Η AOL απολύει 900 άτομα, το σχέδιο Huffington Post συνεχίζεται

by Stefanos Kofopoulos • On 11-03-2011 • AT 1:26 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Η AOL απολύει 900 άτομα, το σχέδιο Huffington Post συνεχίζεται

Με μια κίνηση όσο τόσο εντυπωσιακή όσο η εξαγορά του Huffington Post, η AOL ανακοίνωσε σήμερα την απόλυση 900 εργαζομένων ή περίπου το 15-20% του δυναμικού της. Οι απολύσεις αφορούν 700 άτομα προσωπικού στην Ινδία και 200 editors που δημιουργούσαν περιεχόμενο για τα διάφορα sites της AOL. Με λίγα λόγια η AOL κλωτσάει το ποιοτικό περιεχόμενο για κερδίσει αλλού, που ακριβώς ο καιρός θα το δείξει.

Οι απολύσεις είναι μέρους του AOL way σχεδίου, της εξαγοράς του Huffington Post και ένδειξη μιας γενικότερης δυσαρέσκειας που υπάρχει στο εσωτερικό της AOL τον τελευταίο καιρό και εκδηλώνεται με φυγή αρθρογράφων από sites όπως το engadget που πρόσφατα έχασε δύο άτομα προσωπικού επειδή δεν συμφωνούν με την νέα πολιτική της μαμάς εταιρείας.

Αν το περιεχόμενο του Huffington Post καλύψει το κενό και δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερη κίνηση στα sites που κατέχει η AOL μένει να το δούμε. Το σίγουρο είναι ότι η εταιρεία αλλάζει, ένα σημαντικό μέρος του σύγχρονου internet περιεχομένου επηρεάζεται από αυτές τις διαδικασίες και όλοι περιμένουν να δουν αν το πείραμα θα πετύχει. Έχει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον πως θα αντιδράσουν, αν αντιδράσουν, sites όπως το TechCrunch και το engadget και τι πρόκειται να συμβεί με το περιεχόμενο που οι αρθρογράφοι τους παράγουν. Για περισσότερες λεπτομέρειες ρίξτε μια ματιά στο άρθρο του Wired.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons