Άνω των 100 χιλ. εφαρμογών υγείας διαθέσιμες στην αγορά

by George Polyzos • On 10-08-2015 • AT 10:36 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

shutterstock_188507768

Ευρεία διάδοση γνωρίζουν οι υπηρεσίες mobile health (mHealth), καθώς υπολογίζεται ότι σήμερα είναι διαθέσιμες στην αγορά περισσότερες από 100 χιλιάδες σχετικές εφαρμογές.

Πρόκειται για εφαρμογές που προορίζονται για χρήση σε φορητές συσκευές, που επιτρέπουν διαδικασίες όπως η αυτό – αξιολόγηση ή η εξ αποστάσεως παρακολούθηση. Για παράδειγμα, ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια μπορούν μέσα από μια φορητή συσκευή, να ελέγχουν και αυτοί αλλά και οι ιατροί τους, την κατάσταση της υγείας τους. Το mobile health βρίσκει ένθερμους υποστηρικτές σε πολλαπλές πλατφόρμες, όπως οι iTunes, Google play, Windows Marketplace, BlackBerry World.

Μάλιστα, οι 20 κορυφαίες δωρεάν ηλεκτρονικές εφαρμογές για την άθληση, τη φυσική άσκηση και την υγεία αριθμούν ήδη 231 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως. Το γόνιμο έδαφος για το mobile health υπογραμμίζουν διαπιστώσεις, σύμφωνα με τις οποίες έως το 2017 3,4 δισ. άνθρωποι στον κόσμο θα διαθέτουν smartphone και οι μισοί από αυτούς θα χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές εφαρμογές κινητής υγείας.

Επιπρόσθετα, εάν αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό της κινητής υγείας, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν 99 δισ. ευρώ δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2017.

Το mHealth, το οποίο αποτελεί νέα πτυχή της διαδικτυακής υγείας (eHealth) βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης της Υπηρεσίας Αξιολόγησης Επιστημονικών και Τεχνολογικών Επιλογών, με αντικείμενο τη χρησιμοποίηση των τεχνολογιών πληροφοριών και της επικοινωνίας για τη βελτίωση των προϊόντων, των υπηρεσιών και των διαδικασιών στον τομέα της υγείας.

[Πηγή: ΣΕΠΕ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons