Άνεμοι 8500 Κm/h στον Kepler 438b

by Nikos Kaimakamis • On 17-11-2015 • AT 10:55 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Kepler 438b is an Earth-like extrasolar planet orbiting the star Kepler 438, some 470 lightyears away in Lyra. The planet has an ESI (Earth Similarity Index) of 0.88, the highest currently measured. It's an indication of how similar physically a given world is compared to Earth, and it takes into account the planet's mass, radius, density, escape velocity and surface temperature. Although Kepler 438b is similar physically the Earth, the star Kepler 438 is a flaring red dwarf, highly volatile. It is therefore quite unlikely that the planet harbors any form of life, despite its high ESI.

Μπορεί ο Kepler 438b να είναι ένας εξωπλανήτης ο οποίος μοιάζει με την Γη, αλλά οι ταχύτητες των ανέμων του τον καθιστούν ένα πραγματικά ξεχωριστό μέρος. 

O Kepler 438b είναι ένας πλανήτης που ανακαλύφθηκε πρόσφατα να περιστρέφεται γύρω από το άστρο Kepler 438 και μοιάζει σε αρκετά μεγάλο βαθμό με την Γη, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη που έχουν θέσει οι επιστήμονες. Το αστέρι Kepler 438 είναι ένας κόκκινος νάνος, ενώ ο Kepler 438b απέχει περίπου 60 έτη φωτός από την Γη.

Μέσα από μία ειδική τεχνική παρατήρησης του εξωπλανήτη και της ατμόσφαιράς του, οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι ενδέχεται να υπάρχει ατμόσφαιρα στον Kepler 438b, μόνο που η ατμόσφαιρα αυτή δεν μοιάζει να είναι ιδιαίτερα φιλική προς την ανάπτυξη ζωής.

Αυτό συμβαίνει γιατί με τους τωρινούς υπολογισμούς των αστρονόμων, οι άνεμοι στην ατμόσφαιρα του Kepler 438b μπορούν να φτάνουν σε ταχύτητα μέχρι και τα 8500 Km/h, πράγμα που σημαίνει ότι εάν περπατούσε κανείς εκεί και φυσούσε, θα ήταν σαν να τον χτυπούσε ένας πύραυλος.

Οι άνεμοι εκεί μοιάζουν να κινούνται ανατολικά, μεταφέροντας θερμότητα από την πλευρά του πλανήτη που έχει ημέρα, προς την κατεύθυνση της νύχτας. Οι υπολογισμοί έχουν περιθώριο σφάλματος, αλλά θα ήταν πολύ προκλητικό να φανταστεί κανείς πώς θα ήταν να βρίσκεται στο καυτό και αφιλόξενο έδαφος του Kepler 438b.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons