4 στα 5 smartphones τρέχουν Android, η Κίνα πρωταθλητής ανάπτυξης

by Stefanos Kofopoulos • On 14-11-2013 • AT 3:32 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

4 στα 5 smartphones τρέχουν Android, η Κίνα πρωταθλητής ανάπτυξης

Το Android συνεχίζει να μεγαλώνει και να κυριαρχεί στην αγορά των smartphones με πρωταθλητή στην ανάπτυξη την Κίνα. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Gartner 4 στα 5 smartphones που πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο το τρίτο τρίμηνο του 2013 τρέχουν Android, με το υπόλοιπο 1 στα 5 smartphones να μοιράζεται μεταξύ του ανταγωνισμού σε iPhone, Nokia με Windows Phone και λοιπά λειτουργικά συστήματα. Η αύξηση του μεριδίου αγοράς του Android σημειώθηκε εξαιτίας της δραματικής αύξησης των πωλήσεων Android smartphones στην Κίνα ειδικά, όχι στον υπόλοιπο κόσμο.

Android vs iOS vs Windows Phone

Τι ακριβώς θεωρείται Android smartphone και αν η εμπειρία χρήσης του είναι απογοητευτική ή ικανοποιητική το μάθαμε εχθές, στην παρουσίαση του Motorola Moto G. Το Google ξεκαθάρισε ότι τα φθηνά Android smartphones μετά από ένα χρόνο χρήσης δεν είναι ικανά να τρέξουν όλα τα apps.

H τεράστια αύξηση του μεριδίου αγοράς του Android στην Κίνα οφείλεται όχι μόνο στις πωλήσεις του Android αλλά και στις ειδικές εκδόσεις και forks του Android από τρίτους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό και δημιουργούν πάνω σε αυτό δικά τους App Store και skins. Ακριβώς ό,τι δεν θέλει το Google να συμβαίνει.

Παρά τις λίγες μέρες πωλήσεων του iPhone 5S και iPhone 5C στο προηγούμενο τρίμηνο όπου και ολοκληρώθηκε η έρευνα του Gartner, το Android βρίσκεται στην πρώτη θέση με δεύτερο το iOS και τρίτα τα Windows Phone.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θα επιμένω λυσσωδώς: Φανταστείτε folks ένα Android εγκλωβισμένο σ’ ένα μόνο mobile brand και ένα iOS διεσπαρμένο σε πολλά mobile brands. Και μη μου ξαναπείτε κύριε Κοφόπουλε ότι αυτά είναι μόνο υποθέσεις…Ευχαριστώ.

  • Άχρηστο σχόλιο που δεν έχει καμία σχέση με την κουβέντα. Δεν μιλάμε με υποθέσεις αλλά με γεγονότα.

 2. Καλά ηρέμησε, δε γράφουμε και έκθεση ιδεών για να τρέμουμε μη ξεφύγουμε από το θέμα. Οι χαρακτηρισμοί δεν μορφώνουν απάντηση ούτε συνιστούν επιχείρημα. Ψυχραιμία…

  • Γράφουμε σχόλια σχετικά με το θέμα ώστε να διευκολύνεται η κουβέντα και ο διάλογος να έχει ουσία και αξία αντί για αποπροσανατολισμό

 3. Πάντως εγώ έχω (ακόμα) το Samsung Galaxy S2 και το Jelly Bean τρέχει σαν παλαβό… Δεν ξέρω για ποιές συσκευές μιλάς.. ΟΚ, αν είναι του εύρους των 50-100 ευρώ, οκ… και ο ιδιοκτήτης του θα το περιμένει…

  Εδώ η Apple δεν έχει καταφέρει (μιας και παίζει μόνη της, στο δικό της προϊόν με τα δικά της μοναδικά standards) να κάνει τα iPhone παλαιότερης γενιάς να τρέξουν (ΚΑΛΑ, το τονίζω) το iOS (iPhone που κοστίζουν και ένα σκασμό λεφτά, να συμπληρώσω).

  Μια χαρά δουλεύει το Android, παρα τις κακές γλώσσες.. Οι αριθμοί μιλάνε απο μόνοι τους… Η Apple δουλεύει πάνω σε μία άλλη (πιο κυριλέ και ακριβή) κουλτούρα… Είπαμε.. σαν να συγκρίνουμε ένα… μήλο, με ένα…ανδροειδές. Καμμία σχέση… :)

  • Κάνεις λάθος, δεν περιμένει κανείς όταν θα αγοράσει το Galaxy Fame ή κάποιο παρόμοιο smartphone ότι μετά από 6 μήνες θα σέρνεται και δεν θα μπορεί να τρέχει ούτε 2 apps στο background. Ίσα ίσα όταν το πουλάνε σου λένε ότι τρέχει όλα τα apps που είναι εκατοντάδες χιλιάδες στο App Store.

   Μιλάω για τις συσκευές από τις οποίες η Samsung βγάζει το ψωμί της, ειδικά αυτό το τρίμηνο που περιμένει στάσιμη την αγορά των high-end smartphones αλλά περιμένει αύξηση από πωλήσεις smartphones των 200 ευρώ. Για αυτό και είναι και τόσο φθηνό το Moto G και η Motorola έριχνε σπόντες όλη την ώρα για την έκδοση των apps, το pure Android, την αναβάθμιση σε Android 4.4 κλπ.

   Δεν υπάρχουν κακές γλώσσες, υπάρχει η πραγματικότητα. Τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά.

   • Οποιοδήποτε τηλέφωνο αυτής της κατηγορίας, όταν θα το ζορίσεις με εγκαταστάσεις άπειρων εφαρμογών θα γονατίσει.. Νομίζω αυτό το περιμένει και ο πιο “αφελής” καταναλωτής… Γι’αυτό και γουστάρω το Android. Γιατί έχει ποικιλομορφία. Είναι καλύτερο δηλαδή ο κατασκευαστής να σου λέει “Αυτό είναι κι αν σ’αρέσει!” ;…

   • Κάνεις τεράστιο λάθος. Είναι σαν να λες ότι επειδή αγοράζεις Ibiza ξέρεις ότι μετά από 30.000 χιλιόμετρα θα έχει προβλήματα, δεν θα φρενάρει καλά, θα τρίβει κλπ ενώ αν πάρεις Mercedes όλα ΟΚ. Το καταπληκτικό είναι ότι η Motorola τώρα, και άρα το Google, κυνηγάνε την Samsung και όλους αυτούς που πουλάνε τα μικρά άθλια Android των 100-200 ευρώ.. που μέχρι τώρα όμως έσπρωξαν το Android στην θέση που είναι τώρα αλλά παράλληλα δημιουργούσαν προβλήματα.

 4. Φθηνό από φθηνό διαφέρει (όπως και ακριβό από ακριβο). Ας ψάξει ο κόσμος να βρει αυτά που αξίζουν. Φθηνό Samsung πάντως εγώ δεν ακουμπάω. :)

 5. @titanas

  Mα δεν λέω κάτι τέτοιο, εννοώ οτι όπως ο γραφίστας θα αγοράσει ένα PC που να μπορεί να τα βγάλει πέρα με το Photoshop ή το Rendering σε 3D γραφικά, έτσι και ένας χρήστης smartphone θα αγοράσει ένα κινητό με τα ίδια (πάνω κάτω) κριτήρια…

Top

Show Buttons
Hide Buttons