Αναβάλλεται επ’ αόριστον το λανσάρισμα του Tizen smartphone

by George Polyzos • On 28-07-2014 • AT 5:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung Z

 

Η Samsung Electronics αναβάλλει, εκ νέου, το λανσάρισμα του πρώτου της Tizen smartphone, του Samsung Z, το οποίο είχε προγραμματιστεί να λανσαριστεί επίσημα στη Ρωσική αγορά.

Στη σύντομη δήλωση που έγινε από την εταιρεία, και την οποία μεταδίδει το ABC, η αναβολή γίνεται ώστε να ενισχυθεί το «οικοσύστημα» εφαρμογών που θα συνοδεύει το Tizen.

Το Tizen αποτελεί το λειτουργικό σύστημα που δημιούργησε η ίδια η Samsung, χρησιμοποιώντας σαν βάση το λειτουργικό MeeGo. Το λανσάρισμα του Tizen είχε αναβληθεί για πρώτη φορά, στην Ιαπωνία, όταν οι εκεί πάροχοι απέσυραν τη στήριξή τους.

Η δεύτερη απόπειρα για λανσάρισμα του Tizen είχε προγραμματιστεί να γίνει σε ένα συνέδριο για developers στη Μόσχα, όπου και θα γίνονταν τα αποκαλυπτήρια του Samsung Z. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση το λανσάρισμα αναβλήθηκε. Τότε η κορεατική εταιρεία υποστήριξε ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται με την Tizen Association για την περαιτέρω ανάπτυξη τόσο του λειτουργικού Tizen όσο και του οικοσυστήματός του».

Η Samsung αν και αποτελεί τη «βασίλισσα των smartphones», βάσει των πωλήσεων, παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το λειτουργικό σύστημα Android της Google, το οποίο χρησιμοποιούν σχεδόν όλα της τα smartphones και tablets. Από πολλούς το Tizen θεωρείται το αντίδοτο σε αυτή την εξάρτηση, ενώ η ίδια η εταιρεία θεωρεί ότι μελλοντικά το λειτουργικό της σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες οικιακές συσκευές, όπως οι τηλεοράσεις.

Παράλληλα, η έντονη δραστηριότητα των κινεζικών Huawei και Xiaomi, που παρουσιάζουν σαφώς πιο οικονομικές Androidσυσκευές, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στις πωλήσεις της Samsung που ψάχνει τρόπους διαφοροποίησης. Προς το παρόν το Tizen χρησιμοποιείται μόνο στα smartwatches της εταιρείας και σε μία κάμερα, ενώ δεν ανακοινώθηκε νέα ημερομηνία λανσαρίσματος.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons