγαλύτερο όγκο.

Ο John Ellenby ήταν ένας οραματιστής της εποχής του, ο οποίος είχε ασχοληθεί με projects που αργότερα θα αποτελούσαν την τεχνολογική μας πραγματικότητα, όχι μόνο στον τομέα των φορητών υπολογιστών, αλλά και μέσα από την ενασχόλησή του με το Ερευνητικό Κέντρο της Xerox στο Palo Alto.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε ιδρύσει εκείνη την εποχή μία εταιρεία tablet, την Agilis, ενώ μέσα από μία άλλη εταιρεία, την GeoVector είχε ασχοληθεί με το πεδίο της ενισχυμένης πραγματικότητας και της πλοήγησης. Ο John Ellenby έβλεπε πραγματικά μπροστά από την εποχή του…

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons