Το Android είναι το No1 λειτουργικό για νέους χρήστες smartphones

by Stefanos Kofopoulos • On 06-10-2010 • AT 12:44 am • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Το Android είναι το No1 λειτουργικό για νέους χρήστες smartphones

Αν τα στοιχεία της Nielsen καταγράφουν μια αλήθεια, αυτή είναι η πρωτοπορία του Αndroid στο κομμάτι νέων χρηστών smartphones από τις αρχές του 2010 μέχρι τον Αύγουστο. Οι πωλήσεις περιλαμβάνουν ένα μήνα για το iPhone 4 κάτι που ίσως να αδικεί την πλατφόρμα του iOS αλλά σίγουρα όχι την γενικότερη εικόνα που δείχνει τα Android smartphones να πολλαπλασιάζονται με ρυθμούς πέρα από κάθε φαντασία. Μένει να δούμε την εικόνα στο τέλος του χρόνου με τις πωλήσεις των κινητών στην Αμερική κατά την Χριστουγεννιάτικη περίοδο και φυσικά το iPhone 4 στην αγορά για περισσότερο από 30 ημέρες. Όχι πως θα αλλάξουν πολλά στην θέση του Android.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λογικό δεν είναι;

 2. Φώτη, σου βγάζω το καπέλλο.

  • Φώτη, είναι προφανές γιατί ενδιαφέρει τον τελικό καταναλωτή. Όσο περισσότερα είναι τα Android κινητά τόσο πιο πολύ τα πράγματα θα γίνονται πιο φιλικά προς σε αυτό και θα αποτελούν ένα ακόμα λόγο για τους developers να ασχοληθούν με την πλατφόρμα σε επίπεδο εφαρμογών, παιχνιδιών κλπ

   • Προφανώς και αυτό θα συμβεί, για αυτό υπάρχουν εκατοντάδες χρόνια τώρα οι λίστες με τις top πωλήσεις από βιβλία μέχρι μουσική και apps. Επιπλέον όλο αυτό βελτιώνει την κατάσταση γενικότερα στην βιομηχανία των κινητών και ανεβάζει τον πήχη λίγο πιο ψηλά για όλους.. καταναλωτές και το internet. Οι απαιτήσεις είναι πιο ψηλά, οι εφαρμογές λίγο καλύτερες, οι browsers σημαντικά καλύτεροι κλπ

   • Αυτό που λέει υποθέτω, και συμφωνώ, είναι πως κάποια νούμερα δεν έχουν αξία για σκεπτόμενους καταναλωτές. Με αυτή την λογική κανείς δεν θα έπερνε iPhone την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας γιατί οι πολλοί είχανε symbian, ή windows mobile.

    Επίσης το android πουλιέται και σε συσκευές με αδύναμο hardware και ανάλογη τιμή, πως αυτό είναι συγκρίσιμο με το iOS για έναν developer. Το developer τον νοιάζει πόσο % έχουν οι browsers τους και τι revenue μπορεί να βγάλει από τα app store. Και ξέρεις καλύτερα από εμένα ότι και στα δύο οι ενεργοποιημένες συσκευές Android δεν βοηθάνε αρκετά ούτε να πλησιάσει σε τάξεις μεγέθους το iOS προς το παρόν. Μακάρι να το κάνει σύντομα, the more the merrier, αλλά προς το παρόν το στοιχείο των ενεργοποιήσεων, ειδικά αφού τα μετράνε και αλλιώς, είναι σκέτο marketing blah.

   • Προς το παρόν είναι marketing blah αλλά για να το κάνουν όλοι παίζει ρόλο στις εντυπώσεις και άρα έχει αντίκυπτο. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου στο θέμα του ανταγωνισμού. Η μεγάλη εικόνα αυτή είναι και εκεί πρέπει να κοιτάμε για Android, iOS, RIM, Symbian^3, Windows Phone 7 κλπ. Αυτό θα σπρώξει την τεχνολογία και την καινοτομία στα νέα μοντέλα κινητών.

Top

Show Buttons
Hide Buttons