Η Angela Merkel, το περιβάλλον, το Kyoto και η αδικία

by Stefanos Kofopoulos • On 31-08-2007 • AT 5:15 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

angela merkel kyoto

Η Angela Merkel ολοκληρώνει ένα πολύ σημαντικό ταξίδι με επαφές και ομιλίες σχετικά με το περιβάλλον. Προσπαθεί να πείσει άλλες υπό ανάπτυξη χώρες ότι το πρωτόκολλο Kyoto πρέπει να τεθεί σε εφαμοργή για να σωθεί ο πλανήτης. Το περιβάλλον περνάει δύσκολες ώρες και στην Ασία το ξέρουν πολύ καλά αυτό. Το ίδιο καλά γνωρίζει και η καγκελάριος ότι αυτό που ζητά είναι εξαιρετικά άδικο για τις ανερχόμενες οικονομίες αν και όπως όλοι γνωρίζουμε η ανάγκη για εφαρμογή του πρωτοκόλλου είναι επιτακτική.

Η δυτική οικονομία αφού έκαψε όσο άνθρακα ήθελε χωρίς να δίνει δεκάρα για το περιβάλλον, αφού έχυσε τόνους χημικών και κατέστρεψε δέντρα και τόσα άλλα που έχουν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο, απαιτεί πλέον από τις μικρότερες χώρες – οικονομίες ότι αν θέλουν να έχουν καλό προφίλ, να βοηθήσουν το περιβάλλον και παράλληλα να αναπτυχθούν θα πρέπει να ακολουθήσουν τις επιταγές του Kyoto. IMHO είναι άδικο και την ίδια ώρα αναγκαίο.

Ίσως μια πιθανή λύση που να ευνοεί τα υπό ανάπτυξη κράτη να βρεθεί μέσω δανεισμών με χαμηλό επιτόκιο, ανταλλαγές πληθυσμού, εργατικού δυναμικού με τεχνογνωσία κλπ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Η δυτική οικονομία αφού έκαψε όσο άνθρακα ήθελε χωρίς να δίνει δεκάρα για το περιβάλλον, αφού έχυσε τόνους χημικών και κατέστρεψε δέντρα και τόσα άλλα που έχουν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο, απαιτεί πλέον από τις μικρότερες χώρες – οικονομίες ότι αν θέλουν να έχουν καλό προφίλ”

    καταπληκτική παράγραφος, τα λέει όλα. Και δυστιχώς τα πράγματα θα χειροτερέψουν πολύ με την τεράστια αλλαγή της Κίνας. Αναπτύσεται σε τόσο γρήγορους ρυθμούς που δεν πρόκειται να αντέξει η παγκόσμια οικονομία, οι άνθρωποί της, οι πόροι, και φυσικά ούτε το περιβάλλον.. Θα δούμε τα αποτελέσματα σε λιγότερο από 10 χρόνια πιστεύω η λύση θα είναι παγκόσμια σύρραξη..

  2. Ζώ στο Λονδίνο και 2 από τους κολλητούς μου είναι από Κίνα και Μπαγκλαντές. Με τον Κινέζο φίλο μου έχουμε κάνει αυτήν την κουβέντα και με έχει διαβεβαιώσει ότι η ρύπανση στη χώρα του είναι τόσο μεγάλη που σε μερικά χρόνια θα πεθαίνει από κάρκίνο η πλειοψηφία του πληθυσμού. Αυτό γιατί στις υπό αναπτυξη χώρες δεν υπάρχουν νόμοι που να προστατεύουν το περιβάλλον. Στο Μπαγκλαντές μια από τα ίδια αλλά εδώ οι απόψεις το φίλου μου ήταν λίγο παρανοικές και δεν τις συμμερίζομαι. Είχαν να κάνουν με το λογική ναι μεν έτσι είναι αλλά υπάρχει δουλειά για τους ανθρώπους και αν κάποτε οι βιομηχανίες φύγουν θα αφήσουν πίσω υλικοτεχνική υποδομή (όπως επίσης ένα άθλιο και επικίνδυνο περιβάλλον για να ζείς)

Top

Show Buttons
Hide Buttons