Αναβάλλεται η παραγωγή του μεγαλύτερου iPad των 12,9 ιντσών

by George Polyzos • On 05-03-2015 • AT 4:57 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

iPad-pro-concept

Το φημολογούμενο iPad των 12,9 ιντσών δεν θα μπει σε παραγωγή, τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο, μεταθέτοντας για το απώτερο μέλλον και το λανσάρισμά του.

Αυτό αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το Bloomberg επικαλούμενο πληροφορίες από άτομο που φέρεται να γνωρίζει τους σχεδιασμούς της Apple. Να υπενθυμίσουμε ότι μία έκδοση του iPad στις 12,9 ίντσες αναμενόταν να μπει σε παραγωγή το τρίμηνο που διανύουμε.

Το δημοσίευμα μεταθέτει την είσοδο σε μαζική παραγωγή για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αιτία της καθυστέρησης για τη νέα ταμπλέτα της Apple, που από πολλούς αποκαλείται και «iPad Pro», φέρονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με μια σειρά από υλικά, όπως η οθόνη της συσκευής.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι το iPad των 12,9 ιντσών θα βοηθήσει την Apple να προσελκύσει περισσότερους χρήστες υπολογιστών Mac, ώστε να μεταβούν πιο ομαλά στον κόσμο των tablets. Επιπλέον, μία τέτοια κίνηση ενδεχομένως θα έδινε νέα ώθηση στα tablets της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της σημερινής σειράς iPad, όπου το μεγαλύτερο μοντέλο έχει οθόνη 9,7 ιντσών, καταγράφουν μείωση για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν στα νέα μεγαλύτερα iPhone.

Ενδεικτικά, τον περασμένο Ιανουάριο οι πωλήσεις iPad έπεσαν κατά 18%, ενώ αντίθετα εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις των iPhone. Τα νεότερα μοντέλα iPad εισήχθησαν το περασμένο φθινόπωρο (iPad Air 2 και iPad Mini 3), αλλά αναλυτές της αγοράς θεωρούν ότι οι ταχύτεροι επεξεργαστές των νέων μοντέλων δεν επαρκούν για να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Επιπλέον, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ο «κύκλος ανανέωσης» των iPad και των συσκευών tablet γενικότερα είναι σαφώς μεγαλύτερος σε σχέση με τον αντίστοιχο των συσκευών smartphone.

Το νέο μοντέλο, αν τελικά φτάσει στην αγορά, θα έχει σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, οθόνη ανάλυσης 2K, πάχος 7 χιλιοστά, θα ζυγίζει περί τα 700 γραμμάρια και η μπαταρία του θα είναι χωρητικότητας 11.000 mAh.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons