Android app vs iPhone app, 2.5 φορές πιο ακριβά γιατί το Google βαριέται

by Stefanos Kofopoulos • On 24-02-2012 • AT 6:33 pm • 49 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Android app vs iPhone app, 2.5 φορές πιο ακριβά γιατί το Google βαριέται

Ετοιμαστείτε για σοκ και δέος γιατί τα Android apps είναι τουλάχιστον 2.5 φορές ακριβότερα από τα iPhone apps. Αυτή είναι μόνο η αρχή βέβαια γιατί η συνέχεια είναι χειρότερη και πιο ακριβή στην πλευρά του Android. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Canalys ο μέσος όρος της τιμής των top 100 Android apps είναι $3.74 ενώ ο μέσος όρος της τιμής των top 100 iPhone apps είναι μόλις $1.47. Το ίδιο ισχύει για τα top Android και iPhone apps σε διαφορετικές χώρες όπως Γερμανία, Ινδία, Σιγκαπούρη και Αγγλία όπου και εκεί η μέση τιμή ανά εφαρμογή Android είναι ακριβότερη σε σύγκριση με το iPhone. Η Canalys υποστηρίζει ότι η κατάσταση είναι χειρότερη αν κάποιος κοιτάξει το top 20 των εφαρμογών όπου εκεί το κάθε Android app κοστίζει κατά μέσο όρο $4.09 ενώ το iPhone app μόλις $1.04.

Αν αναρωτιέστε γιατί η τόσο μεγάλη διαφορά στις τιμές, η απάντηση καταπλήξει κάποιους και σίγουρα θα δώσει τροφή σε άλλους να με αποκαλέσουν Android hater για άλλη μια φορά.

Το Google ενδιαφέρεται ελάχιστα για το Android Market γιατί κερδίζει πολλά χρήματα από τις διαφημίσεις στα Adroid apps και σε όσα apps χρησιμοποιούν την πλατφόρμα AdMob. Το 2011 το Google έβγαλε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια από mobile ads. Είναι προφανές ότι αφού το Android βγάζει χρήματα σχεδόν αυτόματα, το Google δεν ασχολείται ιδιαίτερα με κάτι παραπάνω. Το Android Market βελτιώθηκε λίγο αλλά έχει σημαντικούς περιορισμούς στο ποιος μπορεί να πουλήσει Android apps, σε θέματα malware κλπ. Για να προλάβω τους αντιδραστικούς, μιλάμε για το ίδιο το Google που περηφανεύεται ότι το Google+ κατάφερε να αλλάξει 91 φορές σε διάστημα 90 ημερών. Είναι προφανές ότι Google απλά δεν θέλει να δώσει βάρος και να ασχοληθεί με το Android Market.

Ο δεύτερος λόγος για αυτή την μεγάλη διαφορά τιμών μεταξύ Android apps και iPhone apps είναι η Apple. Το δικαίωμα πρόσβασης σε iPhone apps με όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή και σε ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό είναι μέσα στα πιστεύω της εταιρείας. Προφανώς η Apple κερδίζει δισεκατομμύρια από την στρατηγική αυτή αλλά δισεκατομμύρια κερδίζουν και οι developers από τις πωλήσεις ενώ οι χρήστες ξοδεύουν λιγότερα ανά εφαρμογή για iPhone. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει σε μεγαλύτερη κλίμακα την φιλοσοφία της Apple σε ό,τι αφορά τις τιμές και γιατί ακολουθεί αυτή την πολιτική είναι το iBooks 2 με βιβλία να πωλούνται με ανώτατη τιμή $14.99 όταν τα αντίστοιχα βιβλία από χαρτί κοστίζουν 2 – 3 φορές παραπάνω.

Το Android μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι αν το Google ασχοληθεί σοβαρά με το Android Market, τους developers και ενδιαφερθεί πραγματικά για τους χρήστες. Προς το παρόν το Google έχει ένα και μόνο στόχο, να αυξήσει το μερίδιο αγοράς και να ενεργοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα Android κάθε μέρα γιατί αυτό δημιουργεί μια τεράστια βάση χρηστών και φέρνει περισσότερα χρήματα από τις διαφημίσεις.

Η Apple ενδιαφέρεται περισσότερο για τον τελικό καταναλωτή που χρεώνεται λιγότερα στο τέλος της ημέρας και έχει μεγαλύτερη ασφάλεια και βελτιωμένη ποιότητα σε κάθε iPhone app. Οι developers μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφημίσεις στα iPhone apps από την AdMob.

Ποιός θα κερδίσει τον πόλεμο μεταξύ Google και Apple μένει να το δούμε. Για τον τελικό καταναλωτή η μάχη Android vs iOS είναι διάφανη γιατί αυτό που έχει σημασία είναι το κόστος ανά εφαρμογή που υπόσχεται να λύσει ένα πρόβλημα, να διασκεδάσει, να ψυχαγωγήσει, να προβληματίσει κλπ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

49 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νομίζω ότι απλά η σύγκριση της μέσης τιμής των τοπ10 είναι εντελώς παραπλανητική!

  Δηλαδή αν οι χρήστες android έχουν στο τοπ10 εφαρμογές που είναι στο υψηλό ράφι ενώ στο iOS στο χαμηλό δε σημαίνει αυτόματα ότι το συμπέρασμα που βγάζετε είναι αυθαίρετο;

  Εγώ από την εμπειρία μου και σε σύγκριση με φίλους βλέπω ότι στην πλειοψηφία των ίδιων εφαρμογών, στο android είναι από αρκετά ως πολύ φθηνότερα.

  Θα πρέπει είτε να αλλάξετε τα συμπεράσματα που βγάλατε ή να αλλάξετε τα στοιχεία στα οποία βασιστήκατε…

  • Πρόκειται για TOP 100 όχι 10.. τα συμπεράσματα βασίζονται σε γεγονότα και νούμερα

   • Μα και 100 να είναι, εφόσον δεν πρόκειται για τις ίδιες εφαρμογές, δε μπορείς να κάνεις τέτοια γενίκευση. Να μου πεις ότι πήρατε τις ίδιες 100 εφαρμογές και βγάλατε το μέσο όρο, να το δεχτώ.

    Αυτό που λέω είναι ότι το συμπέρασμά σας είναι λάθος. Σαν στοιχείο μπορεί να είναι σημαντικό, αλλά όχι με τον τρόπο που το παρουσιάζετε.

   • Μιλάμε για το TOP 100 Android apps σε μια χώρα 310 εκατομμυρίων ανθρώπων. Αν αυτό δεν είναι αρκετά μεγάλο δείγμα για εσένα ΟΚ. Φαντάζομαι ούτε η Γερμανία είναι μεγάλη αγορά κλπ κλπ

   • Σορρυ, αλλά η απάντησή σου δεν έχει καμιά σχέση με το επιχείρημα που παρέθεσα. Τα νούμερα που αναφέρεις εντυπωσιακά, αλλά άσχετα με αυτό που συζητάμε. Αν ξαναδιαβάσεις τα σχόλιά μου, πιστεύω ότι θα καταλάβεις τί εννοώ.

    Και για να στο θέσω πιο απλά: Αν ένας νομός Α παράγει 80% πορτοκάλια και 20% τρούφα και ένας άλλος νομός Β 80% τρούφα και 20% πορτοκάλια, δεν είναι παράλογο να πεις ότι ο τα προιόντα του Β νομού είναι 10 φορές πιο ακριβά από τα προιόντα του Α νομού; Αυτό που λέω είναι ότι θα πρέπει να δεις τα πορτοκάλια του Α νομού πόσο κοστίζουν και να τα συγκρίνεις με του Β νομού.

    Καλό είναι να φιλτράρουμε μια πληροφορία πριν την αναμεταδώσουμε.

   • Συγνώμη, λες ότι τα Android apps είναι καλύτερα από τα iOS apps; Αυτό είναι το επιχείρημα που δικαιολογεί και τις αυξημένες τιμές;

   • Φυσικά όχι. Αμφιβάλλεις όμως ότι άλλο είναι το κοινό που απευθύνεται η Apple και άλλο η Google; Λογικό δεν είναι να έχουν και άλλες απαιτήσεις και καταναλωτικές συνήθειες, άρα και να έχουν εντελώς διαφορετικό τοπ100 και επομένως μεγάλη διαφορά στη μέση τιμή των εφαρμογών;

   • Το κοινό σε ένα τόσο μεγάλο δείγμα εκατοντάδων εκατομμυρίων είναι μια χαρά.. το TOP 100 είναι απίστευτο δείγμα σε τόσες χώρες.

   • Πόσο μάλλον όταν πολλές εφαρμογές iOs (πιθανόν χαμηλού κόστους) δεν υπάρχουν καν στην (μεταγενέστερη και λιγότερο ώριμη) αγορά του Android

   • Απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό???? Φιλε μου είσαι εκτος πραγματικότητας αν υποστηρίζεις κάτι τέτοιο. Στο ίδιο κοινό απευθύνονται…

   • #epicfail

  • Aυτό σημαίνει περισσότερα Androids (κινητά, tablets κλπ), περισσότερα Google accounts άρα περισσότερα Android Market accounts άρα και περισσότερα app downloads δωρεάν ή επί πληρωμή. Το Google σε κάθε περίπτωση κερδίζει.

   • Αγοράζουν φθηνό hardware που στα χαρτιά υπόσχεται πολλά αλλά στην πραγματικότητα αφήνει πολύ περισσότερα να κενά ή πολλές περισσότερες προσδοκίες που δεν ικανοποιούνται.. πχ το HTC Wildfire πουλούσε σαν τρελό αλλά τι να λέει; Ήταν το πρώτο smartphone για κάποιους που όμως μετά από ένα μήνα έπρεπε να κάνουν restart κάθε μέρα γιατί κανείς δεν τους είπε ότι ναι τρέχει Android αλλά η RAM είναι τόση, ο επεξεργαστής είναι τόσος κλπ

 2. Στέφανε σε αποκαλώ Android hater

 3. Σωστό. Αλλά και τί να κάνει η γοογλε; Να πει στους developers να μην πουλάνε τα apps τους 4-5€; Αυτό δεν είναι στην κρίση του κάθε developer; :s

  • Μπορεί να κάνει διάφορα για να βελτιώσει το Android Market.. τι ακριβώς είναι θέμα για άλλο post.

 4. Επειδή έχω δει apps και σε android (που έχω -Galaxy S) και σε iphone 4, σχεδόν δεν υπάρχει σύγκριση. Οι εφαρμογές από το κατάστημα της Apple εκτός από καλύτερες σε σχεδιασμό, είναι και πιο αξιόπιστες. Αυτό βέβαια είναι προσωπική άποψη…

 5. και τί σημασία έχει ποιο os έχει πιο ακριβά apps ώστε να βγάζεις το (ξανά αρνητικό) συμπέρασμα ότι η εταιρεία αυτή βαριέται?

  ο κάθε ένας πουλάει στις τιμές που θέλει και ο κάθε ένας κρίνει αν θα το αγοράσει η όχι, το παράνομο ή το κακό ώστε να αφιερώνεις ολόκληρο post πιό είναι?

  το απο πού βγάζει χρήματα η άλλη εταιρεία πάντως δεν το κατακρίνεις.

  οπότε με λίγα λόγια φυσικά και είσαι android hater και μάλιστα μέχρι κόκαλο και το αποδεικνύεις εσυ ο ίδιος με τα καθημερινά σου αρνητικά posts μόνο προς το android και την google.

 6. “Η Apple ενδιαφέρεται περισσότερο για τον τελικό καταναλωτή που χρεώνεται λιγότερα στο τέλος της ημέρας και έχει μεγαλύτερη ασφάλεια και βελτιωμένη ποιότητα σε κάθε iPhone app.”

  Ρε συ Στέφανε, δουλεύεις τους αναγνώστες ή τον εαυτό σου; Συγγνώμη κιόλας, και με κάθε σεβασμό, αλλά ηρέμησε λίγο με το Google-trashing. Κατηγόρησε ότι και όποιον θες, αλίμονο, αλλά μη μας λες τώρα ότι ο ένας νοιάζεται για εμάς και ο άλλος νοιάζεται για εμάς και ιστορίες για πράσινα άλογα. Όλοι νοιάζονται για τη μετοχή τους. Πάνω σε αυτό, κριτίκαρε όποιον θες ξαναλέω, αλλά σχόλια όπως το επάνω είναι τουλάχιστον παιδιάστικα.

  • Δεν βλέπω να σχολιάζεις καθόλου τα γεγονότα, τα νούμερα του Google και της Apple, τα κέρδη του Google από τις διαφημίσεις στο mobile κομμάτι και τις αλλαγές που κάνει και διαφημίζει στο Google+ αλλά στο Android Market έχει ξεχαστεί.

   • Όχι δε σχολιάζω τα νούμερα. Σχολιάζω τον τρόπο σου να εκφράζεις απόψεις χωρίς καμιά λογική όπως οτι η Apple νοιάζεται για τον πελάτη ενώ η Google όχι. Δε διαφωνώ με το οτι το market πάσχει, αλλά ας μην είσαι τόσο μη διαλλακτικός και καθετος στις απόψεις σου.

   • Τί ακριβώς έχει ο τρόπος. Αναφέρομαι σε δεδομένα και πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια για το Android προς το παρόν. Πολύ κακώς αν θέλεις την γνώμη μου και πολύ άσχημη η στάση του Google προς το Android Market και τους developers.

    Είπα ότι η Apple ενδιαφέρεται περισσότερο για τον πελάτη και εξήγησα γιατί, ενώ το Google ενδιαφέρεται περισσότερο για νέα Google account στο Android.

   • Τη *γνώμη* σου τι θέλω. Αλλά να έχεις συνείδηση του ότι είναι η γνώμη σου. Τουλάχιστον όσον αφορά τα ακυρωτικά σχόλια Στέφανε. Όπως έχει πει, η Apple περιμένει μόνο από το iPhone, επενδύει σε αυτό και πολύ καλά κάνει. Η Google έχει και άλλους πόρους. Όντως θέλει περισσότερη προσοχή το Android market και είναι υποδεέστερο του App Store σε κάποια ζητήματα. Όχι γιατί η Apple νοιάζεται. Απλά γιατί περιμένει τα λεφτά της από το iPhone ενώ η Google από αλλού.

    Κλείνοντας, απλά να επαναλάβω ότι δε βλάπτει να έχουμε την ταπεινότητα να δεχόμαστε ότι εκφράζουμε τη γνώμη μας και να μην είμαστε αφοριστικοί…

   • Είναι προφανές ότι εκφράζω την γνώμη μου και αναλύω τα δεδομένα που έχω. Αν κάνω λάθος θα το δείξει ο χρόνος ή άλλα δεδομένα. Όσο για το Android Market και πόσο πίσω είναι σε σύγκριση με το App Store δεν χρειάζεται να το συγκρίνεις. Δες πόσο πίσω σε εξέλιξη είναι το Android Market σε σύγκριση με το Google+ και θα καταλάβεις.

 7. Θα συμφωνήσω αυτή τη φορά μαζί σου Στέφανε. Θα περίμενε κανείς το αντίθετο γιατί τα ios apps είναι γενικά πιο όμορφα και ποιοτικά απο τα αντίστοιχα του android. Γενικά μ’αρέσει το android αλλά σε θέμα market .. :/ Πρέπει να κάνουν δραστικές αλλαγές. Ήδη άλλαξαν πολλά και βελτιώθηκε λίγο η κατάσταση αλλά θέλει δρόμο ακόμη πρέπει να μπούν κάποια standards για την εμφάνιση των εφαρμογών και να ελέγχονται για malware. (Κάτι άκουσα άρχισε να γίνεται και γι αυτό το θέμα. Μακάρι) Αυτοί (Google) απλά αφήνουν οποιαδήποτε εφαρμογή να περάσει για να “χτυπήσουν” το ios εντυπωσιάζοντας με νούμερα. Αν και windows developer, αν αποφάσιζα να ασχοληθώ με ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές συσκευές, θα διάλεγα ios και όχι android.

 8. Άλλη μια φορά ο τίτλος είναι misleading. Το δέχομαι ότι το android market χρειάζεται βελτίωση αλλά το άρθρο είναι απλά ένα κομμάτι της πραγματικότητας, δες πιο σφαιρικά το όλο θέμα και όχι σαν android hater σε παρακαλώ.
  Επίσης, το ότι οι 100 πιο ακριβές εφαρμογές είναι ακριβές είναι κυρίως επειδή τα κινητά που τις υποστηρίζουν δεν είναι καν τα μισά. Οπότε και ο dev αναγκαστικά θα βάλει μία τιμή πιο τσιμπημένη για βγάλει κάποιο κέρδος.

  • Μάλλον διαβάζεις ό,τι θες. Δεν πρόκειται για τις 100 πιο ακριβές εφαρμογές αλλά για το TOP 100 δηλαδή τις 100 δημοφιλέστερες εφαρμογές στο Android Market. Έχει τεράστια διαφορά αυτό.

   • Π.χ. Ίδια τιμή σε:
    Where’s My Water?
    Cut the Rope
    TuneIn Radio Pro

    Διαφορές υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν:
    Angry Birds free vs 1$
    Monopoly 5 vs 1

    Αλλά για High-end user apps on Android market που ποτέ δεν θα υπάρξουν ποτέ στο iOS στις οποίες βασίστηκε η υποτιθεμενη έρευνα σου:
    ROM Manager (Premium) 4.50
    ROM Toolbox Pro 4.50
    Titanium Backup PRO 4.50
    MyBackup Pro 4
    Root Explorer 3
    SetCPU for Root Users 1.50
    SPB Shell 3D Launcher 12
    Nova Launcher Prime 3
    Superuser Elite 2.25
    WidgetLocker Lockscreen 2.25
    HD Widgets 1.50
    Magic Butt Live Wallparer 1

   • Προφανώς έχεις κάποια θέματα στην ανάγνωση και δεν έχεις καταλάβει ότι δεν παρουσίασα εγώ τα νούμερα, δεν έκανα εγώ την έρευνα. Εγώ σχολίασα τα ευρήματα.

   • Ξέρω πολύ καλά απο ποιον έγινε η έρευνα όπως και τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτήν. Το τελευταίο “σου” στο έρευνα σου ήταν από ταχύτητα. Θα ήθελα όμως να διαβάσεις άλλη μία φορά το άρθρο σου έχοντας υπόψην και τι κάνουν οι πιο πάνω εφαρμογές. (Sorry για τα ελληνικά μου αλλά το μεταπτυχιακό στα αγγλικά το κάνω)

 9. Για ποιες τιμες ρε παιδια μιλατε λες και μας ενδιαφερουν.αφου μ ενα κλικ st android κατεβαζεις οποια εφαρμογη θελεις σπασμενη και τη στελνεις στο φιλο σου μεσω bluetooth.αρα το αρθρο θ απασχολησει αυτοθς τους ελαχιστους που πληρωνουν τις εφαρμογες και αν κρινω απο τη κριση στην ελλαδα αντε να ναι καμια δεκαρια……..

  • Είμαι σίγουρος ότι κάθε εταιρεία που πουλάει Android κινητό θέλει οι χρήστες να κάνουν root να φορτώνουν ό,τι ROM βρουν και να μην πληρώνουν μία στο Android Market. Αυτό λες, ε; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

   • Πλέον σχεδόν ΟΛΕΣ οι εταιρείες παρέχουν εργοστασιακά προγράμματα για να κάνεις unlock το τηλέφωνο σου. Φυσικά χάνεις την εγγύηση αλλά αυτό άλλη ιστορία.

 10. Δεν βλέπω να σχολιάζεις καθόλου τα γεγονότα, τα νούμερα του Google και της Apple, τα κέρδη του Google από τις διαφημίσεις στο mobile κομμάτι και τις αλλαγές που κάνει και διαφημίζει στο Google+ αλλά στο Android Market έχει ξεχαστεί.

  Βέβαια θα μου πεις τι ξέρουν 310 εκατομμύρια Αμερικάνοι και άλλα 80 εκατομμύρια Γερμανοί και όλοι οι άλλοι. Συμφωνώ είναι μαγειρεμένα τα νούμερα και τα TOP και όλα είναι τέλεια και αγγελικά πλασμένα στο Google και το Android.

 11. Η εταιρια Canalys γενικα εχει δειξει ποια πλευρα προτιμαει και σε παλιοτερες μελετες, τουλαχιστον ετσι ειχα καταλαβει. Καλα κανει ο τιτανας και τα αναφερει ολα τα στατιστικα (ακομα και αυτα που δεν ειναι 100% αντικειμενικα). Το προβλημα της συγκρισης ειναι οτι ενω το appstore το καταλαβαινω τοσο καιρο στο πως λειτουργει με τα τοπ, στο android ειναι αλλο πραγμα τελειως. Στο 2ο βλεπεις κυριως εφαρμογες που θελουν προυποθεση ροοτ και δινουν χαρακτηριστικα οπως προηγμενες δυνατοτητες που στο ios αντιστοιχες μονο στο app store δε βρισκεις. Δε καταλαβαινω πως συγκριναν τα τοπ δηλαδη. Εμενα στο ipad με εξαιρεση τα pages κ αλλa app της apple ολα τα αλλα ειναι σχετικα φθηνα, ενω στο android ολα τα τοπ ειναι τυπου titanium backup, rom manager κλπ που ειναι πιο ακριβα. Τα παιχνιδια ea, gameloft πανακριβα και στα 2 και τιμες αναλογα με την περιοδο ιδιες.

  Θελει σιγουρα βελτιωση το android market αλλα οχι οτι ειναι πιο ακριβα τα παντα. Κατα γενικη ομολογια εχουν τα ιδια λεφτα τα ιδια apps με καποιες εξαιρεσεις. Επισης εχετε υποψη σας οτι το market δεν ειναι αναγκαστικο και εχουν οι περισσοτεροι κατασκευαστες και δικα τους market προεγκαταστημενα μεσα στις συσκευες, οπως το samsung apps, που προσφερουν πολλους καλους τιτλους τσαμπα.

  το samsung apps εχει παλι της ea τσαμπα για καποιες μερες (με εξαιρεση αυτα που εχει παντα τσαμπα, πχ dead space full κα) δειτε το οσοι εχετε samsung συσκευες.

 12. Όντας iOS και Android χρήστης, βλέπω πως η ποιότητα των εφαρμογών του iOS είναι σαφώς πολύ υψηλότερου επιπέδου από του Android, αλλά λόγω του φτηνού hardware το android αποκτά όλο και περισσότερους users, πιο πολλά χρήματα άρα κατα συνέπεια σιγά σιγά θα αρχίσει να αναπτύσσεται με γρηγοροτερους ρυθμούς και θα ξεπεράσει το iOS. Ο μόνος τρόπος να να κρατήσει η Apple την πρωτιά είναι να ρίξει τα στανταρς της. Συμπέρασμα είναι ότι η ποιότητα δεν αρκεί για να ρίξει τον ανταγωνισμό.

 13. Δεν ειναι θεμα ποιοτητας, θα βγουμε off topic. Την ιδια ή και καλυτερη ποιοτητα εχει ενα galaxy s2 ή ενα galaxy nexus με το iphone 4s γιατι αν συγκρινεις σαν ποιοτητα πως τρεχουν τα app, τοτε συγκρινεις μονο το hardware τους. Σε μερικα games το s2 ενδεχεται να καθυστερει σε σχεση με 4, ουτε καν 4s. Στο android εχεις πολλες συσκευες με τελειως διαφορετικα τσιπ και gpu και αλλα drivers και εχουν ετσι και αλλιως διαφορες σε επιδοσεις μεταξυ τους. Συνεπως ο κατασκευαστης πρεπει να κανει optimized για ολα. Στην αρχη με τις εταιριες να μην δινουν drivers ή να καθυστερουν να πληροφορησουν υπηρχε απολυτο χαος. Τωρα που βλεπουν λεφτα εκει αλλαξε το θεμα, ειναι πολυ καλυτερα, οι εταιριες εχουν αλλαξει τακτικη. Βγαζουν πολλα διαφορετικα .apk για το ιδιο game που ειναι optimized πλεον. Εσυ κατεβαζεις το app και θα κατεβει αυτο που για σενα θα ειναι optimized. Επισης δινεται η δυνατοτητα οσο βελτιωνει τα εργαλεια σχεδιασμου η google, να γινονται και πιο optimized γενικα οι εφαρμογες.

  Ακομη ομως εχει δρομο, ενα μεγαλο ποσοστο των apps πχ δεν τρεχει ακομα σε συμμετρικους επεξεργαστες πχ qualcomm και συνεπως κερδιζεις μεν επιδοσεις αλλα οχι τρελλα. Θελει βελτιωση ακομα. Απλως μη ξεχνατε τωρα αγοραζει πλεον ο κοσμος android και πολλοι προγραμματιστες ειναι σκεπτικοι με το μπαχαλο του android ακομα. Σε μερικους μηνες θα ειναι καλυτερα κοκ

 14. Aστοχο και παραπλανητικο το αρθρο.Τιτανα μην προσπαθεις να κανεις το ασπρο-μαυρο ΔΕΝ μπορεις να συγκρινεις τιμες εφαρμογων που ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ!! Το app store ειναι σαφως ανωτερο αλλα αν θελεις να εισαι αξιοπιστος θα πρεπει να συγκρινεις τιμες ΙΔΙΩΝ εφαρμογων.Το συμπερασμα οτι η google βαριεται ειναι το λιγοτερο αστειο

 15. 2. There is NO such thing an an Android Market. People root-pirate.

  2,5. Google does NOT care about Android. They just do it to throttle Apple from World Domination: Barely good enough. For them a phone, is NOT the start/end of the world. It’s just another division. #stupidindians

 16. Δεν συγκρίνω apps, αυτό δεν καταλαβαίνεις. Εγώ δεν συγκρίνω τίποτα. Η Canalys έκανε θέμα και σύγκρινε τον μέσο όρος κόστους κάθε app σε Android Market και App Store.

  • οχι οτι τα ελληνικά μου ειναι άψογα αλλά να διορθώσω συνέκρινε (αόριστος) σύγκρινε (προστακτική). Το σωστό στο ” Η Canalys έκανε θέμα και σύγκρινε” ειναι “Η Canalys έκανε θέμα και συνέκρινε”.

   Γενικά πάντως αν και δεν έχω στη κατοχή μου Αντροιντ, γενικά με το σχεδιασμό και χρήση των προϊόντων της Google δεν έχω κααθόλου καλή εμπειρία. Μπορεί τεχνικά για τους ειδικούς να ειναι ανώτερα ή οτιδίποτε αλλά σε ενα καθημερινό χρήστη η λογική λειτουργίας όλων νομίζω ειναι προβληματική.
   Αυτο το Gmail, μισό χρόνο ακόμα να το συνηθίσω

 17. Καλα κανει ο τιτανας και παρουσιαζει τα στατιστικα ολα. Δεν φταει αυτος για κατι, ποσο μαλλον για το αν καποιες στατιστικες υπηρεσιες δεν συγκρινουν ομοια πραγματα ή δεν διευκρινιζουν απολυτα τα σταθμα συγκρισης. Οσοι τυχαινει να εχουμε και ios και android συσκευες το ξερουμε καλα ποσο ακυρη φανταζει η συγκριση.

  Στο ελληνικο android market στο τοπ 20, πανω απο τις μισες εφαρμογες τωρα προυποθετουν ροοτ χρηστες μονο και εξελιγμενες λειτουργιες. Αν παρουμε το τοπ 100 καλα αστο, απλα δεν υπαρχει σημειο συγκρισης.

  Παντως θελει βελτιωση το market οτι και να λεμε. Ο μεσος χρηστης αν δεν εχει ροοτ δεν εχει λογο να βλεπει αυτα τα apps, ενω οι κατηγοριες βελτιωθηκαν σε σχεση με παλια. Χρειαζεται παντως και αλλη βελτιωση σε πολλους τομεις.

  • Το να αγοράζει κάποιος κινητό για να πρέπει να το κάνει root και αν χρησιμοποιήσει Android apps στο top 100 είναι απλά τραγικό

 18. Πριν από ένα μήνα θα σε @##$$%#$ άσχημα αλλά τώρα συμφωνώ μαζί σου. Για παράδειγμα κυρίες και κύριοι: Το Don’t panic της Mireo για android για Ελλαδα το αγοραζεις απο την ngi για 39 ευρω και χαρτες του εξωτερικου απο την Mireo ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ!!!!!!!!! Αν θες αναβαθμιση χαρτων τοτε πρεπει να ΞΑΝΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟ @##$$#@@ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ !!!!! Αν εχεις iphone αγοραζεις τα παντα απο το market ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Τι να λεμε τωρα. Και μονο για αυτο τερμα για μενα το android. Παω για iphone5 οποτε βγει.

 19. Το να βγάζει κανείς από στατιστικές αυθαίρετα συμπεράσματα είναι απλά τραγικό.
  Είναι γνωστό ότι η apple είχε ευθύς εξαρχής πολιτική για 0,99$ apps. Με μία απλή ματιά στις 100 top paid apps για android μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η υψηλή κατά μέσο όρο τιμή προκύπτει από 6-7 εφαρμογές που στοιχίζουν πάνω απο 12$ (και που προφανώς για να τις πληρώνει κάποιος τόσο θα αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους). Οι εφαρμογές που είναι κοινές και στις δύο πλατφόρμες πχ tuneinradio pro, cut the rope, angry birds έχουν την ίδια τιμή.
  Από κει και πέρα καλό είναι η αναπαραγωγή των ειδήσεων να γίνεται ολοκληρωμένα
  και όχι μόνο τα κομμάτια που θεωρούμε ότι προωθούν τις απόψεις μας. Παραθέτω από το αρχικό άρθρο:
  “The survey also showed that iPhone and Android users have different interests when it comes to apps. In the U.S., just 19 apps made their way onto the top 100 paid lists for both stores”

  Τέλος δε πιστεύω ότι είσαι android hater, αλλά απλά ότι αρέσκεσαι στο να ξεκινάς flame wars προκειμένου να αυξάνεται η επισκεψιμότητα του site. Κάτι τέτοιο δεν αρέσει όμως καθόλου σε όσους έβλεπαν το site ως ένα τρόπο να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην τεχνολογία είτε έχουν iphone είτε gsII.
  just my 2 cents.

  • Δεν έχει σημασία τι ενδιαφέροντα έχουν οι χρήστες αλλά το γεγονός ότι μιλάμε για τεράστιες αγορές με αντιπροσωπευτικά δείγματα δεκάδων εκατομμυρίων. Αν δηλαδή το top 20 στο Android ήταν games τί θα έλεγες τότε;

   Για το flame κάνεις λάθος. Παρότι διαφωνώ μαζί σου είσαι από τους ελάχιστους που παραθέτουν στοιχεία και συζητάνε την διαφωνία. Αυτός είναι ο σκοπός.

 20. Μπήκα πρώτη φορά στο site και φεύγω τρέχοντας βλέποντας το ποστ και τα σχόλια,αν είναι όλοι οι συντάκτες δογματικοί σαν τον “Τιτάνα” τότε βράσε ρύζι,σκουπίδι του κάνανε οι σχολιαστές όλα τα επιχειρήματα αλλά αυτός εκεί!

 21. http://www.droid-life.com/2012/02/28/infographic-android-owner-happiness-compared-to-that-of-ios-users-based-on-application-ratings/ βεβαία απο τι φαίνεται απο αυτήν την έρευνα λίγους τους νοιάζει η τιμη…ίσως μόνο αυτον που έκανε την έρευνα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons