Anonymous vs Ελληνικών sites, πετυχημένη διαμαρτυρία ή κάτι αδιάφορο;

by Stefanos Kofopoulos • On 22-02-2012 • AT 7:02 pm • 14 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Anonymous vs Ελληνικών sites, πετυχημένη διαμαρτυρία ή κάτι αδιάφορο

Οι Anonymous αλλά και άλλες ομάδες που ασχολούνται με defacement έχουν βάλει στο στόχο Ελληνικά κυβερνητικά sites αλλά και sites πολιτικών προσώπων. Κάποιες φορές οι επιθέσεις θέτουν εκτός λειτουργίας τα sites που επανέρχονται μετά από ώρες και κάποιες φορές το περιεχόμενο των sites αντικαθίσταται από φωτογραφίες και μηνύματα.

Εχθές το site του Υπουργείου Δικαιοσύνης βρέθηκε εκτός λειτουργίας για ακόμα μια φορά με την αρχική και μοναδική πλέον σελίδα του site να μεταφέρει το μήνυμα των Anonymous και Illuminati που αντιδρούν στα νέα μέτρα και στις συλλήψεις μελών του GHS (Greek Hacking Scece).

Αρκετοί πιστεύουν ότι αυτός ο τρόπος διαμαρτυρίας αν και δεν αλλάζει κάτι στην καθημερινότητα δείχνει σημάδια αντίδρασης. Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι αυτά είναι τα πρώτα σημάδια ενός νέο είδους ψηφιακού πολέμου που αναμένεται να επεκταθεί πέρα των DoSS attacks και defacements. Άλλοι αδιαφορούν γιατί θεωρούν ότι η παραποίηση των στοιχείων και περιεχομένου ενός site δεν αλλάζει την δύσκολη πραγματικότητα. Μερικοί δεν καταλαβαίνουν καν τι έχει συμβεί.

Πώς κρίνεις την στάση των Anonymous και των άλλων hacking group ενάντια σε sites Ελληνικών οργανισμών, υπηρεσιών και πολιτικών; Αξίζει τον κόπο, βοηθάει, είναι κάτι αδιάφορο;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εγώ θεωρώ ότι βοηθάει, αλλά από μόνο του δεν επιλύει τίποτα. Βοηθάει στο να καταλάβει ο κόσμάκης πόσα λεφτά έχουν πεταχτεί στον αέρα με σαιτ του ποδαριού και ασφάλεια λιγότερη και από το μουσείο της Ολυμπίας. Από την άλλη αν ο κόσμος δεν πάει σε πορείες, δεν διαμαρτυρηθεί και κουνήσει τα χεράκια του, τίποτα μα τίποτα δεν θα αλλάξει.

  • Άλλο το site και άλλο η υποδομή που το φιλοξενεί ή τρέχει από πίσω για να το υποστηρίζει

   • Αν δεν με απατά η μνήμη μου το Ελληνικό κρατός συνήθως απαιτούσε υποστήριξη για τις ιστοσελίδες που κατασκευάζονταν γι’ αυτό (για το hosting δεν θυμάμαι).

 2. προβλήματα δεν λύνει.
  αλλά με αυτό τον τρόπο όλοι έχουν γνώση οτι υπάρχει Η Αντίσταση..

 3. Προσωπικά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς πρεσβεύουν οι Anonymous, για ποιο πράγμα ακριβώς μάχονται; για την αναρχία για το δίκαιο του καθενός να κατεβάζει παράνομα ταινίες και μουσική; για ποιο ακριβώς; Επίσης αμφιβάλλω αν γνωρίζουν την ιστορία της μάσκας η απλά έχουν δει την ταινία. Νομίζω πρέπει να είμαστε πολύ υποψιασμένοι και καχύποπτοι σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας “σώσουν” η δηλώνουν επαναστάτες.

  • Προσωπικά πιστεύω ότι είσαι τουλάχιστον αφελής…
   Περισσότερα μπορείς να δείς εδώ

   • Προσωπικά, πιστεύω ότι είσαι τουλάχιστον, Anorimous.

  • Ξεκινάς δηλώνοντας ότι δεν ξέρεις τι πρεσβεύουν μετά βάζεις, στα μουλωχτά, την κατηγορία σου. Προσωπικά πιστεύω ότι καλύτερα να κοιτάξεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου και την οικογένεια σου στον πραγματικό κόσμο, ψηφίζοντας καλύτερα και αμφισβητώντας ανοιχτά το σύστημα που μας κατάντησε άνεργους, μετανάστες, φτωχότερους και πιο δυστυχισμένους. Καλά κάνεις και είσαι υποψιασμένος όμως ο κάθε ανώνυμος δεν σου ζήτησε ψήφο, φράγκα η ρουσφέτι. Μπορείς να πεις το ίδιο και για τους πολιτικούς;

   • Με γνωρίζεις προσωπικά και ξέρεις τι ψηφίζω η το τι πρεσβεύω ως άνθρωπος; Με αυτά που γράφεις νομίζω ότι πρέπει πρώτα να συμμορφωθείς εσύ ο ίδιος και στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο.

 4. Δυστυχώς η απάντηση θα δωθεί στους δρόμους και θα είναι
  βίαιη και αιματηρή. Επαναστάσεις και ανατροπές χούντας από
  το πληκτρολόγιο δεν γίνονται.

  Αν είναι μάγκες ας κρακάρουν το κέντρο επιχειρήσεων των
  ΜΑΤ να βοηθήσουν όταν έχουμε πορείες.

  • Δεν νομίζω ότι αυτό που λες είναι εφικτό. Είναι πιο πολύ σενάριο ταινίας που σε 5 λεπτά έχει καταρρεύσει το σύμπαν.

  • ΟΙ επαναστάσεις γίνονται από αθρώπους με θέληση και όραμα για κάτι καλύτερο. Καλός η κακός [μάλλον καλός] σήμερα αγωνιζόμαστε για να έχουμε extra εισόδημα για να μπορούμε να παίρνουμε κάθε χρόνο ένα iPhone. Δεν πεινάμε αν πραγματικά πεινούσαμε, θα τα είχαμε διαλύσει όλα από τη πρώτη μέρα.

 5. Συμφωνώ καλά είναι και αυτά, αλλά η οριστική απάντηση θα δωθεί στους δρόμους.

 6. Πιστεύω το καλοκαιρι θα ξεσπάσει όλη αυτή η οργή και μίσος που έχουμε συσωρεύσει μέσα μας….πιστεύω ότι το γρηγορότερο όλοι θα βγούνε στους δρόμους.

Top

Show Buttons
Hide Buttons