Το Android Market παραμένει μικρό, πολύ μικρό και ανώριμο

by Stefanos Kofopoulos • On 22-02-2011 • AT 4:04 pm • 37 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Το Android Market παραμένει μικρό, πολύ μικρό και ανώριμο

Η αγορά του Android είναι ανώριμη, ανούσια και καθυστερημένη για λόγους που αν και δυσαρεστούν είναι αληθινοί και έχουν εξηγηθεί πρόσφατα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Android δεν αξίζει, ούτε ότι πρόκειται για ένα λειτουργικό υποδεέστερο των άλλων. Στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και με την μέχρι τώρα εξέλιξη του Android, το οικοσύστημα και η αγορά που έχει δημιουργηθεί είναι ανώριμα, ανούσια και καθυστερημένα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση έρχεται να δώσει η IHS, μια Αγγλική εταιρεία που αναλύει την αγορά και παρουσιάζει στοιχεία σχετικά με το μέγεθος αυτής. Παρά την θεαματική αύξηση κατά 816.5% στο τζίρο του Android Market, τα ποσά είναι απίστευτα χαμηλά. Το 2010 ο τζίρος που παρήγαγε το Android Market εκτιμάτε ότι έφτασε τα 102 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένος σημαντικά από τα 11 εκατομμύρια δολάρια του 2009.

Όλα καλά μέχρι αυτό το σημείο, γιατί η σύγκριση με τον ανταγωνισμό της Apple δείχνει ότι το Android παραμένει μικρό, πολύ μικρό, ανώριμο και αδύναμο απέναντι στον ανταγωνισμό. Το 2010 η Apple υπολογίζεται ότι έκανε τζίρο στο App Store που έφτασε τα 1,782 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 769 εκατομμύρια δολάρια το 2009. Είναι περισσότερο από προφανές ότι η διαφορά στα νούμερα είναι τεράστια και το Android παραμένει συγκριτικά όχι απλά μικρό αλλά ανήμπορο να αποτελέσει μαι σοβαρή απειλή στην Apple που αυτή την στιγμή κυριαρχεί στην αγορά.

Ακόμα και η Nokia με το Ovi Store και τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της, κατάφερε να δημιουργήσει μεγαλύτερο τζίρο από το Android που πουλάει σαν τρελό. Για το 2010 η εκτίμηση του τζίρου για το Ovi Stote είναι 105 εκατομμύρια δολάρια ($102 εκ. το Android) ενώ το 2009 η εκτίμηση κάνει λόγο για 13 εκατομμύρια δολάρια ($11 εκ. για το Android).

Προφανώς το Google κερδίζει σε μερίδιο αγοράς, βγάζει χρήματα από την αναζήτηση μέσα από Android κινητά, συλλέγει στοιχεία και πληροφορίες για τους χρήστες που χρησιμοποιεί για να βελτιώσει όχι μόνο το Android αλλά και τα διάφορα Google προϊόντα γενικά αλλά αφήνει τους developers με ένα Android στο χέρι και την επιλογή να ασχολούνται όλο και περισσότερο με το App Store. Οι κατασκευαστές ενδιαφέρονται για τις πωλήσεις περισσότερων συσκευών με πρακτικά άχρηστα specs για τον καταναλωτή αφού δεν υπάρχει software που να τα αξιοποιεί. Το Google βολεύεται από την συμπεριφορά αυτή γιατί αυξάνεται σημαντικά το μερίδιο αγοράς και κερδίζει χρήματα αλλιώς.

Οι developers δεν κερδίζουν χρήματα όπως στο App Store, άρα δεν ασχολούνται με την πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι η πρόοδος σε ποιοτικά και χρήσιμα Android apps είναι εξαιρετικά αργή και οι καταναλωτές αγοράζουν συσκευές wow σε specs χωρίς όμως να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες των smartphones και των tablets παρά στο ελάχιστο με βίντεο στο YouTube, Facebook, Twitter και κάτι ακόμα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

37 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η διαφορά σε Apps είναι μικρή. Κάπου (εδώ;) διάβασα ότι ενώ το 2009 το Android είχε περίπου 30.000 apps και το iPhone 200.000, το 2010 το Android έφτασε τις 270.000 Apps με το iPhone να φτάνει τις 300.000.
  Όσον αφορά τον τζίρο, προφανώς παίζει ρόλο ότι το Android, ως FLOSS διαθέτει developers που μπορούν εύκολα να παράγουν εφαρμογές (όχι εκ του μηδενός) και διαθέτουν μια κουλτούρα εντελώς διαφορετική από αυτούς του iPhone.
  Δηλαδή τα apps στο iPhone κοστίζουν ενώ στο Android είναι ελεύθερα. Θα είχε ενδιαφέρον να διαβάζαμε σε τι ποσοστό είναι ελεύθερα τα apps στη μία πλατφόρμα έναντι της άλλης.
  Πάντως, ανεξάρτητα επιχειρημάτων υπέρ του ενός ή του άλλου, είναι τουλάχιστον άστοχο να χαρακτηρίζεται “ανούσια, ανώριμη και καθυστερημένη” η πλατφόρμα που ενώ είναι η πιο νέα, έχει καταστεί η πιο διαδεδομένη παγκοσμίως!

  • Απ’ όσο γνωρίζω το ποσοστό των free εφαρμογών είναι πάνω από το διπλάσιο στο andoird από ότι είναι στην apple. Η απορία μου εμένα είναι αν στα ποσά αυτά του android είναι και τα κέρδη από τις διαφημίσεις που σε κάποιες εφαρμογές είναι πολλά (βλέπε Angry Birds).

   • το ιδιο θα ηθελα να ρωτησω κι εγω …

   • Manos Bairaktaris, όταν συγκρίνεις τα ποσά του τζίρου τότε καταλαβαίνεις πόσο πίσω είναι το Android και τι κίνητρο δίνει αυτό στους developers να ασχοληθούν και άρα να παράγουν κάτι καλό και για τους καταναλωτές

    Κώστας, Επί πληρωμή ή όχι δεν έχει σημασία, αυτό που μετράει είναι τι ποιότητα παίρνει ο χρήστης. Για το Angry Birds μόλις απάντησα πιο κάτω, δεν είχα δει το σχόλιο σου.

 2. Συγγνώμη αλλά νομίζω ότι είσαι υπερβολικός. Ποια εφαρμογή σου έλειψε και δεν βρήκες την ίδια ή αντίστοιχη στο android; Για οτιδήποτε έχω θελήσει έχω βρει εφαρμογή που με καλύπτει. Τι δεν έχεις βρει που να αξιοποιεί την wow σε specs συσκευή σου;

  • Δεν παίζει ρόλο αν κάνεις κάτι αλλά και ο τρόπος που το κάνεις, αν το περιβάλλον είναι όμορφο και λειτουργικό, αν υπάρχει υποστήριξη, αν υπάρχουν νέες εκδόσεις σύντομα κλπ. Με dual core επεξεργαστές ποια εφαρμογή εκτός από games χρειάζεται τέτοια ισχύ; Αλλά αν τα games ήταν καλά και αρκετά δεν θα πουλούσε περισσότερο το Android; Καταλαβαίνεις πιο είναι το πρόβλημα;

 3. Ο google αναγκάζει τους developer να βάζουν τις εφαρμογές τους τσάμπα με διαφημίσεις. Το κάνει πολύ απλά, δεν υποστηρίζει το google checkout παρά μόνο σε καμιά 20αριά χώρες, έτσι ένα developer μπορεί να βάλει μόνο free app και όχι με χρήματα. Έτσι μαζεύονται ένα κάρο βλακείες εφαρμογές με ενοχλητικές διαφημίσεις.

  • Ακριβώς αυτό. Το Google έτσι κερδίζει και όλοι οι άλλοι όχι και τόσα πολλά. Μπορεί το Angry Birds να βγάζει 1.000.000 τον μήνα από τις διαφημίσεις αλλά πόσα Angry Birds games υπάρχουν στο Android και τόσο γνωστά γενικά ώστε όλοι να θέλουν να παίξουν και να δοκιμάσουν το Angry Birds επειδή το ακούνε παντού;

 4. χαχαχαχααχαχα
  χαμος θα γινει παλι

  • μηπως αυτο ειναι και το ζητουμενο ???

   • ε μαλλον, παντως εχει πλακα

   • Θα ήταν προτιμότερο να σχολιάζατε κάτι ουσιαστικό, με επιχειρήματα, νούμερα, στοιχεία σχετικά με το Android.

   • εχεις δικιο τιτανα

   • Συμφωνώ στο ότι πρέπει τα όποια σχόλια να είναι εμπεριστατωμένα, αλλά το μόνο που θέλω να καταθέσω εγώ (και ίσως και κάποιοι παραπάνω) είναι ότι ο τζίρος δε θα έπρεπε να είναι το μόνο μέτρο σύγκρισης.

    Ο αριθμός των downloaded apps είναι ένα άκομα σημείο σύγκρισης. Όπως είναι και ο αριθμός χρηστών που έχουν τελικά Android ή άλλο app store, άρα είναι δυνητικοί χρήστες.

    Σημαντικότερο ίσως μέτρο σύγκρισης είναι και το growth rate σε αριθμό χρηστών ή downloaded apps και όχι τα απόλυτα νούμερα, γιατί έτσι βλέπεις τα trends.

    Δεν τα έχω σαν νούμερα να στα παρουσιάσω, αλλά σίγουρα η διαφορά είναι μικρή.

 5. Ναι αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι επί πληρωμή εφαρμογές δεν είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες, μια από τις οποιίες είναι και η Ελλάδα. Στο σύνολο πρέπει να είναι καμία 30αρια οι υποστυριζόμενες χώρες. Το android θα συνεχίσει να ανεβαίνει, όχι βέβαια με τους τωρινούς ρυθμούς.

 6. Αν πω οτι γινεσαι γραφικός, θα γίνω υπερβολικός???

  Ειναι λογικό να είναι ακομη ανώριμο αφου έχει μολις συμπληρώσει 2 έτη ζωής.

  Οσο για τα κέρδη… έχεις ακουστά για την open/free source ιδεολογία την οποία πρεσβέυει KAI το Android?

  1000 συγνώμη αλλά, άτοπο το αρθρο σου.

  • Open source δεν σημαίνει δωρεάν, ούτε δεν βγάζουμε λεφτά. Πόσο μάλλον για την αγορά του Android όπως δουλεύει σήμερα και εξυπηρετεί μόνο το Google αλλά όχι τους developers και τους καταναλωτές. Χαρακτηριστική η δήλωση του Eric Schmidt τον Οκτώβριο 2010 ότι το Android είναι κερδοφόρο business για το Google και μάλιστα με πολύ καλά κέρδη. Χαρακτηριστική επίσης η δήλωση του ίδιου ότι μέχρι το 2012 το Google θέλει να βγάλει 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τις mobile διαφημίσεις, όχι από τις πωλήσεις apps.

 7. Εγώ έχω το HTC Hero 2.1 firmware.
  Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι πραγματικά νιώθω το market φτωχό άλλα και το περιβάλλον μπερδεμένο.
  Πολλά άχρηστα apps που δεν παίζουν παντού και σε όλο αυτό μπουκώνει και το κινητό επειδή δεν υποστηρίζει εγκατάσταση στην κάρτα μνήμης τον apps.
  Αν σε αυτό προσθέσουμε ότι είναι ακριβό το mobile internet εδώ στην Ελλάδα και ένα μεγάλο μέρος τον apps θέλουν net καταλαβαίνεις ότι τελικά νιώθεις άχρηστη την συσκευή και αποκλεισμένη.
  Παραδόξως θεωρώ ότι είναι ένα πολύ ωραίο περιβάλλον άλλα ο καθένας κάνει ότι γουστάρει και περιμένεις για τα αυτονόητα αιώνες.

  • Αυτά είναι τα βασικά προβλήματα του Android Market, ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Το χειρότερο όμως είναι ότι ενώ συμβαίνουν αυτά οι κατασκευαστές συνεχίζουν τον πόλεμο specs και μάλιστα σε κινητά με Android – όχι μόνο ενάντια στον ανταγωνισμό του iPhone / Windows Phone 7 – και οι developers βλέπουν ότι ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να βγάλουν αρκετά χρήματα, άρα να επενδύσουν χρόνο για κάτι ποιοτικό.

 8. Κάπως μεροληπτικό θα το χαρακτήριζα όλο το δημοσίευμα. Να φανταστώ πως έχεις iphone? Το android είναι full στα free apps.. κατι που δε συμβαίνει με το iphone, όταν πληρώνεις ακόμα και για το παραμικρό ringtone, που λέει ο λόγος. Το μόνο πράγμα που έχεις δίκιο ειναι η πιθανη απώλεια ενδιαφέροντος απο τους developers..

 9. Μήπως φίλε μου καταλαβαίνεις γιατί είναι free??Μάλλον γιατί δεν πουλάνε η τουλάχιστον δεν τους συμφέρει ;;Εγώ προτιμώ να έχω μια εφαρμογή αποκλειστικά για το κινητό μου που να ξέρω πως όταν την κατεβάσω θα παίζει άψογα από την αρχή ως το τέλος χωρίς να κρασάρει ούτε να με ενοχλεί με χιλιάδες διαφημίσεις .Αφού το έχει πει και η ίδια η rovio

 10. Μήπως φίλε μου καταλαβαίνεις γιατί είναι free??Μάλλον γιατί δεν πουλάνε η τουλάχιστον δεν τους συμφέρει ;;Εγώ προτιμώ να έχω μια εφαρμογή αποκλειστικά για το κινητό μου που να ξέρω πως όταν την κατεβάσω θα παίζει άψογα από την αρχή ως το τέλος χωρίς να κρασάρει ούτε να με ενοχλεί με χιλιάδες διαφημίσεις .Αφού το έχει πει και η ίδια η rovio πως το angry birds είναι δωρεάν αφού δεν θα μπορούσαν να το πουλήσουν εύκολα .Καλό θα ήταν η google να καταλάβει ότι οι εφαρμογές παίζουν ένα πολύ σημαντικό στο λειτουργικό και θα έπρεπε να δώσει κίνητρα στους developers να δημιουργήσουν τέτοια apps.Ειλικρινά θα ήθελα να κουνούπια πόσες ελληνικές εφαρμογές υπάρχουν για android και πόσες για iOS ??
  Τέλος θα ήθελα να σας προλάβω και να πω ότι δεν είμαι κατα του android απλώς πιστεύω ότι κάθε λειτουργικό έχει πολύ σοβαρά προβλήματα όσο και να θέλουν κάποιοι να τα κρύψουν μόνο και μόνο απο τον εγωισμό τους .εγώ προσωπικά έχω palm

  • palm ε? εσυ εισαι πονεμενος αρκετα

 11. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι στον πλανήτη δεν έχουν την δυνατότητα για ψύλλου πήδημα να δίνουν δίευρα ; για σκέψου η λογική της apple (τίποτα τσάμπα) να είχε επικρατήσει και στο internet;

 12. Δεν ξέρω από που πηγάζει αυτή η έχθρα σου προς το android (ή μήπως καλύτερα στη google),αλλά είναι αδιανόητη η σύγκριση που κάνεις.Είναι όλα θέμα marketing και timing.Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί πέτυχαν τα Windows mobile,παρά τον απαράδεκτο κώδικα και την ακόμα χειρότερη υποστήριξη;Ήταν μονόδρομος.Έπειτα ήρθε η apple και σου προσφέρει ένα “smartphone” που το χειρίζεται και η μάνα μου.Άμεση επιτυχία φυσικά,με το αντίστοιχο τίμημα.Και όταν μετά έρχεται η google και σου προσφέρει μια πλατφόρμα με τις δυνατότητες αυτές αλλά χωρίς το τρικ της apple (ξέρεις,αυτό που σου προσφέρει μια συσκευή 1 ή και 2 γενιές χαρακτηριστικών πίσω από την υπόλοιπη αγορά έτσι ώστε όταν σου βγάλει καινούριο να “πρέπει” να το αποκτήσεις), “παραπονιέσαι” για την ποιότητα και τον τρόπο που έρχεται,αφού έμαθες αλλιώς.Έτσι φτάνουμε να μην μας αρέσει που ο εξοπλισμός των android κινητών κάνει άλματα,παρά το ότι είναι η φυσική εξέλιξη των συσκευών, να μη μας αρέσει που το market έχει χιλιάδες δωρεάν εφαρμογές, γιατί 1 από αυτές δε ράφτηκε για το κινητό ΜΟΥ, και να μη μας αρέσει που δεν θα βγάζω τώρα τόσα λεφτά σαν developer, γιατί κάποιος έφτιαξε το ίδιο app με εμένα και δεν ζητάει λεφτά ο αθεόφοβος!!!Τέλος πάντων, ο καθένας όπως βολεύεται.Όσοι γουστάρουν πειράματα, ας παίξουν με το linux και ότι αυτό συνεπάγεται, οι υπόλοιποι ας απολαύσουν τις επαναστάσεις που φέρνει η apple στην κινητή (facetime;Επανάσταση;Η βιντεοκλήση;Αλήθεια;)

  • Δεν υπάρχει καμία έχθρα προς το Android ή το Google. Η παράθεση στοιχείων και επιχειρημάτων με νούμερα και η περιγραφή μιας πραγματικής κατάστασης δεν είναι έχθρα, είναι η πραγματικότητα, που αυτή την στιγμή είναι πλασματικά όμορφη για το Android στα μάτια κάποιων, καθόλου όμορφη για τους developers και μόνο καλή για το Google και την μεγάλη εικόνα του ανταγωνισμούς μεταξύ Apple, Nokia και Android

 13. Πολύ καλά τα λες αλλά υπάρχει ένα θέμα όταν πρώτο αγόρασα το hero με version λειτουργικού 1.6 Δεν υποστήριζε η πλατφόρμα να στέλνεις file μέσο Bluetooth. Αυτό ήταν θέμα Google!!! Μέχρι να πάρω το update για το 2.1 είχα 5 μήνες κινητό 500€ που δεν έκανε αυτά που κάνει και η πιο παλιά παντόφλα κινητό. Η HTC χρονοτριβούσε να ενσωματώσει το update. Άρα η Google θα πρέπει να δουλέψει πολύ για να μπορέσει να πάρει τον δρόμο του η πλατφόρμα. Και εγώ πάλι android θα πάρω αλλά μόνο κινητό που είναι της Google. ΠΧ Nexus S ή το επόμενο.

 14. Παιδιά δεν έχω καμία έχθρα για τα android .Αντιθέτως πιστεύω πως είναι το καλύτερο λειτουργικό γαι φθηνές και mid συσκευές
  Απλώς έχω εκνευριστει γιατί ως developper το μόνο λειτουργικο που με έχει βοηθήσει είναι το iOS ενώ το android το μόνο που μου πρόσφερε είναι ευέλικτες ώρες προγραμματισμού χωρίς κανένα κέρδος (Μιλώντας πάντα γαι την ίδια εφαρμογή που στο iOS περνώ αξιοπρεπει χρήματα )
  Γίαυτο έχω διαλέξει το palm που κατα τι γνώμη μου έχει τα θετικά και του iOS και του Android

 15. Υποθέτω ότι το blog απευθύνεται σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η τεχνολογία και τη χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους και όχι σε επενδυτές και μετόχους. Για μένα μικρή σημασία έχει ποια πλατφόρμα βγάζει τα περισσότερα λεφτά όταν επιλέγω κινητό τηλέφωνο. Θα πάρω αυτό που με εξυπηρετεί καλύτερα και αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι υπερέχει το android. Όσο για τίτλους ΑΑΑ που ξεζουμίζουν το hardware, αν υποθέσουμε ότι είναι προτεραιότητα στις απαιτήσεις του χρήστη, είναι αναπόφευκτο να βρουν το δρόμο τους και στο android. Κανένας developer/publisher δεν μπορεί να αγνοήσει την πλατφόρμα με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς αν θέλει να βγάλει χρήματα. Όταν είσαι πρώτος οι άλλοι χορεύουν στο ρυθμό σου και όχι εσύ στο δικό τους.

  • Οι καταναλωτές αγοράζουν πλέον πλατφόρμες όχι κινητά. Αν η πλατφόρμα έχει apps την προτιμούν. Για να έχει όμως μια πλατφόρμα apps πρέπει οι developers να βγάζουν χρήματα για να το κάνουν. Έχεις δει να βγαίνει κάποιο iSteam, Angry Birds ή κάποιο άλλο big hit πρώτα στο Android και μέτα στο iPhone ή σε άλλες πλατφόρμες; Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.

   • Τρια πραγματα:

    1ον. Η μοιρα του μηλου ειναι να εχει μικρο ποσοστο της αγορας, το οποιο ομως ειναι διατεθιμενο να πληρωσει αδρα για να συμμετεχει στο “κλαμπ”. Ισως να μην ειναι μονο πεπρωμενο ας πουμε, αλλα να το επιδιωκει η εταιρια διοτι εχει βρει την ισορροπια της σε αυτα τα μεγεθη και αν αλλαξει κατηγορια θα ζοριστει ποικιλοτροπως, ή πιο απλα: “αυτο ξερουμε, αυτο επιλεγουμε”. Χωρις αμφιβολια βεβαια, αυτο που ξερουν να κανουν, ξερουν να το κανουν πολυ καλα.

    2ον. Το android παιρνει σημαντικα μεριδια αγορας διοτι για αυτο υπαρχουν ΚΑΙ φθηνες συσκευες. Θα ειχε ενδιαφερον μια ερευνα του τυπου: “Ποσοι διαθετουν smartphone αξιας αγορας 400+ €”. Οσον αφορα το μαρκετ, εκτος του οτι δεν ειναι διαθεσιμο σε παρα πολλες χωρες (χωρις να σημαινει αυτο βεβαια κατι απο μονο του), εξισου μεγαλο ενδιαφερον θα ειχε μια ερευνα του τυπου “ποσοι android-ers ειναι διατεθιμενοι να πληρωσουν για software”. Κατα τη γνωμη μου εδω ειναι η ειδοποιος διαφορα με την apple και τους χρηστες των προιοντων της. Π.χ. εγω πηρα το ZTE Blade γιατι ηταν ασυλληπτα φθηνο (και δεν σκεφτομαι να ξανα-δωσω πανω απο 150 ευρω για τηλεφωνο ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, το εκανα για τελευταια φορα πριν χρονια με το omnia) και ταυτοχρονα για να πληρωσω εστω και 1 ευρω για εφαρμογη θα πρεπει αυτη να ειναι super killer.

    3ον. Ως παμπαλαιος χρηστης smartphone – pda και λοιπων κινητων συσκευων, θεωρω πως καμμια απο τις 2 πλατφορμες δεν ειναι ωριμη. Προσωπικη αποψη βεβαια, αλλα οταν πραγματικα killer εφαρμογες οπως το iGO, το Ozi, το SPB Traveller είτε δεν υπαρχουν καθολου ή οι εκδοσεις τους ειναι περιορισμενης λειτουργικοτητας σε σχεση με τις αντιστοιχες για WM, το παιχνιδι εχει χαθει. Τα iGO8 και Amigo στα wm πανε σφαιρα, το iGO MyWay σε iphone ή android ειναι σαν να βλεπεις τον “τιμιο γιγαντα” Αργυρη Καμπουρη σε slow motion replay… Δηλαδη πως οριζεται η ωριμοτητα; Στο οτι μπορεις να δεις το twitter ή to facebook στο μετρό; Η οτι μπορεις να παιξεις παιχνιδακια που ενας “uber-ωριμος” gamer 11 χρονων δεν θα ακουμπουσε καθολου;

   • Συμφωνώ αλλά να συμπληρώσω ότι το πως παίζει το Android Market είναι καθαρά θέμα του Google και μόνο. Με λίγα λόγια δεν με απασχολεί αν το Google μπορεί ή θέλει να σπρώξει το Android και το Android Market σε 20 ή 200 χώρες. Εγώ απλά παρατηρώ τι συμβαίνει.

    Γιατί είναι σημαντικό το Android Market το απάντησες ο ίδιος στο 2 και στο 3. Αν δεν έχεις τις εφαρμογές που θέλεις, το πιο φθηνό ή το πιο ακριβό κινητό είναι το ίδιο άχρηστο. Μιλάμε για ένα long tail φαινόμενο που ο καθένας μπορεί να βρει ό,τι θέλει αλλά μιλάμε επίσης και για ποιότητα που υπάρχει στο App Store αλλά όχι στο Android αυτή την στιγμή (ποιότητα = πλήθος apps, κάθε πότε ενημερώνονται, τι πρσφέρουν κλπ).

    Έχει περάσει και το App Store από την φάση fart apps και όλα αυτά ξεκαθάρισαν. Το Android ακόμα να το κάνει. Ακόμα να πει ότι εφαρμογές που τρέχουν πιο αργά από τον θάνατο δεν θα γίνονται δεκτές κλπ. Δεν μπορεί όμως γιατί η αγορά είναι τόσο κατακερματισμένη αυτή την στιγμή που θα χρειαστεί περίπου 1 χρόνος για να έχουν όλοι ή σχεδόν όλοι το Android 2.1 και πάνω.

   • Ας αφησουμε τους χρηστες να κανουν το ξεσκαρταρισμα και να επιλεξουν αυτοι τις καλυτερες και γρηγοροτερες εφαρμογες… δεν χρειαζεται να εχουμε τις εταιρειες να το κανουν αυτο.
    “Αndroid ζεις εσυ μας οδηγεις…”

 16. Αντε παλι τα ιδια…μετα απο 2 βδομαδες ηρθε και 2 μερος της ταινιας “μου την δινει το android” written by titanas, δεν εξελιθηκε αρκετα φαινετε σε αυτο το χρονικο διαστημα και ειπε να συνεχισει την καλοπροαιρετη κριτικη αφηνοντας ολα τα αλλα λειτουργικα στο απυροβλητο…σε αυτο το site ειναι σαν να εισαι πχ ολυμπιακος και να διαβαζεις τον γαυρο να ενημερωθεις για την συνολικη εικονα των ομαδων του πρωταθληματος…βεβαια ειναι λογικο αν σκεφτει κανεις λιγο πονηρα το market ειναι το τελευταιο καστρο της apple σε νουμερα σε σχεση με το android και χτυπανε εκει οι οπαδοι του μηλου…η συνεχεια θα εχει πολυ πλακα καθως θελουν δεν θελουν θα πρεπει να συμβιβαστουν με την ιδεα πως τα πραγματα δεν θα ειναι οπως παλια…

 17. Δηλαδή αν είσαι developer (και το έχεις δει χρηματικά) σε συμφέρει το iOS.
  Αν είσαι developer γιατί έτσι γουστάρεις σε συμφέρει το android γιατί σου δίνει πολλά έτοιμα εργαλεία, βιβλιοθήκες κλπ.
  Το ίδιο κι έναν απλό χρήστη, τον συμφέρει το android γιατί έχει μεγαλύτερη επιλογή και σε ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογές.
  Τώρα αν με το ποιοτικές εφαρμογές εννοείς τα παιχνίδια, δεν με ενδιαφέρουν προσωπικά όπως και πολύ κόσμο επίσης.

 18. Οποιος θελει σοβαρα παιχνιδια να παει να αγορασει ενα handheld. Την εχουν δει ολοι με το iPhone gamers.

  Εχει καποιες πολυ καλες προσπαθειες αλλα αυτο ειναι gaming που εξανλειται στην τουαλετα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons