Ανεπάρκεια ενέργειας για τους υπολογιστές το 2040

by Nikos Kaimakamis • On 26-07-2016 • AT 9:36 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

semiconductors 2040

Τα στοιχεία από την Ένωση κατασκευαστών ημιαγωγών, δείχνουν ότι η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια το 2040 δεν θα επαρκεί για τους υπολογιστές. 

Μέσα από τις προβλέψεις ανόδου του αριθμού των υπολογιστών που κάνουν οι κατασκευαστές chips, το 2040 θα είναι ένα έτος ορόσημο, καθώς εκτιμάται ότι δεν θα είναι εφικτό για την ενεργειακή βιομηχανία να καλύψει τις ανάγκες που θα προκύπτουν από την λειτουργία τόσων πολλών ηλεκτρονικών υπολογιστών, κάθε μορφής, όχι μόνο των desktops αλλά και των άλλων mobile συσκευών.

Από το 1990 και κάθε δύο χρόνια η Semiconductor Industry Association, δημοσιεύει τον οδικό χάρτη για την κατάσταση στην αγορά ημιαγωγών, ή αλλιώς το International Technology Roadmap for Semiconductors (ITRS), μέσω του οποίου σκιαγραφούνται οι τάσεις που θα επικρατήσουν στο πεδίο των υπολογιστών. Ένα από τα βασικά συμπεράσματα των κατασκευαστών chips είναι ότι όσο περισσότερο πλησιάζουν οι επεξεργαστές προς την αρχιτεκτονική των 10 nm, τόσο πιο δύσκολη είναι η παραγωγή τους με οικονομικούς όρους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το The Register, οι κατασκευαστές συνειδητοποιούν ότι οι ενεργειακές ανάγκες τόσων συσκευών με ενσωματωμένους μικροεπεξεργαστές για τον mobile κόσμο, αλλά και το οικοσύστημα του Internet of Things έως το έτος 2040 θα οδηγήσει σε σημαντικό πρόβλημα μιας και οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος δεν φαίνεται να μπορούν να καλύψουν αυτή τη ζήτηση.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons