Τα Angry Birds θυμώνουν, η Lodsys έχει τις πατέντες και τα παράπονα

by Stefanos Kofopoulos • On 01-08-2011 • AT 2:16 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Τα Angry Birds θυμώνουν, η Lodsys έχει τις πατέντες και τα παράπονα

Δυσκολίες και προβλήματα στην Rovio, την εταιρεία πίσω από το Angry Birds. Η Αμερικανική Lodsys κατηγορεί την Rovio ότι καταπατά τις πατέντες που αφορούν τον μηχανισμό in app purchase που χρησιμοποιεί η Rovio στο Angry Birds. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Rovio ή θα πρέπει να αρχίσει να πληρώνει την Lodsys ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τον τρόπο που έχει τώρα και προσφέρει νέα επίπεδα στους χρήστες ή να τα βρει με την εταιρεία αφού ανακαλύψει ξανά τον τροχό μέσα στο Angry Birds. Δεν είναι ξεκάθαρο που θα καταλήξει η ιστορία γιατί η Lodsys φαίνεται να έχει άγριες διαθέσεις για την πλατφόρμα του iOS και τους developers.

Η Rovio ως δημιουργός του Angry Birds είναι απλά ένας ακόμα iOS developer που δέχεται τα πυρά της Lodsys για το θέμα που αφορά τις πατέντες του μηχανισμού in App purchase μέσα από τα iPhone, iPad και iPod touch apps. Στην διαδικασία έχει μπλεχτεί και η ίδια η Apple με τον πιο επίσημο τρόπο, ζητώντας από την Lodsys να αποσύρει όλες τις μηνύσεις και δικαστικά μέσα που χρησιμοποιεί εναντίον των iOS developers. Προς το παρόν αναμένεται η απόφαση του δικαστή σχετικά με το αν η Apple ή η Lodsys έχει δίκιο.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η lodsys είναι γνωστό pattent troll και καλά θα κάνουν οι μεγάλες εταιρείες που σε αντίθεση με την λodsys βγαζουν υπαρκτά προϊόντα να κάνουν κάτι προκειμένου να την εξαφανίσουν από το χάρτη.

    http://gizmodo.com/5824912/who-is-really-snuffing-out-american-innovation

    • Όταν δεν υπάρχει δικαστική απόφαση και η Lodsys μπορεί να κάνει ότι θέλει, τότε δεν θα εξαφανιστεί από τον χάρτη, Ακόμα και η Apple σε σειρά αναμονής είναι για να υπερασπίσει το iOS

Top

Show Buttons
Hide Buttons