Άνοδος εσόδων με πτώση μετοχής για την Alphabet

by Nikos Kaimakamis • On 08-02-2019 • AT 10:42 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Μπορεί τα έσοδα της Alphabet να σημείωσαν ανοδική πορεία στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, αλλά η μετοχή της εταιρείας συνεχίζει να πέφτει. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2018 για την Alphabet, τη μητρική εταιρεία της Google, τα έσοδα της σημείωσαν άνοδο της τάξης του 22%, αγγίζοντας σε απόλυτο αριθμό τα 39.3 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα αποτελέσματα αυτά ήταν ελαφρώς καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για έσοδα της τάξης των 38.98 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από την άλλη μεριά, οι δαπάνες της Alphabet κινήθηκαν και αυτές σε ανοδικούς ρυθμούς με τα 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια να δαπανώνται σε διάφορες προσπάθειες της Alphabet να καθορίσει με ποιον τομέα θα ασχοληθεί στο άμεσο μέλλον. Αυτές οι επενδυτικές κινήσεις της Alphabet θεωρούνται αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και απόδοσης, γεγονός που οδηγεί στη δημιουργία ενός κλίματος αβεβαιότητας από τους επενδυτές, με άμεση συνέπεια την εμφάνιση του φαινομένου της πτώσης της τιμής της μετοχής της Alphabet.

H πτώση στην τιμή της μετοχής της Alphabet αμέσως μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 ήταν σε ποσοστό 2%. Ανάμεσα στις αμφιβόλου αποτελεσματικότητας επενδύσεις της Alphabet συγκαταλέγονται η Waymo, η Fiber και η Verily, οι οποίες φαίνεται ότι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πείσουν το επενδυτικό κοινό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons