Άνοδος πωλήσεων smartphones στο πρώτο τρίμηνο

by Nikos Kaimakamis • On 23-05-2016 • AT 1:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

smartphones

Οι εταιρείες έρευνας αγοράς ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων για τις πωλήσεις smartphones στο πρώτο τρίμηνο του 2016. 

Σύμφωνα με την Gartner, οι πωλήσεις smartphones κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016, σημείωσαν παγκοσμίως άνοδο σε ποσοστό 3,9%, με 349 εκατομμύρια συσκευές να φτάνουν στα χέρια των καταναλωτών. Η ανάπτυξη των πωλήσεων smartphones με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 3G και LTE ήταν ο καθοριστικός παράγοντας ανόδου των πωλήσεων, με το Android να παραμένει το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα, καθώς το συναντά κανείς στο 84% των συσκευών που πωλήθηκαν. Αντίθετα, η Apple είδε τις πωλήσεις του iPhone σε παγκόσμιο επίπεδο να σημειώνουν πτώση της τάξης του 14%.

Η GfK από την μεριά της, είδε στις έρευνές της τη σημασία που έχει η κινεζική αγορά smartphones στα παγκόσμια μεγέθη, όπου το πρώτο τρίμηνο του 2016 πωλήθηκαν 109,2 εκατομμύρια συσκευές. Ακολουθεί η Βόρεια Αμερική με πωλήσεις 45,4 εκατομμυρίων smartphones. Στις προβλέψεις της για το σύνολο του 2016, η GfK περιμένει να δει αποστολές 411,5 εκατομμυρίων smartphones στην Κίνα, 197,4 εκατομμυρίων συσκευών στην Βόρεια Αμερική και άλλων 182,7 εκατομμυρίων smartphones στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η εταιρεία που κατέκτησε την πρώτη θέση σε πωλήσεις κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του 2016 είναι η Samsung, παρόλο που οι πωλήσεις της σημείωσαν πτώση 1.1% σε σχέση με το περσινό πρώτο τρίμηνο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons