Άνοδος για τα PC, νίκη laptop έναντι των tablets

by Nikos Kaimakamis • On 05-08-2014 • AT 9:21 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

 

Laptop user

Μπορεί να θεωρείται από πολλούς δεδομένο ότι το PC πνέει τα λοίσθια, μαζί με το ότι τα tablets έχουν πλέον αντικαταστήσει τα laptops, αλλά τα δεδομένα της Canalys δείχνουν μια διαφορετική εικόνα. 

Στην προσπάθειά της να δει την παγκόσμια κατάσταση στην αγορά των υπολογιστών, η εταιρεία ερευνών Canalys, ανακάλυψε ότι κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου 2014, οι αποστολές PC σε όλο τον κόσμο σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 14%, αγγίζοντας τις 123,9 εκατομμύρια μονάδες. Μία ελαφριά άνοδο σημείωσαν και οι αποστολές φορητών υπολογιστών, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι αποστολές laptops ήταν περισσότερες από εκείνες των tablets.

canalys 2014 q2

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών λένε ότι η κατάσταση αυτή έχει να κάνει με την πτώση που έχουν δει οι δυο κυρίαρχοι της παγκόσμιας αγοράς tablets, η Apple και η Samsung, κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου.  Ειδικά η Apple είχε το πιο ασθενές της τρίμηνο από το πρώτο του 2012, με τη Lenovo να παίρνει την ευκαιρία να την πλησιάσει ακόμα περισσότερο. Στην τρίτη και τέταρτη θέση στην αγορά των υπολογιστών (συγκεντρωτικά PC, laptops και tablets) είναι η HP και η Dell αντίστοιχα.

Μένει να δούμε εάν οι φορητοί υπολογιστές θα καταφέρουν εντός του 2014 να κάνουν δυναμική επιστροφή και να κερδίσουν σημαντικά μερίδια της αγοράς που θεωρούνταν δεδομένο ότι θα κατακτηθούν από τα tablets. Ο κόσμος της τεχνολογίας δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει, τελικά…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons