Ανάπτυξη 19% για την αγορά smartphones στο α’ τρίμηνο του 2015

by George Polyzos • On 02-06-2015 • AT 4:53 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

smartphone_user

Σύμφωνα με έρευνα της Gartner η παγκόσμια αγορά smartphones κινήθηκε ανοδικά κατά το α’ τρίμηνο του 2015, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 19,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Πιο αναλυτικά, η αγορά των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων κατέγραψε την πώληση 366 εκατομμυρίων συσκευών, με τις αναδυόμενες αγορές να παράγουν το μεγαλύτερο τμήμα της ζήτησης. Οι αγορές που κατέγραψαν τις ισχυρότερες πωλήσεις ήταν η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, η Ανατολική Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Gartner, οι πωλήσεις smartphones σε αυτές τις αγορές αυξήθηκαν κατά 40% το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις στις παραπάνω αγορές των τοπικών κατασκευαστών αλλά και οι πολυάριθμες κινεζικές εταιρείες. Στις συγκεκριμένες περιοχές, οι μικρότεροι πάροχοι κατάφεραν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους κατά 73% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με το συνολικό μερίδιο αγοράς τους να διαμορφώνεται σε 47% από 38%.

Την κορυφή, ωστόσο, της παγκόσμιας κατάταξης μοιράστηκαν και το α’ τρίμηνο του 2015, τα ισχυρά brands, με τη Samsung να παίρνει την πρωτιά και την Apple να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία, διέθεσε στη διεθνή αγορά 81,123 εκατ. συσκευές έναντι 85,507 εκατ. πέρυσι, με το μερίδιο αγοράς της να περιορίζεται στο 24,2% από 30,4% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Από την πλευρά της, η Apple κατάφερε να ενισχύσει τις πωλήσεις της στα 60,177 εκατ. smartphones από 43,062 εκατ. συσκευές το α’ τρίμηνο του 2014, με αυξημένο μερίδιο αγοράς 17,9% από 15,3% πέρυσι. Την πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης, για το α’ τρίμηνο, συμπλήρωσαν οι Lenovo, η Huawei και η LG Electronics.

Σε επίπεδο λειτουργικών συστημάτων, το Android έχασε, το α’ τρίμηνο της χρήσης, μερίδιο 1,9%, συνεχίζοντας, ωστόσο, να αποτελεί τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της αγοράς, με μερίδιο 78,9% από 80,8% ένα χρόνο νωρίτερα. Το λειτουργικό της Apple, από την πλευρά του, βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενισχύοντας τα μερίδια του στη διεθνή αγορά, κυρίως λόγω των επιδόσεων του στην Κίνα, σε 17,9% από 15,3% το 1ο τρίμηνο του 2014.

Τέλος, το λειτουργικό των Windows παρέμεινε στην τρίτη θέση, με περίπου σταθερό μερίδιο αγοράς 2,5% από 2,7% ένα χρόνο νωρίτερα.

[Πηγή: ΣΕΠΕ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons